Ένα ακόμα Doom-clone

Πρέπει να ρίχνουν κάτι στο νερό. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Αλλιως πως γίνεται και για ποιον λόγο, αποφασίζουν όλοι οι μαλάκες να σκάνε για ψώνια μια συγκεκριμένη μέρα; Είναι ένα περίεργο πράγμα. Δεν ξέρω πως θα ακουστεί και ούτε με ενδιαφέρει. Αλλά όποιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν πελάτη εγώ δεν έχω από την πλευρά μου παρά να τον θεωρήσω και εγώ με την σειρά μου σαν εχθρό μου. Εμπνευσμένος από αυτό είχα μία ιδέα για ένα ακόμα doom clone. Ο ήρωας είναι ένας πωλητής σε S/M όπου πρέπει να σκοτώσει όσο πιο πολλούς πελάτες γίνεται, να αμαυρώσει τη φήμη της εταιρείας, αυτή να χάσει πωλήσεις και τελικά να κλείσει. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε διαδρόμους καταστημάτων. Τα πρώτα levels είναι σε μικρά συνοικιακά μαγαζιά, στην αρχή υποβαθμισμένων περιοχών μετά πιο κυριλέ, στη συνέχεια ανεβαίνει σε πιο μεγάλα καταστήματα και η τελευταία πίστα είναι ένα τεράστιο αιμάτινο λουτρό σε λαβυρινθώδες μέρη μεγάλων εμπορικών κέντρων. Εδώ λοιπόν προσφέρω την ιδέα μου και ελπίζω κάποιος καλός προγραμματιστής να την βρει αρκετά καλή για να την αναπτύξει. Παρακάτω παρουσιάζω μερικά από τα όπλα, όπως και κάποιες εξηγήσεις.



Κρασί. Ιδιαίτερα θανατηφόρο. Πρώτα χτυπά στο κεφάλι το θύμα, αυτό ζαλίζεται και σαστίζει με τα κρασιά και στη συνέχεια με το σπασμένο μπουκάλι ξεκοιλιάζεις το θύμα σου. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην κατηγορία εκείνων που πέρνουν 10 κρασιά τη μέρα και το απόγευμα αφού έχουν αδειάσει την κάβα σε βρίζουν επειδή δεν έχεις άλλα να τους δώσεις.


Σοκολάτα υγείας. Ένα απλό όπλο για έναν από τους μαλακούς στόχους του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό και χρήσιμο για εκείνους που για 345η φορά στα 4 χρόνια σε ρωτάνε ποια είναι η διαφορά της κουβερτούρας από την σοκολάτα υγείας.


Νεσκαφέ. Ένα σκληρό όπλο για έναν από τους πιο δύσκολους στόχους του παιχνιδιού. Σπινταρισμένες νοικοκυρές. Πρέπει να χτυπήσεις γρήγορα και δυνατά απανωτά κοφτά χτυπήματα. Θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια γιατί τρέχουν σαν τον διάολο.


6αδα Αμστελ. Ένα από τα βαριά και δυνατά όπλα, για έναν από τους πραγματικά σκληρούς στόχους του παιχνιδιού. Εκείνους τους οποίους κάνουν τον πολλαπλασιασμό να δούνε αν τα 6 τεμάχια ενός προιόντος ισοδυναμούν με την 6άδα του προιόντος. Και ναι είναι αλήθεια. Αν δεν είναι σε προσφορά η 6άδα (5+1, 4+2, 3+3, 2+4, 1+5 κλπ), πάντα είναι ίδια η τιμή. Για να είστε σίγουροι ότι αυτοί οι αντίπαλοι είναι νεκροί θα πρέπει να τους ρίξετε και με δύο από τα πιο κάτω όπλα.


Ξύδι. Χρήσιμο γενικώς μιας και βοηθάει να τεστάρεις αν κάποιος αντίπαλος έχει πεθάνει ή όχι. Επίσης είναι πολύ χρήσιμο για ενοχλητικούς αντιπάλους που μεμωνομένα δεν αποτελούν κίνδυνο αλλά σε μεγάλους αριθμούς μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Τα παιδάκια.


Αλάτι. Μία ακόμα παραλλαγή του από πάνω όπλου, μόνο που είναι βοηθητικό για σκληρούς αντιπάλους. Σε τραυματισμένο αντίπαλο κάνει θαύματα.


Μουστάρδα. Χτυπάς με τη μύτη, ανοίγεις την πληγή και βάζεις μέσα την μουστάρδα, ειδικά στο κρανίο κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικό αλλά είναι από τα όπλα που δίνουν έναν πιο αστείο χαρακτήρα στο παιχνίδι.


Προδέρμ. Και αυτό είναι ένα βοηθητικό όπλο. Είναι χρήσιμο βασικά για να μπορείς να μαλακώνεις το δέρμα και να κόβεις πιο εύκολα μερικούς σκληροτράχηλους προλετάριους που δεν έχουν καταλάβει το νόημα και ούτε πρόκειται της ταξικής αλληλεγγύης. Από τους πιο ύπουλους χαρακτήρες του παιχνιδιού.


Και τέλος ένα από τα πιο διασκεδαστικά όπλα για έναν από τους πιο διασκεδαστικούς αντιπάλους. Τους παππούδες και της γιαγιάδες που έχουν βαλθεί να σπάσουν τα αρχίδια όλου του κόσμου πριν αφήσουν το μάταιο τούτο κόσμο. Το άσπρο του γιαουρτιού πάντως με το κόκκινου του αίματος δίνει μία από τις πιο απολαυστικές σκηνές του παιχνιδιού.

Αυτά. Ελπίζω μία μέρα να παίξω αυτό το παιχνίδι.

12 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    αχαχαχα, γαμάτο!! πολύ γέλασα, ωραίος :D
    Ανώνυμος said...
    Ένα φονικό όπλο θα ταν να έχεις τυπωμένο το πόστ αυτό και να το δίνεις στον αντίπαλο.

    Πέθανα στο γέλιο ρε!
    ΠανωςΚ said...
    Γα-μά-το!
    Με σάουντρακ Πουλικάκο και Κλας (στο σουπερμάρκετ, και Λοστ ιν δε σουπερμάρκετ).

    (ασχετό, αλλά επειδή αυτό με τη μουστάρδα κάτι μου θύμιζε, έχει δει το Ντουμ Τζενερέησιον, του Γκρεγκ Αράκι;)
    βα.αλ. said...
    Ευχαριστώ άπαντες για τα καλά σας λόγια. Μου δίνετε κουράγιο να συνεχίσω το λαμπρό εκπολιτιστικό μου έργο.

    @ Πάνω μου, όχι. Άλλωστε Η ΤΕΧΝΗ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ, έτσι δεν είναι;
    annie's animal said...
    xaxaxxaxaxa
    kalooooooo....
    stin epomenui mazoksi tha proteino na to baloume kai sto repo eidiki ekdosi gia ta super market xaxaxaxaxxaxaxa
    annie's animal said...
    ksexases ti vazelini poy einai ?
    xixixixi
    ΠανωςΚ said...
    Το Ντουμ τζενερέησιον είναι μια αμφιλεγόμενη ταινία. Κάποιοι τη θεωρούν σκουπίδι. Αλλοι αριστούργημα. Εγώ τη θεωρώ αριστουργηματικό σκουπίδι.
    Οσον αφορά τη μουστάρδα δες την κατάληξη αυτής της σκηνής (είναι λίγο αηδιαστικό ίσως):
    http://www.youtube.com/watch?v=MGnM2wmpDF4
    Αιμόφιλος Τ. Ινφλουέντζας said...
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑΛ!
    βα.αλ. said...
    @animal

    Επειδή εσείς είστε κυριλέ σούπερ μάρκετ δε σημαίνει ότι όλα πρέπει να έχουν και βαζελίνη! Δεν το χοντραίνω πιο πολύ γιατί θα μας κατηγορήσουν για σεξισμό.

    @ Πάνω

    Είδα το απόσπασμα. Ενδιαφέρον. Νομίζω ότι την έχω δει αλλά δε θυμάμαι και πολύ καλά. Εν πάσει περιπτώσει καταχωρείται στη wish list.
    Ανώνυμος said...
    Καταγγέλω τη μαύρη διαφήμιση της Αγελαδίτσας (2+1 δώρο) έναντι των υπολοίπων γιαουρτιών!

    [Εξαιρετικό το παιχνίδι!]
    Το εργαλείο said...
    Πολύ ωραία η ιδέα σου! Καλημέρα
    βα.αλ. said...
    Αγαπητή Espoir από κάπου δεν πρέπει να πάρω και γω τη μίζα μου; Τι να κάνω ούτε κονδύλια της ΕΕ έχω στα χέρια μου, ούτε ειδικούς λογαριασμούς...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα