Ποιο πετρέλαιο και μαλακίες...


Διαβάζω συνεχώς τον τελευταίο καιρό για συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των δημητριακών. Μέσα στην βδομάδα ας πούμε δίβασα τουλάχιστον τρία με τέσσερα σχετικά άρθρα. Εδώ το πιο πρόσφατο. Το ζήτημα όμως ποιο μπορεί να είναι; Ότι οι κερδοσκόποι στρέφονται στην αγορά των δημητριακών για να τα κονομήσουν, ή ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει ξηρασία. Τέλος πάντων ανάμεσα στα άλλα διαβάζει κανείς και ότι ας πούμε η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών έχει φτάσει στο μεγαλύτερο δυνατό σημείο παραγωγής της, και ότι ιδιαίτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι χώρες του Πρώτου Κόσμου (ήδη στην Ιταλία διαμαρτύρονται λέει για την αύξηση της τιμής των ζυμαρικών -είναι αλήθεια από το Σεπτέμβρη στην Ελλάδα τα ζυμαρικά έχουν αυξηθεί σχεδόν 50%.)

Πριν αρκετό καιρό είχα γράψει αυτή εδώ την ανάρτηση. Όπου κατέληγε: "Τέλος πάντων εκεί που θέλω να καταλήξω, αν και από αλλου ξεκίνησα, είναι ότι όταν ακούω για λοιμούς και ξηρασίες σήμερα, στέκομαι σκεπτικός πάνω από την είδηση και αναρωτιέμαι που σταματά το φυσικό φαινόμενο, και που αρχίζει ο καπιταλισμός."

Εγώ πάντως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον πρόκειται για μία σε παγκόσμιο επίπεδο κίνηση κερδοφορίας μιας και ας πούμε π.χ. το πετρέλαιο έχει φτάσει στα όρια του, αναλόγου επιπέδου αυτού που είδαμε (και βλέπουμε συνεχώς) λίγο μετά τα χιόνια στην Αθήνα. Όλα τα ζαρζαβατικά να έχουνε πάει στου διαόλου τη μάνα και ταυτόχρονα να βλέπεις να σου πουλάνε και φράουλες. Ρε μεγάλε αφού σου καταστράφηκαν τα λάχανα και τα πορτοκάλια πως στη γλιτώσανε οι φράουλες;;; Τις είχες σε θερμοκήπιο εεε; Καλά.

Τέλος πάντων, εμένα αυτές οι κρίσεις μου αρέσουν. Θα είναι πολύ γοητευτικό να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ. Θα φάμε τα ipod μας και τα 8 κινητά που έχουμε στα συρτάρια. Αφήστε που θα αναβαθμιστεί και ο κοινωνικός μου ρόλος, από ένας ταπεινός εργαζόμενος σε μπακάλικο θα γίνω σε high class πωλητή ενός ακριβού είδους...

Είναι γνωστό έτσι και αλλιώς η έλλειψη αγαθών είναι μία απάτη νόμος είναι το δίκιο του εργάτη...

5 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    μαυρη μαυριλα πλάκωσε μαύρη σαν πετρελαιο...
    ωραιο ειναι πάντως αγαπητε ανικανοποίητε βααλ

    δες και ενα κομμεντ που σου κανα σε ενα παλιο ποστ. δεν ειχα το μεηλ σου γαρ

    και επειδη είπες για καταστροφές. στον ινδικό ωκεανό σου λέει ένα νησάκι καλύφθηκε από τη\ν άνοδο της στάθμης και μεταφέρανε όλους τους κατοίκους στο νιου ζήλαντ. 5000 σκλάβοι απ το πουθένα οι νιουζηλανδέζοι. τι σου κάνει η μητέρα φύση!
    βα.αλ. said...
    Arsene καλέ μου, θα επαναλάβω τα γνωστά της Γώγου για το ασπρο και το μαύρο.

    Δεν ξέρω ποιος τα κάνει και τι ακριβώς είναι ένα φυσικό φαινόμενο και τι δεν είναι: ενάς σεισμός 7 ρίχτερ στην Ιαπωνία με 0 νεκρούς δεν είναι "φυσική καταστροφή" αλλά ένας σεισμός 6.5 στην Αθήνα με 70 νεκρούς είναι φυσική καταστροφή...

    Απάντησα στο από κάτω ποστ με το μουστάκια.

    Τι δεν εχεις το μαιλ μου; Τζάμπα το ζητάει το wordpress???

    Αδιανόητα πράγματα για έναν επιστήμονα...
    Ανώνυμος said...
    wx. swsta, dikio exeis mlk mou.
    3ana-8enx
    ΠανωςΚ said...
    Αμάν βρε Βάαλ, πάλι βγάζεις τον ρεφόρμα από μέσα μου. Αλλά πρέπει να το πω: το μόνο γοητευτικό στο να μην έχουμε να φάμε θα ήταν το ότι θα αδυνάτιζα λιγάκι. Κατά τα λοιπά, συμφωνώ στο ότι οι ανατιμήσεις με αφορμή κάποια "συμφορά" ή "καταστροφή" είναι τεχνητές. Αλλά με προβληματίζει ότι εμείς οι μικρομεσαίοι-μικροαστοί (για μένα μιλάω στον πληθυντικό) πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε.
    Στην τελική η γαμημένη η διαφώτιση τι κάνει; Η πρωτοπορία; Η ιντελιγκέντσια; Οι... bloggers;
    βα.αλ. said...
    Είναι γνωστό τοις πάσι αγαπητέ ότι είσαι ένας ελεεινός ρεφορμιστής. Πάντως μην ανυσυχείς με 1.07 το μισό κιλό μακαρόνια σίγουρα ανμένεται μεγάλη πείνα.

    Δεν πειράζει θα αφήσουμε τις ροκοκό κοιλιές μας και θα τις κάνουμε μπάουχαους.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα