Γιατί χαμογελάνε οι νάνοι την άνοιξη;


Αυτές τις μέρες έχουμε φάει τόση εθνική ομοψυχία που εμένα μου έχει γυρίσει το στομάχι ανάποδα και με τα κοιλιακά τοιχώματα χαϊδέυω τις κουφάλες στα δόντια μου. Και όλες αυτές τι μέρες αναρωτιέμαι: μα καλά αυτοί δεν είναι που πριν 15 χρόνια λέγανε κάνενα παράγωγο ή το ίδιο το Μακεδονία στο όνομα της Μακεδονίας; Αυτοί δεν είναι που όλα αυτά τα χρόνια μας πιπιλίζουν με τα ανυποχώρητα δίκαια του ελληνικού έθνους; Δηλ. το Νέα Μακεδονία για όνομα έχει τόση πια διαφορά από το Μακεδονία σκέτο; Αν δεν με απατά το κομπιουτεράκι μου και ένας φίλος γεωλόγος που ρώτησα (αν και δεν το έχει εξετάσει το θέμα), μου απάντησε ότι μάλλον και οι δύο Μακεδονίες είναι το ίδιο παλιές...

Από την άλλη ο χοντρός που κατά τα άλλα όλοι τον έχουμε για φτύσιμο έγινε ηγέτης, και γαμώ τα παιδιά και δε συμμαζεύεται. Κόντεψα να πάθω πολλαπλούς οργασμούς στην Πατησίων διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα... Και ας μην έχουν οι άντρες πολλαπλούς οργασμούς... Τέλος πάντων δεν ξέρω αν το διαβάσατε στις εφημερίδες αλλά βέτο δεν έβαλε μόνο η Ελλάδα για τη Μακεδονία, έβαλε και η Γαλλία με τη Γερμανία για τη Γεωργία και την Ουκρανία... Και γενικώς έχω την ταπεινή ψευδαίσθηση ότι δεν έγινε και τίποτα. Άλλωστε το γαλλογερμανικό βέτο μάλλον ήταν πιο βαρβάτο από άποψη στρατηγικής (στην τελική άμα είσαι καλός ιμπεριαλιστής και έχεις συμμάχους όλα σχεδόν τα Βαλκάνια χέστηκες για το χωραφάκι που λέγεται Μακεδονία). Τέλος πάντων το βέτο ήταν καθαρά για εσωτερική κατανάλωση. Έχουμε και μία εθνική ενότητα να διαφυλάξουμε βρε αδερφέ...

Ανάμεσα στα πολλά εμετικά αυτών των ημερών που διαβάσαμε (ευτυχώς δεν έχω τηλεόραση και έτσι δεν είδα τα κατορθώματα του Δελαστίκ, μου τα μετέφεραν μόνο) θέλω να ξεχωρίσω τον αγαπητό για τις ελληνικούρες του και εξυπνάδες του ευφυιολόγο Στάθη της Ελευθεροτυπίας. Γενικώς τον διαβάζω και γελάω για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από ότι επιδιώκει ο συγραφεύς. Σήμερα που λέτε αγαπητοί ο κ. Στάθης έδωσε ρεσιτάλ. (Για κάποιο λόγο η ιστοσελίδα της εγημερίδας δεν δουλεύει και έτσι χάνετε που δεν το έχετε διαβάσει.) Ξέθαψε που λέτε ο Στάθης το γύφτικο σκεπάρνι του τελειωμένου του εθνικισμού και καμάρωνε. Τι καμάρωνε; Μα φυσικά την εθνική ομοιογένεια αυτού του λαμπρού τόπου, και αυτού του λαμπρού έθνους...

Λέει λοιπόν ο Στάθης ποιοι Σλαβομακεδόνες αυτοί είναι ελάχιστοι και παίρνουνε 5.000 ψήφους όταν κατεβάινουνε στις εκλογές. Ποιοι τουρκοπομάκοι; Αυτοί είναι 120.000 και στις εκλογές δεν τα πάνε καλύτερα. Και χαχα και χούχου. Και τι γαμάτη εθνική ομοιογένεια που έχουμε και δε συμμαζεύεται...

Μάλιστα. Μπορεί να μας πει λοιπόν ο κυρ Στάθης με ποιον όμορφο τρόπο κατακτήθηκε αυτή η εθνική ομοιογένεια για την οποία τόσο πολύ καγχάζει λες και το περιβόλι που αγόρασε πέρσι το είχε από πάντα;

Θέλει να μας πει τι απέγιναν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί της Μακεδονίας του 1912; Οι τούρκοι της Κρήτης; Οι τούρκοι των νησιών του Αιγαίου; Οι εβραίοι; Που πήγανε; Φύγανε μόνοι τους; Ξεστραβωθήκανε και είδανε ότι τελικά είναι έλληνες; Τι απέγιναν λοιπόν όλοι αυτοί; Δια μαγείας εξηφανίσθησαν εκ του προσώπου της γαιός (για να μιλήσω με τις γκλαμουράτες ελληνικούρες που μιλάει αυτός ο αναλφάβητος). Τα αληθινά εμετικό στην περίπτωση αυτού του τρισάθλιου υποκειμένου δεν είναι ότι υπερασπίζεται την εθνική ομοιογένεια. Ένας σοβαρός εθνικιστής θα μπορούσε με όμορφο και ωραίο τρόπο να πει, το έθνος κράτος πρέπει να έχει συνοχή και όλοι αυτοί αφομοιώθηκαν, εκδιώχθηκαν ή ανταλλάχτηκαν. Το ίδιο έγινε σχεδόν παντού. Όχι, για τον κυρ Στάθη δεν υπήρξε ποτέ αναγνωστικό του ελληνικού κράτους στα σλαβομακεδονικά, δεν υπήρξαν ποτέ τούρκοι, ιταλοί, εβραίοι, σλάβοι, αρβανίτες, βλάχοι, και δεν συμμαζεύται.

Ανέκαθεν αυτή η γη ήτο ελληνική.

Όταν ήμουνα μικρός θυμάμαι και είχα πρωτακούσει την έδρα της Λάρισας, (το Αλκαζάρ), είχα ρωτήσει ένα θείο καθηγητή γιατί στο καλό λέγεται έτσι η έδρα της Λάρισας. Η θείος μου απάντησε ότι είναι αραβικά σημαίνει κάστρο και μάλλον οφείλεται στο ότι για καμιά 70αριά χρόνια οι Ισπανοί είχαν ένα κρατίδιο στην περιοχή της Θεσσαλίας το 15ο αιώνα... Μετά τον ρώτησα τι σχέση έχουν οι Ισπανοί με τους Άραβες και γιατί οι Ισπανοί να ονομάσουν αραβικά κάτι που το έχουν αυτοί. Η απάντηση ήταν αρκετά περίπλοκη για ένα 11χρονο και δεν τη θυμάμαι. (Αν έχει κανείς περισσότερες πληροφορίες είναι καλοδεχούμενες...)

Τέλος πάντων.

Επειδή μεγαλώνει το γρασίδι και τους γαργαλάει τα αρχίδια.


Ο Στάθης είναι το ερώτημα γιατί χαμογελάει...

ΥΓ. Ένας ξάφερφός μου χουλιγκάνος γαύρος (εννοείται) χανιώτης μου είχε πει κάποτε ότι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στα Χανιά φωνάζανε το εξής: Η Μακεδονία είναι ελληνική πάρτε το Ηράκλειο που είναι πουτάνας γη.

8 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Για το Αλκαζάρ: Έτσι ονομάζεται και κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία πάνω. Εκεί που είναι και το δημαρχείο της πόλης. Η στάση του λεωφορείου λέγεται Αλκαζάρ. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν κάτι λουτρά (χαμάμ) επί Οθωμανών εκεί. Υπάρχει και ένα μεσαιωνικό κτίσμα στη μέση της πλατείας, που πριν από κάποιες δεκαετίες λειτουργούσε και ως σινεμά. Ύστερα θεωρήθηκε διατηρητέο και σταμάτησε να χρησιμοποιείται. Αλλά για φρούριο ή κάστρο, δεν μου κάνει.

    Ο Στάθης έχει όλη την αρρώστεια της Αριστεράς μαζεμένη. Όλα τα συμπλέγματα και την αδικαίωτη, άδικα, μοίρα. Περισσότερο απ' όλα με ενοχλούν οι μικρότητές του. Αν ισχύει αυτό περί εθνικής καθαρότητας, είναι ακόμα ένας καθαρόαιμος φασίστας, που κρύβεται πίσω από την αριστερή ταυτότητα. Από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να τον παρακολουθώ και δε ζημιώθηκα καθόλου, απ' ό,τι βλέπω εδώ κι εκεί.

    Για τους Σλαβόφωνους, ας ρωτήσει σε Αλμωπία, Έδεσσα, Γουμένισσα, Φλώρινα και Αμύνταιο όσους παλιούς έχουν μείνει. Αυτό που θυμάμαι από τους παππούδες μου, ήταν πως όταν θέλαν να πούνε κάτι και να μην τους καταλάβουμε, το λέγανε στα «γαλλικά», όπως κατ' ευφημισμό αποκαλούσανε τη γλώσσα τους. Αν πάει κανείς σε κείνα τα μέρη, θα τα ακούσει ακόμα και σήμερα. Για τους «αγνοούμενους» συγγενείς, ούτε κουβέντα. Εξ' άλλου, δε δήλωσαν Έλληνες, αλλά Μακεδόνες τότε, ως πρόσφυγες ενός εμφυλίου. Οι άλλοι, που δεν έκαναν αυτό το λάθος, επέστρεψαν στα μέσα της δεκαετίαςτου '60 (επί Ε.Κ.).

    Εμένα με ενδιαφέρει να ρωτήσει κανείς τον εθνικό νομάρχη, να πει στους υπήκοους της νομαρχίας του (μας), ποιοι ήταν εκείνοι που έχτισαν τον Λευκό Πύργο, το σύμβολο της πόλης μου. Γιατί σήμερα είδα στο in.gr το ρεπορτάζ του MEGA και είχε δηλώσεις του (κλασσικά θλιβερές, ελεεινές και φρικιαστικές). Να λέει για αφεντικά των Βαλκανίων, ο μαχαλόμαγκας. Προφανώς έχει ξεχάσει το πόσοι επιβήτορες πέρασαν από την πόλη και την περιοχή της Μακεδονίας, κουσεύοντας θησαυρούς και γυναίκες.

    Τέλος, οι Μακεδονίες είναι τρεις και όχι δύο. Υπάρχει και το κομμάτι που ανήκει στη Βουλγαρία.
    Ανώνυμος said...
    Τελικά το Αλκαζάρ ήτανε τζαμί. Λινκ.
    βα.αλ. said...
    Περί Αλκαζάρ δες εδώ είναι αρκετά διαφωτιστικό νομίζω. Τώρα η περιοχή στη Θεσσαλονική από ότι καταλαβαίνω εγώ μάλλον πήρε το όβνομα της από το σινεμά. Μην τα θέλετε όλα δικά σας, δεν πέρασαν και σπανιόλοι από εκεί! (Αν και για ψώνια μπορεί να ανέβαιναν από τη Λάρισα).

    Κοίτα δεν έχω κανένα κόλλημα με το Στάθη, γενικώς δεν τον έχω παρακολουθήσει ιδαίτερα. Απλά στη δουλειά που παίρνουμε μία εφημερίδα να διαβάζουμε στο διάλλειμα μας έδωσα αγώνα να αφήσουν την Εσπρέσο και να παίρνουμε εναλλάξ την Ελευθεροτυπία.

    Ο ίδιος θείος που μου είπε για το Αλκαζάρ κλπ. έχει βίτσιο με την ονοματολογία και την εθνοτική τέλος πάντων καταγωγή των ονομάτων. Αλλά και το πως αυτά έχουν προκύψει ιστορικά. Μου έχει πει άπειρες ιστορίες και έχει επίσης κάνει μία τρομερή δουλειά καμιά 10ετία τώρα. Με απλά λόγια πέραν του ότι τα μισά επίθετα είναι "ξενικά" αρβανίτικα, βλάχικα, τούρκικα κλπ, το αστείο είναι ότι αν εξαιρέσεις μερικά βυζαντινά, τα υπόλοιπα που μας μοιάζουν ελληνικά πχ. οι γενικές που συναντά κανείς σε περιοχές με Αρβανίτες (Αλεξίου, Ιωάννου, Δημητρίου) έχουν φορεθεί όταν οι πληθυσμοί αυτοί έπρεπε να αποκτήσουν επίθετο. Για να μην πιάσω τα ιταλικά και τα μαλτέζικα της Κέρκυρας. (Πχ. Ο Αρανίτσης ο γνωστός, είναι σερβικής καταγωγής από τους σέρβους που κατέφυγαν στην Κέρκυρα στον ΑΠΠ.)

    Κατά τα άλλα έχουμε τον κάθε μαλάκα να καμαρώνει για την εθνική ομοιογένεια.

    Εγώ πάντως ξέρω κόσμο που έχει συγγενείς αδέρφια παπούδων και γιαγιάδων κλπ στη Βουλγαρία και τη Μακεδονία.

    Η Μακεδονία ρε ανθέλληνα είναι ΜΙΑ και ΕΙΝΑΙ ελληνική.
    ΠανωςΚ said...
    Λοιπόν επειδή πολλές ανακρίβειες ειπώθηκαν για τους ισπανούς και την ισπανία: είναι ελληνικής προέλευσης. Ο Διόνυσος, πέρα από θεός, ήταν και στρατηγός. Εκανε μια εκστρατεία στην Ανατολή κάποτε με υποστράτηγο τον Πανα, ο οποίος διέπρεψε στο πεδίο της μάχης. Ο Διόνυσος θέλοντας να τον ανταμείψει του δώρισε μια τεράστια έκταση στα δυτικά. Δώρισε κάτι "ες Πάναν. Ετσι αυτή η γη ονομάστηκε Espana, το οποίο σήμερα εκχυδαϊσμένα αποκαλούν οι νεοταξίτες Ισπανία.
    Το δε Αλκαζάρ ήταν μπαρμπουτιέρα, με το όνομα "Αλικο Ζάρι", το οποίο επίσης με τον καιρό εκχυδαϊστηκε σε Αλκαζάρ.
    Ανώνυμος said...
    >(το τσιτατο στην προπροηγουμενη ειναι εκεινο π λεει "στο μεταξυ ολοι θελουν να αναπνευσουν και κανεις δεν μπορει και πολλοι λενε θα αναπνευσουμε αργοτερα και αν οι περισσοτεροι δεν πεθαινουν ειναι γιατι ειναι ηδη νεκροι" η καπως ετσι)

    η μακεδονια ειναι ποντιακη.-

    R*
    Ανώνυμος said...
    Παντελώς ανυπόφορος! Ευτυχώς το διαβάζω πλέον μόνο το Σάββατο.Αυτός μαζί με τον Τριάντη,πρέπει να περάσουν από "στρατόπεδα αναμόρφωσης"! Ο σ.Πωλ Ποτ θα μας καθοδηγήσει εξάλλου... ;-)

    Ο τύπος αυτός συμμετείχε στο 1ο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.Έλεος...

    Τί άλλο;
    Οι Αρβανίτες έχουν και γαμάτες μουσικές,λέμε.Έτσι να πεις στον μαλάκα.


    Υ.Γ.ρε βα.αλ γιατί δεν έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή αποστολής των δημοσιεύσεών σου,σε άλλους; Στο λέω ξεκάθαρα,θα το έκανα Fwd στο email του Στάθη! Αν και δεν έχει απαντήσει ποτέ του ο παπάρας σε όσα του έχω γράψει-ουκ ολίγα διεθνιστικά και κινηματικά.
    βα.αλ. said...
    @ Πάνω κάτε μου μου έδωσες μία θαυμάσια ιδέα. Επευκαιρία η ετυμολόγηση είναι δικιά σου ή την πέτυχες κάπου; (Δεν αποκλείω τίποτα).

    @ζπ Τι στρατόπεδο αναμόρφωσης... για εκτέλεση πάνε κατευθείαν. Δεν θα είναι καν από τους τυχερούς που θα δικαστούν.

    Εμένα στις ρυθμίσεις ενεργοποιημένη φαίνεται. Το ξαναρύθμισα τώρα και ο θεός και η ψυχή του. Υπάρχει βέβαια και το copy paste :)

    Σιγά μην απάνταγε...
    ΠανωςΚ said...
    Βάαλ, θα σε απογοητεύσω: Μου είπαν (δεν τον άκουσα δηλαδή με τα δικά μου τ' αυτιά) ότι το έλεγε παλιότερα στις εκπομπές του ο Λιακόπουλος. Εκτοτε φροντίζω να το αναπαράγω με κάθε ευκαιρία. Είτε το είπε είτε δεν το είπε, είναι γαμάτο.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα