Και ξαφνικά έχουμε καινούρια κυβέρνηση!!!

Καταρχήν όποτε έχουμε εκλογές στο μυαλό μου τριγυρίζει ο Τζιμάκος, ο πιο σοβαρός καλλιτέχνης αυτού του δύσμοιρου τόπου. Καταρχήν ο Τζιμάκος έχει γράψει στιχάρες (η μουσική δεν είναι και στο φόρτε του αλλα είναι εντάξει). Ξυπνώντας λοιπόν σήμερα το πρωί ήθελα να ακούσω Τζίμη. Φυσικά το πρώτο που έβαλα και μετά τα θριαμβευτικά αποτελέσματα της Αριστεράς ήταν αυτό

Get this widget | Share | Track details

Ο Τζιμάκος πάντα έλεγε αλήθειες. Σημείωση το τραγούδι είναι καμιάς 10ετίας τουλάχιστον έτσι; Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι άμα έχεις μία σοβαρή μαρξιστική παιδεία πάντα μπορείς να προβλέψεις το μέλλον!!! Ο Τζίμης μέσα από την ειρωνία του λέει μία αλήθεια -δυστυχώς- το ΚΚΕ είναι μία εγγύηση. Το ΚΚΕ θα είναι στη βουλή και θα φωνάζει για τον εργαζόμενο και θα υπερασπίζει τα δικαιώματα του. Φυσικά αυτό είναι μία εικόνα μέσα στον πραγματικά αντεστραμμένο κόσμο. Το ΚΚΕ είναι ένα σταλινικό κόμμα. Αν βρεθείς μαζί του σε κάποιον αγώνα δεν έχει πρόβλημα να σε εκτελέσει συνεχίζοντας τα 90 (τώρα πια!!!) χρόνια στην πρωτοπορία! Τα δικαιώματα, οι αυξήσεις, οι καλυτερες συνθήκες φυσικά δεν κερδίζονται από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Κερδίζονται από τους αγώνες. Και 100 βουλευτές να έχει η αριστερά αν δεν κερδίσουν οι αγώνες δεν κερδίζεται τίποτα.

Οι φίλοι και σύντροφοι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ο ΣΥΡΙΖΑ ντε!) διεξήγαγαν μία μεγάλη νίκη, "η γενιά των 400 ευρώ, του άρθρου 16 και του ιντερνετ" (ά ρε Τσίπρα αγόρι μου έκανες καλή δουλειά) που είπε και ο Αλέκος έδωσε ένα καλό ποσοστό στο Συνασπισμό. Εγώ το λέω και εδώ και θα συνεχίσω να το ξαναλέω. Ο Συνασπισμός είναι η μόνη σοβαρή σοσιαλδημοκρατία αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Αν συνεχίσει με σωστές πολιτικές κινήσεις θα φάει το ΠΑΣΟΚ λάχανο. Σε 10 χρόνια ο Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός.

Ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει φυσικά. Ο καπιταλισμός παραμένει καπιταλισμός. Και η ζωή μας παραμένει επιβίωση. Οι εκλογικές αυταπάτες μας τελείωσαν (ας δει κάνεις και τις συζητήσεις στο Indymedia). O Ο Τζιμάκος πάλι στα πλατώ μας με το καλύτερο για μένα τραγούδι του. Εξαιρετικά αφιερώμενο από εμένα στον Αλέξη (τι είναι αυτό το κακό; Αλέκα, Αλέκος, Αλέξης...).

Get this widget | Share | Track details

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν κανείς το πήρε χαμπάρι αλλά οι φασίστες είναι στη Βουλή!!! Καλά εντάξει θα πει κάποιος σιγά το νέο, και πριν οι φασίστες στη Βουλή ήταν λιγότεροι; Όχι βέβαια. Ίδιοι είναι. Τέλος πάντων δεν θα κάτσω να το αναλύσω. Τους φασίστες δεν τους αναλύεις, τους φασίστες τους διαλύεις το κεφάλι. Θα κλείσουμε τη μικρή μας αναφορά στο ΛΑΟΣ με μία πρόζα του σύντροφου Τζίμη. Είναι φυσικά μία ιστορία για αγρίους.

Get this widget | Share | Track details

Θα αλλάξουμε εντελώς όμως κλίμα για να αναφερθούμε στην νέα κυβέρνηση. Λοιπόν... η νέα κυβέρνηση... χμμμ... εγώ νομίζω ότι θα περάσουμε καλά. Αν βάλει και το Βύρωνα κάπου θα έχουμε κάτι να ασχολούμαστε. Στο Πολιτισμού πχ. Έχω όμως μία αγωνία για το αν θα μπει η Μαρίεττα... Τέλος πάντων τα ήσυχα βράδια συνεχίζονται. Ακούμε τους Batlord, εξαιρετικά αφιερωμένο στους συμπλογκερίτες του Everything you know is wrong. Ορίστε λοιπόν το You're my next nightmare.

Get this widget | Share | Track details

Εδώ θα κλείσουμε και τη σημερινή μας εκπομπή και θα ευχηθούμε σε όλους τους ακροατές μας καληνύχτα και καλή τύχη.

ΥΓ. Ξέχασα το ΠΑΣΟΚ. Ε δεν πειράζει πολλοί άλλοι το ξέχασαν...

5 Comments:

  1. ΠανωςΚ said...
    Ευοιωνα τα πράγματα, αν εξελιχθούν έτσι. Αν δηλαδή φάει ο ΣΥΡΙΖΑΣ το πασόκ. Γιατί τότε θα γίνουν κόμμα εξουσίας η γενιά των 400 ευρώ (που μέχρι τότε ίσως να εχει γίνει των 4.000 ευρώ), οι blogger (που ίσως θα έχουν γίνει η πέμπτη εξουσία, μετά την τέταρτη-ΜΜΕ), οι νέοι που θα έχουν γίνει μεσήλικες και η γενιά του antiglobalization που θα έχει καταστεί γενιά νομοθετικού reformation.
    Καλά θα είναι. Τη βρίσκω με την εξουσία...
    βα.αλ. said...
    Αγαπητέ. Ο ΣΥΡΙΖΑΣ θα φάει λάχανο τους Πασόκους. Με τρέλλα. Συγκρίνεται τώρα ο Τσίπρας με το Νάσο Αλευρά;;; Αν είναι δυνατόν. Αν θα δούμε ιστορικά την επάνοδο της σοσιαλδημοκρατίας αυτή θα έχει την μορφή του Συνασπισμού.

    Και όλοι εμείς η θρυλική γενιά του άρθρου 16 των 700 ευρώ και του ιντερνετ θα γίνουμε κάτι σαν τη γενιά του πολυτέχνειου.

    Ξέρεις τώρα θα λέμε "Ρε έγραφα και εγώ σχόλια στο Everything you know is wrong", σαν να λέμε ήμουνα στο Πολυτεχνείο...

    Θα γυρίσει ο τροχός θα γαμήσει και ο φτωχός!!!
    Ανώνυμος said...
    Βαυκαλιζόμαστε.

    Επιπλέον, ενώ δήλωσα ότι ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ (όχι Συνασπισμό!) σε αυτές τις εκλογές, δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι ως "κόμμα εξουσίας" δε θα ήταν το ίδιο ή και χειρότερο του ΠΑΣΟΚ.

    Το να υπάρχει ισχυρή αντίδραση και κινητοποίηση είναι ένα πράγμα. Το να γίνεται πλειοψηφικό ρεύμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

    Μην ξεχνάτε ότι τα "κόμματα εξουσίας" στρογγυλεύουν θέσεις για να γίνουν περισσότερο αρεστά στο μεσαίο χώρο.
    βα.αλ. said...
    Ουφ!!!

    Δυσκολες εποχές. Μία μετακόμιση δεν είναι και ότι ευχάριστο στην αρχη της. Τέλος πάντων τα κατάφερα και είμαι πάλι μαζί σας!!!

    Espoir, πολύ λυπάμαι ότι είναι γενικώς χαρακτηριστικό της αριστεράς να στρογγυλέυει τις θέσεις της προκειμένου να γίνει αρεστή σε έναν πολύ περιέργο ΜΟ. Και αυτό δεν το κάνουν μόνο τα κόμματα το κάνουν και οι συνδικαλιστές με πολύ καμάρι μάλιστα.
    Ανώνυμος said...
    de mou les re vaal.
    afto to marafeti pou vazeis mousikoula kai anevazeis tragoudakia pws mporw na to xrhsimopoiw ki egw?
    to yposthrizei to wordpress exeis idea?
    kai ta mp3 ta anevazeis ap ton ypologisth sou 'h prepei na ta valeis se kapoio url kai apo kei na ta parei to blog gia na ta diavasei?

    8enx

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα