In the year 2525

Μετά από πρόσκληση του άθλιου ανέλαβα πάλι το ιστορικό καθήκον να γράψω 10 προτάσεις για το πως θα είναι ο κόσμος μετά από 50 χρόνια. Όταν το είδα αυτό μου ήρθε στο νου το τραγούδι In the year 2525, και βασικά μία διασκευή που έχω κάπου (είναι η δεύτερη). Τέλος πάντων εκεί που έψαχνα πέτυχα και την ελληνική εκδοχή του τραγουδιού, οπότε απολαύστε (το έχω χέσει λιγο με το youtube τελευταία αλλά τι το έχουμε το web 2.0...)







Λοιπόν:

1. Ο Βα.αλ. είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Πλανήτη Γη με απόλυτη εξουσία όσον αφορά τον εκπολιτιστικό τομέα, για το ρόλο που έπαιξε στην Παγκόσμια Προλεταριακή Επανάσταση κατά το έτος 2020 αλλά κυρίως για το ξεκαθάρισμα του Παγκόσμιου Συντονιστικού Οργάνου Των Εργατικών Συμβουλιών του Πλανήτη από φραξιονιστικά στοιχεία και σταλινικούς που ήθελαν να εγκαθιδρύσουν τη δικτατορία του κόμματος.

2. Οι σταλινικοί είναι εξορισμένοι στην Ανταρκτική και οικοδομούν εκεί το σοσιαλισμό. Ο άθλιος έχει ένα blog και γράφει για το μουντιάλ και το ρετιρέ και φαντασιώνεται διάφορα.

3. Ο Παγκόσμιος Πλανητικός Ύμνος είναι το All tommorows parties των Velvet Underground.

4. Η θρησκεία έχει καταργηθεί, και έχει αντικατασταθεί από Ναούς της Νέας Σάρκας όπου προβάλλονται συνεχώς και μονίμως όλες οι ταινίες του Cronenberg.

5. Μετά την επιτυχία του μοντέλου εκπολιτισμού του Αρσένιου έτσι ώστε αυτός να γίνει άνθρωπος, όλες οι αναρτήσεις του It's all done by mirrors γίνονται υποχρεωτικό και το μόνο ανάγνωσμα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ο ίδιος ο Αρσένιος γίνεται Μέγας Κομμισάριος Των Τεχνών Και Του Λογου και γίνεται ο Μέγας Απόστολος του έργου του Βα.αλ.

6. Τα ζόμπι χαίρουν του απόλυτου σεβασμού όλων εργατικών συμβουλίων. Κάθε μήνα 3 μέρες είναι αφιερωμένες σε αυτά. Τους πετάνε ομοιώματα του Αρσένιου συμβολικά για την αποκύρηξη του παλιού του εαυτού.

7. Με την κλωνοποίηση όλοι έχουνε γίνει σαν το Βα.αλ. και έτσι και επιτέλους η ανθρωπότητα βρίσκει την αρμονία που χρειάζεται. Ένα 30% τοις εκατό είναι γυναίκες για να ομορφαίνουν το σύμπαν. Ζούνε σε ξεχωριστές κολλεκτίβες και επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μόνο σε συγκεκριμένες ώρες.

8. Το 2059 ο Βα.αλ. πεθαίνει και ανακυρρήσεται Θεός.

9. Αμέσως μετά επιστρέφει σα ζόμπι και τους τρώει όλους.

10. Το 2060 τα ζόμπι κυριαρχούν στον πλανήτη...

Αυτά. Καλώ όλον τον κόσμο αν συμμετάσχει σε αυτό το πολύ καλό παιχνίδι και ιδιαίτερα την Πρωτοβουλία Αυτόνομων Κέρκυρας (που μου έδωσε την ίδεα...). (Για να δούμε τους απόμεινε καθόλου χιούμορ;).

10 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Μετά το λιώσιμο των πάγων η Ανταρκτική θα είναι πολύ in φίλε, αυτό σας λέω μόνο!

    Τους αυτόνομους της Κέρκυρας που θα τους εξορίσεις?
    Ανώνυμος said...
    sti sibiria kai tha tous steilo ego giati o vaal einai poli eleytheriakos eno ego oxi
    Ανώνυμος said...
    Τι να πω, νομίζω πως πέρα από ντετερμινισμους, πέρα από καταστροφολογίες ( > http://www.youtube.com/watch?v=WGoi1MSGu64 ), θεωρίες συνωμοσίας και σενάρια αποκάλυψης, τα πράγματα θα γίνουν ακριβώς έτσι!

    Με φοβερή διορατικότητα ( +/- το στατιστικό λάθος ) ο Βα.αλ. προέβλεψε το μέλλον... ;-)
    Ανώνυμος said...
    προφανώς και ο ανώνυμος δεν είναι απο καμία πρωτοβουλία αυτόνομων κέρκυρας.

    υ.γ. απο χιούμορ άλλο τίποτα η πρωτοβουλία μας πάντως, με όλα αυτά που έχουμε ακούσει αν δεν είχαμε και χιούμορ θα το είχαμε διαλύσει απο καιρό.
    βα.αλ. said...
    Άθλιε, εγώ σας σκέφτομαι και σας φροντίζω, για αυτό θα πάτε στην Ανταρκτική να οικοδομήσετε το σοσιαλισμό σε μία μόνο ήπειρο... Τώρα για πάγους δεν ξέρω τι θα παίξει. Αλλά νομίζω ότι θα έχει ακόμα αρκετούς....

    Οι αυτόνομοι Κέρκυρας θα μείνουν στην Κέρκυρα. Σε μόνιμο εκτοπισμό μπας και βάλουνε μυαλό. Επίσης η Κέρκυρα θα είναι το μόνο μέρος όπου πειραματικά θα παραμείνει καπιταλισμός για να τιμωρηθούνε οι αυτόνομοι...

    Όμως κάνεις ένα μικρό λάθος. Μιας και στατιστικό λάθος δεν υφίσταται.

    Μάνο, το σχόλιο από πάνω όπως και την απάντηση μου τα έσβησα μιας και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

    Προφανώς κάποιος διανοητικά καθυστερημένος προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει τον προβοκάτορα, μιας και έκανε το ίδιο και στου Φούφουτου και στου Αρσέν...
    Αρσένιε, είναι η πλέρια γνώση του μαρξισμού λενινισμού που μου δίνει αυτές τις ικανότητες.
    βα.αλ. said...
    Που πήγε η πρόταση;

    Τέλος πάντων μετά το ...να τιμηρηθούνε οι αυτόνομοι... πήγαινε η απάντηση προς τον Αρσένιο.

    Η οποία χάνει εκτός κειμένου το νόημα της... (Τη γλύτωσες πάλι...)

    Με αυτά και με αυτά πάντως νομίζω ότι έχει κάνει και εδώ την εμφάνιση του ο δαίμωνας του διαδικτύου.
    Τα κουρασμένα μάτια... said...
    Ο δαίμoνας του διαδυκτύου χτύπησε και πάλι και εξέφρασε την πραγματική σου επιθυμία - όλα αυτά τα έχει εξηγήσει άλλωστε ο Φρόυντ. Αυτό είναι και το πρέπον! Να τιμηρηθούν -να τιμηθούν- οι αυτόνομοι με δωρεάν σίτιση, που πασχίζουν να σας ανοίξουν τα κουρασμένα μάτια...
    βα.αλ. said...
    Κουρασμένο μάτι:

    Θα τρώτε δωρεάν εννοείται με χρέωση του εργατικού συμβουλίου Θεσπρωτίας. (Είπαμε η Κέρκυρα θα παραμείνει ως έχει...). Αλλά από εκεί και πέρα θα πήξετε μέχρι να μποροέσουνε να σας καταλάβουν οι κερκυραίοι...
    Τα κουρασμένα μάτια... said...
    Άλλη φορά όταν θα ανaφέρεσαι σε εμάς σε παρακαλώ να μας αφιερώνεις ένα βίντεο των teenage fanclub - όποιο σου αρέσει εσένα, δεν με πειράζει. Επίσης, άλλη φορα όταν επιδίδεσε σε μελλοντολογικές προβέψεις να μην παραλείπεις να αναφέρεσε και στα ερωτικά μας, για το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει και λοιπα. Να και μια μικρη δική μου προβλεψη: σε 50 χρόνια ο βααλ, έχοντας πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο με αντάλαγμα την αιώνια ζωή, αποβλέποντας στο να ζήσει την επανάσταση, όποτε και αν αυτή λάβει χώρα, θα κοιτάζεται στον καθρέφτη και θα βλέπει έναν γεμάτο σφρύγος νέο εργάτη. Και, όντως, τα μαλιά του δεν θα έχουν ασπρίσει, καθότι ο βααλ - Μεφιστοφελής θα είναι τόσο γέρος που θα έχει λιγότερα μαλλία και απο το Μεγάλο Φάλακρό Φίλοσοφο. Θα αναπτύξω περεταίρω αυτή μου την ιδέα σε ένα έργο μου υπο τον τίτλο "το πορτρέτο του πολιτικοποιημένου εργάτη μέσα απο το σπασμένο καθρέφτη". Για την ώρα θα σταματήσω εδώ, μιας και, ως γνωστον, όταν οι προλετάριοι φλυαρούν, οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών τρίβουν τα χέρια τους.
    βα.αλ. said...
    Κουρασμένο μάτι!

    Δε χρειάζεται να πουλήσω την ψυχή μου το διάβολο για να μείνω πάντα νέος και σφριγηλός εργάτης. Την έχω πουλήσει ήδη στην επανάσταση που εξασφαλίζει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

    Σου εύχομαι καλή τύχη και περιμένω με ανυπομονεσία την ανάπτυξη του λογοτεχνικού σου έργου.

    Για το δικό μου με τα ζόμπι σου έχω πει;

    Μου έδωσες μία καλή ιδέα!!!

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα