Free press έντυπα δε διαβάζω παρά μόνο στην τουαλέτα, στον ιδανικό χώρο δηλ. για να διαβάζεις τέτοιου είδους σκατά. Θα τα χρησιμοποιούσα για να σκουπιστώ και μετά αλλά έχουν σκληρό φύλλο και εγώ έχω ευαίσθητη κωλοτρυπίδα από τα 4 χρόνια γαμήσι που έφαγα στη δουλειά.

Εδώ και καιρό όμως ήθελα να γράψω για το Lifo που αναδεικνύεται σε ναυαρχίδα των αρχιτεκτονικών γραφείων, των μεσιτών και των ιδιοκτητών για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Αφήνω κατά μέρους το ερώτημα ποιο ιστορικό κέντρο της Αθήνας: αυτό της αντιπαροχής του Καραμανλή, και των κακόγουστων πολυκατοικιών του '50, ή τα νεοκλασσικά που η μόνη τους αρχιτεκτονική αξία είναι 2 ψευδοκίωνες στην είσοδο της πολυκατοικίας; Τέλος πάντων η Αθήνα δεν έχει ιστορικό κέντρο γιατί είναι δεν είναι πόλη ενός αιώνα. Ποιο πολύ ιστορικό κέντρο έχει η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, ο Βόλος, τα Χανιά ή ακόμα και η Κέρκυρα (που όπως έλεγα παλιά σε διάφορους μαλάκες "Αθηναίους" όταν εμείς είχαμε εργοστάσια εσείς είχατε ακόμα στάνες στην Ακρόπολη). Τέλος πάντων για να το κλείσω εδώ: τα τελευταία χρόνια το κέντρο προσπαθούν να το επανακαθορίσουν μέσα στον ιστό της εμπρευματικής κυκλοφορίας της μητρόπολης. Όταν κάποια στιγμή θα αρχίσουν για τα καλά τα πογκρόμ, οι κατεδαφίσεις και οι εξώσεις (πράγματα που γίνονται ήδη) το αγαπητό Lifo θα είναι το διαφημιστικό φυλλάδιο αυτού του πράγματος.

Χτες έπεσε στα χέρια μου ένα ακόμα καινούριο έντυπο το Faq (δεν το είχα ξαναδεί). Σε κάποια φάση εκεί που γύριζα με απόλυτη αδιαφορία τις σελίδες (συγγνώμη διαφημίσεις ήθελα να πω) έπεσα πάνω σε αυτό εδώ:


Μάλιστα λέω, γίναμε και τρέντυ και δεν το μάθαμε. Και αμα λάχει σου βάζουν και τη φωτογραφία σου. Είσαι θεός αγόρι μου τη βγάζεις με 700 ευρώ το μήνα! Μπράβο και πάλι μπράβο. Πες μας και τι ψωνίζεις να δούνε και άλλοι πως να τη βγάζουνε καλά. Βέβαια υπάρχει μία παγίδα: άλλο το 650 που είναι περίπου ο βασικός και άλλο τα 1.000 (350 ευρώ σε αυτά τα μεγέθη είναι μεγάλη διαφορά π.χ. ένα νοίκι), για να μην πούμε καν πόσοι και πόσες είναι αυτοί που τα βγάζουνε με μια 400 (τα βγάζουνε είναι αλληγορία). Τέλος πάντων αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Επειδή όμως καλό είναι να κάνουμε πολλαπλές αναγνώσεις στο τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης οριστέ:

Πρώτον, μάθε μαλακισμένο να τη βγάζεις με τα 700. Χεστήκαμε για το πως αλλά δεν είσαι ο μόνος. Σκάσε, δούλευε και κατανάλωνε. Μαζί σου είμαστε. (Η παλιά καλή τέχνη της εθελούσιας δουλείας).

Δεύτερον, όσα λίγα και να βγάζεις εμείς θα σου πούμε πως να τα ξοδεύεις καλύτερα. Τι στο διάολο μας πληρώνουν για διαφήμιση οι επιχειρήσεις;

Τρίτον, μη σκας άμα γαμιέσαι στη δουλειά και δεν έχεις μια. Αρκεί να είσαι trendy και cool (θα έλεγα και in αλλά είναι passe).

Τέλος πάντων έτσι μου ήρθε μιας και ζητάνε διαδραστικότητα οι μαλάκες να τους στείλω τις αποδείξεις από το σούπερ μάρκετ μαζί με φωτογραφίες από πακέτα με ρύζι και μακαρόνια. Και μαζί μία φωτογραφία μου για να δούνε πόσο ωραίο παιδί είμαι.

ΥΓ. Δε θυμάμαι που είχα διαβάσει ότι το 75-80% των 30άρηδων μένει με τη μαμά του. Επίσης άσχετο αλλά στην ίδια επίσκεψη μου το μοναδικό άρθρο που διάβασα ήταν στo Lifo του μαλακοπίτουρα Δήμου, ο οποίος εξενίστατο (;;; Μήτσο για σένα η ορθογραφία, βαριέμαι να ψάχνω να δω αν είναι σωστό) γιατί οι όλοι έχουνε τέτοια καούρα με τις συντάξεις και για το ασφαλιστικό -το αφήνω ασχολίαστο ας πει όμως κάποιος σε αυτό τον ηλίθιο, ότι υπάρχεί κόσμος που έχει παπούδες και γιαγιάδες, μανάδες και πατεράδες και ότι για κάποιο περίεργο λόγο όλοι αυτοί με κάποιο τρόπο πρέπει να ζήσουν. Τέλος πάντων τι θέλω και ασχολούμαι. Όλοι αυτοί δεν θα έχουν κάν την τύχη να δικαστούν. Θα πάνε κατευθείαν στο λάκο. Ζωντανοί. Και οι σφαίρες στο κεφάλι πολλές τους είναι...

12 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Στραβωμένο σε βρίσκω στα τελευταία σου ποστ!
    Αλλά με το δίκιο σου, δεν μπορώ να πω...
    Άλλωστε είναι χρήσιμο αυτό το προλεταριακό "στράβωμα" στις κοινές μας υποθέσεις, οπότε δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι...
    κάτι πήρε τ' αυτί μου για άνοδο...να μας ενημερώσεις εγκαίρως αν ισχύει να στρώσουμε το χαλί ;-)
    βα.αλ. said...
    Κοίτα γενικως περνάω μία φάση πίεσης με τη δουλειά. Επίσης γενικώς πολλές φορές παρεκτρέπομαι και για ΟΛΑ μου φταίει ο καπιταλισμός. Επίσης είμαι από χωριό, εσωτερικός μετανάστης και έτσι. Όταν κάποιος στο χωριό μου μαλακιζότανε, δεν του λέγαμε "Ψηλέ βαυκαλίζεσαι" του λέγαμε "Ψηλέ μαλακίζεσαι". Και επειδή πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και το Ρίτσο Ρίτσο μαρέσει να τα λέω χύμα. Είμαι και λίγο βρωμόστομος αλλά τι να κάνουμε: Δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις και μπλα μπλα.

    Μπορείτε ν αρχίσετε να το στρώνετε από τώρα. Μέχρι τέλος του μήνα θα κάνω μία περιοδία στις προλεταριακές μάζες της Θεσ/νικης. Θα ενημερωθείτε πάραυτα όταν καταλήξουμε στην πληρωμή μέσω των ατζέντηδων μας.
    Ανώνυμος said...
    μας την είπε ο θειος βααλ
    χα χα! :-)
    Ανώνυμος said...
    ΤΣΚ ΤΣΚ ΤΣΚ ...ΜΑ ΤΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΟΙ ΑΘΡΏΠΟΙ ΘΕΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ,ΕΣΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ.

    ΚΑΙ (ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ) ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 30 ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑ ΣΚΑΝΕ?ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 400, ΚΑΙ ΤΑ 350 ΚΑΙ ΤΑ 200 ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ!

    ΑΝΤΕΛΗΦΘΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ???ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ._
    Ανώνυμος said...
    Den afineis tis saxlampouxles na anebaseis kanena sobaro keimeno!

    To keimeno gia ton ethnikismo stin kypro pou to eixes anebasei paliotera kai tora den...
    ΠανωςΚ said...
    Αγαπητέ κύριε Βάαλ, εξανίσταμαι με τη σειρά μου: Είναι γνωστό τοις πάσι στην ελληνική μπλογκόσφαιρα ότι ο κύριος στον οποίο αναφέρστε στο υστερόγραφό σας δεν ονομάζετε έτσι όπως με περίσσιο θράσος τον αποκαλείτε, αλλά λέγεται "Κύριος Νίκος Δήμου".
    Παρακαλώ όπως επανορθώσατε.
    βα.αλ. said...
    Μπε σε αφήνω ασχολίαστο. Είμαι αχάριστος το ξέρω. Ντάξει από το να κάνεις μπούκες σε περίπτερα, να σε πάνε μέσα να γίνεις πρεζόνι και να ζητάς 50λεπτα στην Ομόνοια καλύτερα να μένεις με τους γονείς σου.

    Κίτσε, σαχλαμπούχλας είσαι και φαίνεσαι εδώ μιλάμε για σοβαρές αναλύσεις με βάθος και κοινωνική προοπτική όχι Λεφόρ και μαλακίες.

    Παναή... Άμα λές για τον μαλακοβιομήχανο (επειδή παράγει μαλακίες με ρυθμούς βιομηχανικής παραγωγής και όχι επειδή είναι βιομήχανος, κλασοαμύντορα (επειδή υπερασπίζεται έναν απαράδεκτο κόσμο) και διανοητικό ουροσυλλέκτη Κύριο Νίκο Δήμου, να επανορθώσω και να τον αποκαλέσω "Κύριο Νίκο Δήμου".

    Σας παρακαλώ από εδώ και εμπρός όλοι εσείς οι ταπεινοί αναγνώστες αυτούς του λαμπρού ιστολογίου, φάρου της νεοελληνικής σκέψης όπως με αποκαλείται με τον πλήρη τίτλο μου όπως ακολουθεί:

    Ο Μεγάλος Μάγιστρος των Εικαστικών Τεχνών και της Προπαγανδιστικής Τέχνης, Ο Υπομονετικός Διανοητής και Οξυδερκής Προλετάριος, ο Περίλαμπρος Περιπατητής του ΒΔ Περάσματος, ο Απαράμμιλος και Τρισμέγιστος Φιλόσοφος Κάθε Γνώσης Αυτού Του Κόσμου,ο Ακούραστος Αναλυτής Όλων των Ζητημάτων και Θεράποντας της Διαύγασης Φαντασιακών και Μη Σημασιών, ΟοΥπερμηχανικών Όλων Των Συναπτόμενων Υλικών και Μη Αντικειμένων, Ο Μέγας Δάσκαλος των Κρυφών και Απόκρυφων Τόπων Κάθε Βιβλιοθήκης και Αγόγγυστος Τυφλοπόντικας στο Υπέδαφος Των Επιχειρημάτων Βα.αλ.

    Ντάξει Παναή;
    ΠανωςΚ said...
    Μεγάλε Μάγιστρε των Εικαστικών Τεχνών και της Προπαγανδιστικής Τέχνης, Υπομονετικέ Διανοητή και Οξυδερκή Προλετάριε, Περίλαμπρε Περιπατητή του ΒΔ Περάσματος, Απαράμμιλε και Τρισμέγιστε Φιλόσοφε Κάθε Γνώσης Αυτού Του Κόσμου, Ακούραστε Αναλυτή Όλων των Ζητημάτων και Θεράποντα της Διαύγασης Φαντασιακών και Μη Σημασιών, Υπερμηχανικέ Όλων Των Συναπτόμενων Υλικών και Μη Αντικειμένων, Μέγα Δάσκαλε των Κρυφών και Απόκρυφων Τόπων Κάθε Βιβλιοθήκης και Αγόγγυστε Τυφλοπόντικα στο Υπέδαφος Των Επιχειρημάτων Βααλ, ένα μόνο θα σου πω: Μου βγήκε η πίστη να αλλάξω σε όλο αυτό το μακρυνάρι την ονομαστική σε κλητική προσφώνηση.
    :))
    Ανώνυμος said...
    είστε τέρμα καμμένοι!
    Ανώνυμος said...
    Oι σφαίρες στο κρανίο είναι πολύ ανθρωπιστικές. Να προτείνω ηλεκτρική καρέκλα;

    Αν δεν απατώμαι, το FAQ είναι του Λάλα;
    Του ίδιου που αυτόν τον καιρό είναι "έτερον-ήμισυ" της κας Φραπελιά, n'est-ce pas?

    Εξηγεί πολλά πράγματα, έτσι;
    βα.αλ. said...
    Συγγνώμη ποια είναι η κυρία Φραπελιά καθότι δεν γνωρίζω ο ταπεινός όλες της λεπτομέρειες της show biz...

    Ναι του Λάλα είναι.
    Ανώνυμος said...
    ελα τωρα που δε ξερεις και την κα Φραπελιά...
    η Δρουζα η ετσι του Λαλα ειναι, απο την ενασχόλησή της στις εκπομπές τις με το θαυματουργο ρόφημα "Φραπελιά" (=αλεσμενα φυλλα ελιας+νερο)

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα