Μιας και είμαι κάπου που έχω πρόσβαση σε τηλεόραση, έκατσα χτες το βράδυ να χαζέψω λίγο πριν κοιμηθώ... Εκεί ανάμεσα σε διάφορα καταπληκτικά προιόντα που κανείς δεν ξέρει (ά ρε άτιμε καπιταλισμέ τρως τα καλύτερα μυαλά...), πετυχαίνω ένα ντοκυμανταίρ λίγο πριν το τέλος. Ήταν η δίκη 6 μελών της ΚΚΚ της Βόρειας Καρολίνας για τη δολοφονία 5 μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργατων των ΕΠΑ σε μία δημόσια διαμαρτυρία των τελευταίων κατά της ΚΚΚ. Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι υπήρχε αποδεικτικό υλικό μιας βιντεοσκόπησης που έδειχνε τα μέλη της ΚΚΚ να πυροβολούν και να σκοτώνουν. Και αυτό που μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όλοι οι κατηγορούμενοι παρόλο που δείχνονται στο βίντεο αθωώθηκαν.

Τελικά η αμερικάνικη ιστορία έχει πολύ μα πάρα πολύ αίμα.

Τέλος πάντων δείτε εδώ το βίντεο (δεν το βάζω για ευνόητους λόγους μιας και δείχνει δολοφονίες) και διαβάστε εδώ στη Wikipedia.

Αναρωτιόσασταν τι θα διαβάζατε σήμερα;

1 Comment:

  1. Ανώνυμος said...
    Καλημέρα! ;)

    Σε μια μεγάλη χώρα (τόσο από άποψη έκτασης και πληθυσμού όσο από άποψη παραγωγής νεότερης ιστορίας) υπάρχουν εκατομμύρια επεισόδια. Εκατομμύρια ψηφίδες που συνθέτουν το παζλ.

    Γι' αυτό ο απόλυτος λόγος (κάθε είδους) είναι απλά χαζός.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα