Hitler was a vegeterian


Ο καπνιστής είναι μια ενσάρκωση του Προμηθέα που κλέβει την φωτιά από τους θεούς και την φέρνει σπίτι. Καπνίζουμε για να δαμάσουμε την δύναμη του ήλιου, να ταυτιστούμε με την αρχέγονη σπίθα, να φάμε από το ίδιο το μεδούλι του ηφαιστείου, να κατευνάσουμε την κόλαση. Όταν καπνίζουμε εκτελούμε μια παραλαγή του χορού της φωτιάς, μια τελετουργία παλιά όσο ο κεραυνός. Το πνευμόνι του του καπνιστή είναι μια γυμνή παρθένα που προσφέρεται θυσία στο θεό της φωτιάς.

Αυτό το βρήκα σε ενα thread στο indymedia. Δεν γνωρίζω αν είναι αντιγραφή ή του ίδιου που το έγραψε. Είναι ωραίο. Και το αφιερώνω σε όλους τους φανατικους αντικαπνιστές. Όπως και το σκιτσάκι του Pazienza.

2 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Είναι από το βιβλίο του Tim Robbins "Ο Τρυποκάρυδος", στο πρωτότυπο είναι: http://en.wikiquote.org/wiki/Tom_Robbins#Still_Life_with_Woodpecker_.281980.29 (4ο quote του βιβλίου από το τέλος)

    ωραίο blog παρεμπιπτόντως και κρίμα που σταμάτησε το κιβώτιο. Θα έχει κάποιου είδους συνέχεια;
    βα.αλ. said...
    Μμμ... κάτι μου θύμιζε το κειμενάκι (εξού και η επιφύλαξη μου) αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο πάει σχεδόν μία δεκαετία από τότε που το διάβασα.

    Ντάξει το Κιβώτιο έπρεπε να σταματήσει να βγάινει. Γενικώς είναι καλό κάποια πράγματα να σταματούν στην ώρα τους ;)

    Κάποιου είδους συνέχεια;

    Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνέχεια θα υπάρξει ή μάλλον υπάρχει ήδη. Εμείς που βγάζαμε το Κιβώτιο συνεχίζουμε να βρισκόμαστε και με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες και ετοιμάζονται διάφορα πράγματα όχι όμως με τη μορφή περιοδικού.

    Αν θες κάτι άλλο στη διάθεση σου.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα