Γιατί δε με αφορά ο Κούλογλου...

Βασικά ο Κούλογλου δε με αφορά επειδή δεν έχω τηλεόραση. Το έχω ξαναπεί και θα το λέω συνέχεια. Ανάθεμα δηλ. αν έχω δει στη ζωή μου μία ή δύο φορές την εκπομπή του. Ως εκ τούτου λόγο για το τι κάνει ή τι δεν κάνει, πόσο καλός είναι ή δεν είναι δεν έχω. Όσοι τον παρακολουθούνε και γουστάρουνε καλά κάνουνε και φωνάζουνε που του χρόνου δε θα έχει εκπομπή. Στο κάτω κάτω της γραφής αφού πληρώνουμε την κρατική τηλεόραση γιατί να μην έχουμε και λόγο στο τι θα παίζει και τι όχι; (Και μιας και μιλάμε για πληρωμές, εγώ λέτε να μπορώ να πάρω πίσω τα λεφτά που επί δέκα χρόνια πληρώνω στη ΔΕΗ για την ΕΡΤ;).

Ένα το κρατούμενο.

Δύο. Ο Κούλογλου από διάφορα που κατά καιρούς έχω διαβάσει εδώ και εκεί μου φαίνεται να είναι λίγο λινάτσα. Είναι δεδομένο ότι άμα είσαι δημοσιογράφος τέτοιου επιπέδου είσαι λίγο λινάτσα. Ντάξει όμως δεν πειράζει. Αναγνωρίζω ότι ζούμε σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό κόσμο και ότι καμιά φορά πρέπει να παίξεις βρώμικα (...σαν πολλές καλοσύνες με έχουνε πιάσει σήμερα...). Επίσης είναι προφανές ότι από ένα σημείο και μετά ο τύπος πουλάει με τρέλλα το στυλάκι του μαχόμενου δημοσιογράφου, το ίδιο στυλάκι που έφερε και τον Τριανταφυλλόπουλο δηλ. σε τέτοια δαφνοστολισμένα επίπεδα προσφοράς στην ενημέρωση του κοινού.

Τρία. Έχω γενικώς την υποψία, ότι πολύ λίγα πράγματα είναι αυτό που φαίνονται, ειδικά στον κόσμο του θεάματος. Με αυτή την έννοια στο "γιατί;" εγώ κρατάω μικρό καλάθι. Θεωρώ πιο πιθανό ας πούμε ο Κούλογλου με έναν α ή β τρόπο να οδήγησε τα πράγματα εκεί όπου να φαίνεται ότι διώκεται (κάτι το οποίο αναμφισβήτητα θα ανέβαζε τις μετοχές του), παρά να είναι όντως αυτοί οι λόγοι για το κόψιμο του από το κανάλι. Τέλος πάντων υποθέσεις είναι αυτά. Απλά οι παλιοί αριστεριστές που κάνουν διαφημίσεις για τζιπάκια, πρέπει να είναι πολύ ταλαντούχοι σε σωστές κινήσεις (είναι η μαρξιστική παιδεία που βοήθαει σε αυτό).

Ωραία όλα αυτά. Μπορεί τώρα να μου εξηγήσει κανείς σοβαρά που υπάρχει λογοκρισία στον Κούλογλου; Μήπως πήγε σε κάνα τμήμα για φιλική κουβεντούλα, του κάναν έρευνα στο σπίτι, του κόψανε καμία συγκεκριμένη εκπομπή, πέρασε από καμιά δίκη για παραπλάνηση του κοινού και διασπορά ψευδών ειδήσεων, του έριξε το ΕΡΣ κάνα εξοντωτικό πρόστιμο; Για να σοβαρευτούμε λοιπόν λίγο και να αφήσουμε τις γελοιότητες για λογοκρισία στον Κούλογλου. Κανένας δεν εμπόδισε τον συγκεκριμένο να μιλάει όλα αυτά τα χρόνια και κανένας δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει. Απλό είναι. Διακόπηκε η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Φαντάζομαι και να είστε σίγουροι πριν έρθουν οι καύσωνες ότι θα κλείσει κανένα τρελλό συμβόλαιο με κάνα ΣΚΑΙ (και μετά θα σκούζουν πάλι όλοι). Και σε αυτό θα έχουν συντελέσει όλοι όσοι φωνάζουνε σα σκύλοι που τους πάτησανε την ουρά.

Τέλος πάντων από τη στιγμή που δε διώκεται ποινικά κάποιος (ή δεν τον καθαρίζουν ή δεν τον εξορίζουν ή δεν του κλείνουν το κανάλι ή την εφημερίδα) δεν υπάρχει λογοκρισία. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές. Για να σοβαρευτούμε λοιπόν...

3 Comments:

  1. ΠανωςΚ said...
    Η αποπομπή Κούλογλου άραγε τον μετατρέπει σε Τομπούλογλου;
    Ανώνυμος said...
    Φρονώ (sic!) ότι ο Τομπούλογλου [(c) ΠάνωΚάτως] δε θα έχει πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης. Έχει γίνει αρκετά "φίρμα".

    Το ζήτημα είναι αλλού: κόβεται ό,τι καλό είχε η Δημόσια Τηλεόραση, την οποία πληρώνουμε χοντρά, και παραμένουν τα σκουπίδια. Διότι τα σκουπίδια δεν απειλούν το υπουργικό συμβούλιο.

    Πλήρωνε Βίκη Φλέσα, Καλομοίρα, Κοττάκη και Παναγιωταρέα τώρα!

    Όσον αφορά την πιθανή λογοκρισία:
    α) ίσως να έχει σχέση με την εκπομπή για τη γενιά των 700 €
    β) ή με το αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, τους οποίους έμαθα ότι θα καλύψουμε με υλικό από τους Κινέζους.

    (Ίσως είπα!)
    Ανώνυμος said...
    Τσέκαρε:

    http://smyrnaios.blogspot.com/

    http://andriotakis.wordpress.com/2008/05/14/%ce%9a%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84/

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα