Μην γκρινιάζεις! Οργανώσου!


Αν εμείς οι εργάτες καταλάβουμε ότι
μπορούμε να σταματήσουμε όλα τα τρένα και τα πλοία,
να δέσουμε με σφιχτές αλυσίδες
κάθε τροχό αυτού του κόσμου
κάθε ορυχείο και κάθε εργοστάσιο,
τότε οι στόλοι και οι στρατοί όλων των εθνων θα
ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟΙ
στο πρόσταγμα μας.

Joe Hill


ΥΓ. Αυτό εδώ και εκατό χρόνια δεν το έχουμε καταλάβει. Το σημερινό ήταν ήττα. Ή μάλλον η έκφραση μιας ήττας ήδη γνωστής.
Περισσότερα σύντομα.

(Μία παράκληση: Ευχαριστώ τον αναγνώστη που κάνει αντιγραφή κάποιων κειμένων στο indymedia, αλλά θα τον παρακαλέσω να μην το ξανακάνει. Αν θέλω να πω κάτι εκεί, θα το πω εκεί.)

4 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Χμμμ, ήττα σύντροφε? 200.000 στο δρόμο? Η μεγαλύτερη απεργιακή συμμετοχή εδώ και 10 χρόνια? Δεν ήταν νίκη, αλλά δεν ήταν σίγουρα ήττα, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών.
    Το εργαλείο said...
    Eδώ στην Θεσσαλονίκη με έπιασε κατάθλιψη. Κατά την γνώμη μου έτσι δεν γίνεται τίποτα. Δεν πειράζει, ούτως ή άλλος, όλα συνεχίζονται.
    Ανώνυμος said...
    entaksei oxi kai htta...
    ok simera poy teleiosan oi apergies ton OTA-DEH nai pes to etsi...

    pantos gia to deytero pou eipes apo ti stigmi pou kati einai dimosio ek ton pragmaton anaparagete opou na einai akoma kai na se enoxlei esena
    βα.αλ. said...
    Στα περί ήττας απαντώ με άλλη ανάρτηση.

    @ ανώνυμε. Αναγνωρίζω ότι από τη στιγμή που κάτι είναι δημόσιο μπορεί να αναπαραχθεί όπου να 'ναι. Απλά υπήρξαν καποιες ας πούμε επιπλοκές. Τέλος πάντων όποιος θέλει και αν κρίνει σκόπιμο ας αντιγράψει ότι θέλει όπου θέλει... Δεν μπαίνει θέμα επ' αυτού. Και ούτε φυσικά απαγορεύω την αναδημοσίευση, απλά επειδή παρουσιάστηκε με μία συχνότητα στο συγκεκριμένο μέσο ας πούμε ότι δεν μου άρεσε...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα