Ε ρε κονσερβοκούτια που χρειάζονται


Διάβασα χτες αυτή εδώ την είδηση:

Η συγκρουσιακή σχέση μεταξύ του εργοστασιάρχη-προέδου σε προνοιακό ίδρυμα και των ντόπιων παραπληγικών έχει μακρύ παρελθόν. Από 3/11/06 οι παραπληγικοί διαπίστωσαν σοβαρές ανεπάρκειες του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας, για να λάβουν την απίστευτη προεδρική απάντηση -ωσάν να απευθύνονταν σε... ανταγωνιστές και όχι στους φυσικούς αποδέκτες υπηρεσιών του κέντρου- «μην αμαυρώνετε το έργο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας»! Λίγους μήνες μετά (6/8/07) ο πρόεδρος Σωτήρης Ματράγκος ομολογεί σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας ότι «η λειτουργία του κέντρου βρίσκεται σε σημείο οριακό, με εμφανώς ορατό τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ανενεργό». Ομολογεί, με άλλα λόγια, στους... συναγωνιστές (αυτοί τον διόρισαν) του υπουργείου ως αληθή, όλα αυτά για τα οποία εγκαλούσε τους... ανταγωνιστές (φορείς των παραπληγικών) ως ψευδόμενους!

* Ερχόμαστε στο κοντινότερο παρελθόν: ο έχων ομολογήσει στους ανωτέρους του το «οριακό σημείο» του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας πρόεδρος, εξωθεί (9/11/07) σε απομάκρυνση τον ένα και μοναδικό φυσικοθεραπευτή του κέντρου, Μιχάλη Πιτίδη. Πατέρας ανήλικων παιδιών, ο φυσικοθεραπευτής ζητάει τις διευκολύνσεις στο ωράριο που εκ του νόμου δικαιούται σε πλήρη συνεννόηση με τους κινητικά ανάπηρους που επιβλέπει· ο πρόεδρος του αρνείται, υποχρεώνοντάς τον σε διετή άδεια άνευ αποδοχών. «Δραματικές οι επιπτώσεις στην υγεία μας» καταγγέλλουν ευρισκόμενοι σε απόγνωση οι άνθρωποι που «χάνουν» τις φυσικοθεραπείες τους, μη διστάζοντας να προσάψουν στον Σ. Ματράγκο ευθέως «ανάλγητη συμπεριφορά». Καταλήγουν να παρακαλούν «να επιστρέψει στη θέση του ο μοναδικός εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής του κέντρου». Η καταγγελία (υπογεγραμμένη από τον ημιπληγικό Θ. Μητρόπαππα, τον τετραπληγικό Π. Μανώλη και τον παραπληγικό Α. Στεφάνου), βρίσκεται από τις 12 Δεκεμβρίου στα συρτάρια των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας.

* Φτάνουμε στο «σήμερα»: Η αντιπαράθεση μεταξύ εργοστασιάρχη-προέδρου και απομακρυνθέντος φυσικοθεραπευτή βρίσκεται πλέον στις δικαστικές αίθουσες (κατόπιν αγωγής του δεύτερου)· η αδιανόητη για Κέντρο Υποστήριξης ΑμεΑ ένταση έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Εν τω μεταξύ, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας εξακολουθεί να φυτοζωεί στα όρια του «ανενεργού». Κάποιες αποσπασματικές προσλήψεις (προγράμματα STAGE) λίγες εβδομάδες μετά την απομάκρυνση του μόνιμου φυσικοθεραπευτή, καταγγέλονται απερίφραστα από τον σύλλογο παραπληγικών ως άλλοθι προκειμένου να «σκεπαστεί» η κρίση και να «προστατευτεί» ο πρόεδρος- υπαίτιός της. Ο ίδιος, τον οποίον -σημειωτέον- εντοπίσαμε πρωινή ώρα εργαζόμενο στο εργοστάσιό του, εκτιμά ως αιτία της κρίσης που 'χει ξεσπάσει το ότι... «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι ευνοημένοι του ελληνικού κράτους». Αποτιμώντας τη θητεία του, με έμφαση υποστηρίζει ότι «προάσπισε το δημόσιο συμφέρον». Δηλώνει, τέλος, «υπό παραίτησιν».

Αντί επιλόγου: Προφανώς, προάσπιση δημοσίου συμφέροντος στο χώρο των προνοιακών υπηρεσιών με τους φυσικούς αποδέκτες εναντιωμένους, υπό την τρέχουσα λογική δεν νοείται. Το εάν την ενστερνίζεται ή όχι και το αρμόδιο υπουργείο, θα κριθεί από το εάν η προεδρική δήλωση παραίτησης θα γίνει αρμοδίως αποδεκτή ή όχι...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/02/2008

Να πω τώρα εγώ τι; Το στοιχειώδες; Ότι από που και ως που ένας διευθυντής κονσερβοποιίας γίνεται διευθυντής κέντρου για ΑΜΑ; Μα καλά τόσα γαμημένα στελέχη έχει αυτός ο τόπος, τόσους γραβατωμένους, τόσους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά με γραβάτες και ταγέρ έτοιμους να σου πιουν το αίμα. Δηλ. έλεος ούτε έναν καπιταλισμό της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν. Αλλά θα πείτε εδώ κάνουν φιλόλογους γάμα γάμα υπουργείων. Ξεφτιλισμένοι εντελώς...

2 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Είναι το σεμνά και ταπεινά. Ξέρεις τι καλές αμοιβές έχουν σε αυτές τις "θεσούλες"; Μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα (+έξοδα). Γι' αυτό σφάζονται οι γαλάζιοι βουλευτές να βολέψουν τους δικούς τους.
    βα.αλ. said...
    Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το κάνουν για τα λεφτά με ΤΙΠΟΤΑ. Πάλι ψέμματα λες...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα