Ο Χριστόδουλος δεν θα πεθάνει. Ο Χριστόδουλος δεν μπορεί να πεθάνει. Ο Χριστόδουλος δεν μπορεί να πεθάνει γιατί δεν είναι ένας απλός άνθρωπος. Ο Χριστόδουλος είναι μία ιδέα.

Είναι η ιδέα ότι ο ελληνισμός ότι και να του κάνουν θα καταφέρει να ζει για πάντα και να μεγαλουργεί γιατί είναι πλασμένος για να μεγαλουργεί.

Είναι η ιδέα ότι αυτό το κομμάτι γης είναι η Ελλάδα, Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία, Ορθοδοξία σημαίνει Εκκλησία, Εκκλησία σημαίνει εγώ.

Είναι η ιδέα Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια.

Είναι η ιδέα της πιο θριαμβευτικής στιγμής του ελληνισμού. Αυτής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Είναι η ιδέα του πιο επιτυχημένου θεσμού των Ελλήνων. 400 χρόνια κατοχής άντεξε, παρόλο τον πόλεμο των αλλόθρησκων. Και αντέχει και σήμερα στους καιρούς της νεοταξικής επέλασης με πρωτοπαλίκαρα σαν τον Καραμπελιά και την Κανέλλη.

Είναι η ιδέα του απόλυτα επιτυχημένου νταβατζή. Και δη του μεταφυσικού νταβατζή. Σε μία εποχή νταβατζήδων το να έχεις παραπάνω προσόντα είναι πιο ανταγωνιστικό.

Είναι η ιδέα του δεν έχω παράγει ποτέ ούτε το πιο ευτελές πράμα και ωστόσο έχω ένα τεράστιο πλούτο. Είναι η ιδέα του ιδανικού επαγγέλματος. Πουλάω φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Είναι η ίδια η ιδέα στην προσπάθεια της να συναντήσει την ιδέα.

Ο Χριστόδουλος δεν θα πεθάνει ποτέ. Θα ζει για πάντα σε αυτό τον κόσμο.

Θα πεθάνει μόνο μαζί με αυτό τον κόσμο. Και ως τότε δεν θα είναι λιγότερο ή περισσότερο ανυποφόρος με ή χωρίς τον Χριστόδουλο.

4 Comments:

  1. ΠανωςΚ said...
    Φυσικά δεν θα πεθάνει ο άνθρωπος. Κανείς της Εκκλησίας δεν πεθαίνει: απλώς "κοιμάται".
    Ανώνυμος said...
    γαμω το μουνι της μανας σου... γαμω τίς ψυχες των πεθαμενων σου!

    Σε φιλώ!
    annie's animal said...
    οταν πεθανει ο χουντοδουλοs disco παρτυ πανω απο τον ταφο του
    βα.αλ. said...
    Πόσο πολύ μου αρέσει να με βρίζουν οι χριστιανοί! Κατά μία έννοια νιώθω να τους παρασύρω μαζί μου στο βούρκο της αμαρτίας!!!

    Αν μπορέσεις να γαμήσεις τον πεθαμένο παππού μου, πίστεψε με θα χαρεί πολύ.

    Και γω σε φιλώ.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα