Τώρα αποκαταστάθηκε η τάξις...


Διαβάζω χτες αυτή εδώ την είδηση και μένω μαλάκας. Διαβάστε. Τα έντονα είναι δικά μου όπως και οι παρενθέσεις.

Σε βαθμό κακουργήματος θα τιμωρείται από εδώ και στο εξής η δωροδοκία, ενεργητική και παθητική, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. (θα γεμίσουν οι φυλακές ρε μην το κάνετε...) Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης (κυοφορούνταν επί υπουργίας Παπαληγούρα) μετατρέπει το αδίκημα της δωροδοκίας δημόσιου λειτουργού από πλημμέλημα που ήταν σήμερα -με εξαίρεση τη δωροδοκία δικαστή- σε κακούργημα, όταν το ποσό της παράνομης συναλλαγής ξεπερνά τις 73.000 ευρώ, (μέχρι δηλαδή τα 72.999 είναι πλημέλλημα) ενώ επιτρέπει, παράλληλα, και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τον εντοπισμό των δραστών.

Ετσι, οι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ακόμη και αλλοδαπών και διεθνών Κοινοβουλίων) θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών, όταν η αξία των δώρων ή των ωφελημάτων που τους προσφέρονται ή λαμβάνουν είναι πάνω από 73.000 ευρώ. (Μας το ξανάπατε, βάζουμε ταρίφα, τα πέρνουμε αλλά μέχρι τα 72.999 όχι πιο πάνω θα μας δέσουνε.)

Η είδηση συνεχίζεται εδώ δεν τη βάζω όλη γιατί εδώ θέλω να σταθώ...

Ομολογώ ότι ένιωσα απίστευτα μαλάκας. Σα να σε κοροιδεύει κάποιος μες στα μούτρα σου ένα πράγμα και εσύ να μη μπορείς ούτε μία μούτζα να του ρίξεις. Μα είναι δυνατόν; Τι σημαίνει γαμώ το κέρατο μου το τράγιο 73.000 χιλιάρικα ευρώ; Πως το βγάλανε αυτό το νούμερο (σημ. 73.000 επί 340,75 ίσον 24874750 δρχ όλως παροδόξως 25 μύρια περίπου...); Με απλά λόγια πολυβασανισμένε αναγνώστη: ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΣΚΕΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Προφανώς... Γιατί κανένας απλός πολίτης δεν θα δώσει μίζα 25 μύρια για να κάνει μία δουλειά. Για να δίνεις 25 μύρια δωράκι η δουλειά σου πρεπει να κοστίζει πολλά μα πολλά περισσότερα...

Τις προάλλες μία συνάδελφος είχε (έχει ακόμα δηλ.) πρόβλημα με τις αμυγδαλές τις. Της είπαν να της βγάλει. Εκεί που το συζητάγαμε μου κάνει ο γιατρός θέλει 800 ευρώ!Μάλιστα 800 ευρά που εγώ δεν τα βγάζω ούτε σε ένα μήνα. Για να σου βγάλει τις αμυγδαλές... Μην είσαι χαζή της λέω. Μην της βγάλεις. Πρώτον θα γλιτώσεις τα 800, δεύτερον θα παίρνεις ένα σωρό αναρρωτικές και τρίτον θα επιβαρύνεις και το αφεντικό και το κράτος. Τι είναι λίγος πόνος μπροστά σε όλα αυτά.

Ούτε εγώ θα τις βγάλω και ας γίνω σαν πελεκάνος. Και άμα ζορίσουνε τα πράγματα θα φωνάξω τις συντρόφισσες από το Ζαγκλιβέρι να τα κάνουμε όλα πουτάνα. Ε πια...


2 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    errrrr mallon kati den pianw sto prwto zitima. kalo den einai pou i pleba 8a mporei na ladwnei plimelimatika enw gia tous karxaries eiserxetai akoma ena stoixeio (kakourgima dwrodokias=allo ena pedio me dunatotita na dinoun o enas ton allon) ston metaksi tous antagwnismo-kanibalismo?

    tetoious nomous oute i komouna dld. ektos an kati mou diafevgei.
    βα.αλ. said...
    Ρε pigal τι μας λες; Καλό να λαδώνουμε; Καλό να ρίχνουμε φακελάκια; Καλό για ποιον; Και από ποιον;

    Οκ το ξέρουμε ότι το ελληνικό κράτος είναι θεσμισμένο στο "έχω μία κατσίκα να σου δώσω και εσυ θα μου κάνεις τη δουλειά" αλλά εγώ απαιτώ ο κάθε μαλάκας στο δημόσιο που θέλει και λάδωμα ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. Για αυτό πληρωνόμαστε όλοι μας. Δεν μιλάω καν για τους γιατρούς που φακελώνονται. Αυτοί πάνε για εκτέλεση ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.

    Και στην τελική καθόλου δεν με νοιάζει τι κάνουν τα αφεντικά μεταξ'ύ τους και πως βγάζουν τα μάτια τους. Με νοιάζει τι κάνεουν εις βάρος μας.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα