Ποιος το χασε για να το βρουν αυτοί;


Η είδηση είναι αυτή εδώ από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

Η εκτόξευση σκουπιδιών μέσα σε σακούλες σε βάρος αστυνομικών που εμπόδιζαν την είσοδο απεργών-εργαζομένων στους δήμους σε κτίριο του υπουργείου Απασχόλησης, συνιστά κατά την Ενωσή τους «βάναυση προσβολή προσωπικότητας, η οποία καταρρακώνει το κύρος του εργαζόμενου αστυνομικού».
Γι' αυτό το λόγο χθες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής μπήκε στο χορό των μηνύσεων σε βάρος απεργών εργαζομένων και συνδικαλιστικών σωματείων υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά και ζητώντας «να αποδοθούν οι δέουσες ποινικές ευθύνες μετά την ανάλυση των σχετικών βίντεο που προβλήθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς». Οπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, η οποία υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Αθηνών από τον πρόεδρο Ι. Μακρή, οι αστυνομικοί «δέχτηκαν αναίτια και απρόκλητα επίθεση με ξύλα και καδρόνια από ομάδα ατόμων που ήταν στη συγκέντρωση, οι οποίοι επιχειρούσαν την πρόκληση σωματικών βλαβών στους αστυνομικούς. Εκείνοι ψύχραιμα δεν αντέδρασαν αλλά παθητικά παρέμεναν στις θέσεις τους οπισθοχωρώντας σιγά σιγά μήπως εκτονωθεί κατ' αυτόν τον τρόπο η κατάσταση και τότε τα ίδια άτομα άρχισαν να τους πετούν σακούλες με σκουπίδια. Σε ελάχιστο χρόνο δεκάδες σακούλες σκουπιδιών μαζεύτηκαν από τη γύρω περιοχή και τα ίδια άτομα τις πετούσαν περιφρονητικά κατά πρόσωπο στους αστυνομικούς και παράλληλα τους εξύβριζαν με απίστευτες εκφράσεις ωσάν οι συνάδελφοι ήταν μέρος του προβλήματός τους». Αναφέρεται επίσης πως οι αστυνομικοί «έχουν καταντήσει σάκος του μποξ» και υπενθυμίζεται πως «ο θεσμικός μας ρόλος επιβάλλει τη διαφύλαξη εν προκειμένω ενός κρατικού κτιρίου του υπουργείου και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

Πρώτον:
Οι μπάτσοι δεν είναι εργαζόμενοι. Οι μπάτσοι είναι οι σκύλοι των αφεντικών. Αν θέλουν να αυτοαποκαλούνται εργαζόμενοι το πρώτο πράγμα που έχουν να κάνουν είναι να αρνηθούν από εδώ και μπρος την οποιαδήποτε παρουσία τους σε διαδήλωση. Αυτό σαν πρώτο βήμα, μετά το ξανασυζητάμε.

Δεύτερον:
Αφού λες ότι είσαι εργαζόμενος, και εφόσον κανένας δεν σε αναγκάζει να γίνεις μπάτσος (αντιθέτως ο οικοδόμος αναγκάζεται να γίνει οικοδόμος, ο εμπορουπάλληλος εμπορουπάλληλος κοκ) θα πρέπει να φας στη μάπα και τα καλά (σταθερός μισθός μπλα, μπλα, μπλα) και τα κακά.

Τρίτον:
Οι εποχές που οι διαδηλωτές σας αντιμετώπιζαν με λουλούδια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Λυπόμαστε. Για τα λουλούδια. Που κάποιοι από εμάς έκαναν το λάθος να σας δίνουν.

Τέταρτον:
Έχουμε μία σχέση στο δρόμο. Μας βρίζετε σας βρίζουμε. Μας βαράτε σας βαράμε. Μας πετάτε χημικά, βομβίδες κρότου λάμψης, σας πετάμε μπουκάλια, πέτρες, και ότι άλλο βρεθεί μπροστά μας. Δεν είναι ευγενικό όταν κάποιος σου προσφέρει τόσα πολλά εσύ να μην έχεις κάτι να δώσεις... Τα λέει και ο Μως στο "Δώρο".

Πέμπτον:
Οι "συνάδελφοι" ΕΙΝΑΙ μέρος του προβλήματος. Στην κοινωνιολογία που σας μαθαίνουν στη σχολή δεν σας έχουν πει την περίφημη ρήση του Βέμπερ για το κράτος που κατέχει το μονοπώλειο στη νόμιμη χρήση βίας; Πληροφοριακά και αν αυτό δεν σας το είπε ο καθηγητής της κοινωνιολογίας αυτή η νόμιμη χρήση βίας ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.

Εκτον:
Θα μάθετε πολύ καλά από εδώ και μπρος οτι δεν υπάρχει τίποτα πιο λυσσαλέο από τους εργάτες που εξεγείρονται ενάντια στις συνθήκες ζωής τους συνολικά. Οι μέχρι τώρα γνωστοί σας αναρχικοί θα είναι αγγελούδια μπροστά τους.

Και έβδομον:
Συγγνώμη. Την επόμενη φορά θα σας πετάξουμε ΣΚΑΤΑ.

8 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Xaxa, ayto skeftomoun ki ego: ena kouba me skata sti mapa ton mpatson!

    Telika i ergatiki taksi stin ellada protoporei... Den ta exo dei ayta allou.

    Ante kai eis anotera :-)
    ΠανωςΚ said...
    Φίλος δικηγόρος μου έχει πει -ελπίζω να μεταφέρω σωστά το λόγια του- ότι τέτοιου είδους μηνύσεις δεν στέκουν στο δικαστήριο. Δηλαδή μήνυση μπορεί να γίνει αλλα εκεί αντικρούεται εύκολα, γιατί λεει πχ το "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" δεν απευθύνεται προσωπικά σε έναν μπάτσο, και δεν συνιστά προσβολή προσωπικότητας. Ούτε μπορεί να αποδειχθεί ότι οι διαδηλωτές γνωρίζανε προσωπικά όλους αυτούς τους αστυνομικούς και προέβησαν στη συγκεκριμένη πράξη με σκοπό να μειώσουν την προσωπικότητά τους.

    Κίνηση εντυπωσιασμού δηλαδή, και μόνο, η μήνυση.
    Ανώνυμος said...
    να το φυσικο περιβαλλον που αξιζει στους μπατσους. Σκουπιδια: τα σκατα της δικτατοριας της ανταλλακτικης αξιας. Ασε που το να πετας σε καποιον σκουπιδια δεν συνιστα αδικημα. Δεν του προκαλει ζημια, ίσως θα μπορουσε κανεις να πει για ηθικη βλαβη, αλλα οι μπατσοι εχουν βλαβη ετσι κι αλλιως τα σκουπιδια θα τους πειραξουν.
    βα.αλ. said...
    @ Πάνω

    Νομίζω ότι έτσι και αλλιώς είναι αστείο να μιλάω κανείς για προσβολή προσωπικότητας των μπάτσων. Ποια προσωπικότητα; Σίγουρα κίνηση εντυπωσιασμού είναι γιατί ξεφτιλίστικαν δημοσίως. Και εγώ προσωπικά το βρίσκω 15 φορές καλύτερο αυτό από 10 μπουκάλια.

    @ Βιλαρδουίνο

    Θα συμφωνήσω μαζί σου και να προσθέσω ότι είναι τραγικά αστείο αυτοί να θέλουν να αυτοαποκαλόύνται εργαζομενοι...

    Τέλος πάντων, από την όλη υπόθεση ενοχλήθηκαν. Και ειμαι βέβαιος ότι οι μπάτσοι προτιμούν 10 φορές να έχουν να κάνουν με αναρχικούς παρά 1 με εργάτες...
    Ανώνυμος said...
    Pantos apo oti blepo de 8a xreiastei mias kai oi mpatsoi ta katafernoun poly kala kai monoi tous!

    Den ksero an to eides:

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=841543

    Zarntiniera itan kaleeee
    Ανώνυμος said...
    Παρόλο που δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπιστώ τους μπάτσους, έχω μια ένσταση:

    Θα προτιμούσα να τα πετάνε όλα αυτά στην Πετραλιά, στον Καραμανλή, στους βουλευτές, κλπ. Να τσαλακώσουν την εικόνα τους που φροντίζουν με τόσο κόπο και χρήμα. Μόνο αυτό πονάει τελικά.

    Και μετά από αυτούς, ό,τι έχει περισσέψει, βουρ για το Α.Τ. Ομονοίας. :)
    Άκουσα ότι έχει κάτι καλά παληκάρια εκεί, με ωραία κινητά!
    Ανώνυμος said...
    Espoir de 8a diafoniso ka8olou mazi sou, kai gia na min anafer8o ston kseka8aro rolo pou exoun mesa sto systima, na sou 8ymiso mono pos oi mpatsoi einai oi protoi pou synantame ka8e fora pou prospa8oume esto kai na plisiasoume aytoys pou aneferes...
    βα.αλ. said...
    Βασικά θα συμφωνήδω και γω με τον ανώνυμο. Για μένα το "πρόβλημα" με τους μπάτσους δεν είναι ηθικό. Είναι απλά και μόνο πολιτικό. Όσο θα φυλάνε τα αφεντικά και την ιδιοκτησία τους θα ειναι απέναντι μας. Αυτή τη "δουλειά" κάνουν. Άμα θέλουνε ας την παρατήσουνε...

    Απλά στην Ελλάδα, μιας και για πολλά χρόνια, το κράτος ήταν βαφτισμένο "δεξιό" με την έννοια ότι οι πολιτικοί του θεσμοί είχαν σαφή πολιτική κατεύθυνση (πέραν αυτής που είναι ήδη ενσωματωμένη σε ένα αστικό κράτος), οι μπάτσοι φαίνεται να απολαμβάνουν το να δέρνουν κόσμο. Για να μη μιλήσουμε για τις πρόσφατες συμμαχίες τους με τους ναζί. (Ένα σοβαρό αστικό κράτος τουλάχιστον πλακώνει και τους δύο εξίσου... π.χ. Γερμανία). Κάπου εκεί αναπτύχθηκε η έντονη απαξίωση του μπάτσου από μία κοινωνία που ακόμα και με την Ενωση Κέντρου να ήταν έτρωγε το ξύλο της αρκούδας άμα έκανε καμιά διαδήλωση. Τέλος πάντων το αντιμπατσικό όταν δεν φτάνει να ταυτίζει τους μπάτσους με τον σκοπό της δικιάς μας πολιτικής δραστηριότητας, και καλό είναι που υπάρχει και χρήσιμο.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα