Θα χεστούμε στο τάληρο (ή τάλαρο που λένε και στο χωριό μου) με τις νέες συμβάσεις. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που θα πάρουμε, που εγώ λέω ότι μας περισσεύει να τα δίνουμε στα αφεντικά μην μπούνε μέσα και μετά δε θα έχουμε σε ποια κωλοδουλειά να πάμε για να μας γίνει η κωλοτρυπίδα βερύκοκο. Θα μείνουμε άνεργοι θα μας φάει η κατάθλιψη (γιατί δε θα έχουμε πρωινό ξύπνημα...) θα επιβαρύνουμε και άλλο την εθνική οικονομία, θα αυτοκτονήσει από απελπισία ο Αλογομούρης και μετά θα αυτοκτονήσουμε και όλοι εμείς της γενιάς "σας γαμάμε στη δουλειά και μας λέτε και ευχαριστώ", δε θα κάνουμε παιδιά γιατί δεν θα μπορούμε να τα θρέψουμε, οι Αλβανοί που έχουνε πάρει τις καλύτερες δουλειές, θα γίνουν πιο πολλοί, θα αλλοιωθεί η σύσταση του κράτους και στα γεράματα μας όλη η νότια βαλκανική θα γίνει μία μεγάλη Αλβανία, προτεκτοράτο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Επειδή όμως η δεξιά (sic) είναι σοφή. ΣΟΦΕΣΤΑΤΗ θα έλεγα επιπροσθέτως, επιπλέον συνάμα και διακαώς, φροντίζει για εμάς και έχει ένα ανώτερο σχέδιο για να μας λύσει όλα μας τα προβλήματα. ΟΛΑ ΜΑΣ έτσι;

Θα επέλθει λοιπόν η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου στον τριτογενή. Όλα θα δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Τα πάντα όμως. Ξαφνικά θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας επί τρία. (Η σοφή εφημερίδα Αυριανή το είπε). Θα υπάρχει τεράστιο κενό στην αγορά εργασίας, έτσι θα καλύψουμε όλοι μας αυτά τα κενά δουλεύοντας 3 διαφορετικές δουλειές. Μία βραδινή βάρδια στην εφορία ας πούμε, μία πρωινή σε κάνα μαγαζί που είναι από τις χαλαρές δουλειές, και για απόγευμα που θα έρθουμε στο τσακίρ κέφι ψήνουμε και κάνα μπιφτέκι σε κάνα φαστφουντάδικο.

Προσέχτε μέσα στη σοφία της τι θα κάμει η δεξιά (sic) α) θα μας βολέψει όλους στο δημόσιο β) θα παίρνουμε όλοι 3 μισθούς γ) θα κάνουμε τεράστιες οικονομίες δ) θα μας λυθούν όλα τα προσωπικά και διαπροσωπικά και άρα ψυχολογικά προβλήματα και τέλος ε) θα αυξηθούν οι κοινωνικές μας σχέσεις, η μείωση των ήδη υπάρχοντων δεν μας ενοχλεί καθότι θα απόκτήσουμε καινούριους φίλους και η ερωτική μας ζωή θα περιοριστεί στα βασικά και ουσιαστικά (ένα γρήγορο πίσω από τα μπιφτέκια ή στις αποθήκες...).

Τι ρωτήσατε; Αν θα ζούμε καθόλου...;;;

ΜΑ ΚΑΛΑ ΡΕ, ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;

3 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια... Σα δε ντρέπεστε, κι εσείς! Εδώ η ΓΣΕΕ κατόρθωσε να υπογράψει σύμβαση για αύξηση 12% του κατώτατου μισθού σε δύο χρόνια - και μην ακούσω κακίες για το τι θα τα κάνετε τόσα χρήματα (1€/ημέρα) με τον υπό εκτίναξη στασιμοπληθωρισμό, ελέω οικονομικής κρίσης - κι εσείς εκεί, το χαβά σας. Αφήστε που το μοντέλο σας μπάζει από παντού. Να πάρω το πιο τρανταχτό: 8ωρο; Ποιο 8ωρο; Βρες μου κάποιον να δουλεύει έξω λιγότερες από 10 ώρες και θα μου έχεις δείξει έναν απασχολήσιμο (γεια σου γίγαντα Τάπερμαν με τις ανακαλύψεις σου!).

    Αλήθεια, εκεί δεν έχουν έρθει τα εδώ καλούδια των εργασιακών μποναμάδων που ισχύουν εν Γερμανία; Αναφέρομαι στα malls (εδώ τα λένε Arkaden), στα οποία ισχύει από Δευτέρα μέχρι Σάββατο ωράριο 9π.μ. με 8μ.μ., ενώ μία Κυριακή στους δύο μήνες είναι ανοικτά με το ίδιο ωράριο. Επίσης η μεγάλη Lidl, έχει πιαστεί να κατασκοπεύει τους υπαλλήλους της και να βγάζει συμπεράσματα σχετικά με το αν τους αρκεί ο μισθός, πόσο καλά περνάνε στην προσωπική τους ζωή κλπ...

    It 's a brave new world, mate! Enjoy!
    Ανώνυμος said...
    "Et cependant tout le monde veut respirer et personne ne peut respirer et beaucoup disent "nous respirerons plus tard". Et la plupart ne meurent pas car ils sont déjà morts"

    (καθε φορα που μου ρχεται να πω κατι, μετα απο λιγο σκεφτομαι οτι εχει ειπωθει παλιοτερα απο αλλους, δεν προσφερεται κι η εποχη για μανιφεστα..).
    χμμ και η καταναλωση; σκατοδουλεια αλλα καποιος πρεπει να την κανει κι αυτην, οχι; θα εξαιρεθει ολη η γενια των 700ευρω/μπλογκς/αρθρου16 (αναλογα ποιος πλασαρει το πακετο) χωρις συνεπειες; και αν ναι θα καταφερουν οι πιτσιρικαδες και οι τρελαμενοι γιαππηδες να επωμιστουν το βαρος της μανιοκαταναλωσης η θα περασουμε σε ναν νεο πουριτανισμο; τουλαχιστον σερνονται στην ανυποληψια πολλα δεδομενα του παρελθοντος (εκεινη η πιστη στην προοδο (απ ολες τις μπαντες του πολιτικου φασματος), την αναπτυξη, η προσωπικη ανελιξη -μεσω της "σκληρης δουλειας" η την πιο αλανικη εκδοχη της, δλδ χωρις την προαναφερθεισα παραμετρο- ως αποδραση απο την συλλογικη μιζερια η και εκδικηση εναντιον ολων). η μη βιωσιμοτητα των τελευταιων απεργιων (καθηγητων κ γενικες προσφατα) εδειξε μεταξυ αλλων την αναγκαιοτητα συνδεσης των ηδη γενικευμενων μορφων ατομικης επανοικειοποιησης/αυτομειωσης να συλλογικοποιηθουν κ να συνδεθουν με τους αγωνες...,

    R*
    βα.αλ. said...
    Εξόριστε

    δεν απαντώ στις αισχρές σου ειρωνίες είναι προφανές ότι είσαι υποκινούμενος ;).

    Εδώ ως γνωστόν τα σουπερμαρκετ ας πούμε δουλεουνε από 8 εώς 9 και 8 με 8 τα Σάββατα. ΟΛΑ. Για να μη πω για κάτι δισκάδικα στο κέντρο που δουλεουνε μέχρι και τις 10 το βράδυ.

    Τα διάβασα για τα lidl και γενικώς μπορώ να σου πω ότι χάρηκα. Το ότι βάλανε κάμερες στους κρυφούς χώρους σημαίνει πολλά. Ένα πρώτο ότι δεν υπάρχουνε ας πούμε αρκετοί ρουφιανοί στους χώρους εργασίας. ¨Ενα δεύτερο ότι πρέπει στα αλήθεια να ζορίζονται με τα διάφορα ωραία που κάνουμε εμείς οι εμπορουπάλληλοι :).

    R*

    Λυπάμαι δεν ξέρω γαλλικά να διαβάσω το τσιτάτο, μια μεταφρασούλα;

    Τώρα για τα υπόλοιπα σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σου. Και ειδικά η τελευταία πρόταση είναι νομίζω αρκετά σαφής, χρειαζόμαστε αυτή τη σύνδεση, αυτή την ένωση αυτό το κοινό του αγώνα (αλλωστε από αυτό το κοινό δε βγαίνει και ο κομμουνισμός;).

    Εκεί θα παιχτεί το πράγμα...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα