Κεντέρη κατούρα να γίνουμε μαστούρα

Το ξέρω ότι σας έλειψα αλλά κάντε λίγο υπομονή και όλα θα στρώσουνε. Και μένα πάντως μου λείπετε, και περιφέρομαι από ιντερνετ καφέ σε ιντερνετ καφέ μπας και βρω κανα πισί ελεύθερο από αλαλάζοντα πιτσιρίκια που παίζουν WOW και Call of duty... Αντί να κάθονται να δουν ολυμπιάδα και να γίνουν σαν τον Κεντέρη, τη Θάνου και η Χαλκιά... Πως θα πάει μπροστά αυτή η νεολαία που νομίζει ότι είναι ορκ;

Θυμάται αραγε κανείς το 2004 ; Έλα ντε... Θυμάται κανείς τα πρωτοσέλιδα για το μεγαλείο του ελληνισμού; Μάλλον όχι. Θυμάται κανείς της δηλώσεις της Χαλκιά με τη νίκη που είναι γραμμένη στο DNA των ελλήνων. (Ήταν ακόμα η εποχή αγαπητέ μου αναγνώστη που η Χαλκιά δεν είχε περάσει στην παρανομία έτοιμη να ανέβει στο βουνό και να αρχίσει το αντάρτικο μαζί με τα νεφελίμ , το πατέρα Παίσιο και τον Κοσμά τον Αιτωλό...). Θυμάται κανείς αν η Ελευθεροτυπία είχε εκτεταμένα άρθρα για την Ελλάδα πίσω από τους Ολυμπιακούς και για τις συνθήκες εργασίας στα ολυμπιακά έργα; Όχι δεν είχε. Και σιγά μην είχε δηλαδή... Τώρα όμως οι ημιμαθείς δημοσιογράφοι ανακάλυψαν την γίνεται στην Κίνα. Η Κίνα αυτό η Κίνα το άλλο. Λες και ο υπόλοιπος κόσμος είναι τόσο τραγικά καλύτερος και του αμαυρώνει την εικόνα η Κίνα. Μέχρι και την απόλυτη κουλαμάρα διαβάσαμε ότι η Κίνα κατέχει την Ταϊβάν. Δηλ. έλεος. Διαβάστε κάνα λήμμα της Βικιπαιδείας μη μας ζαλίζετε τα αρχίδια καλοκαιριάτικα. (Μέχρι το 73-74 επ' ευκαιρία ο δυτικός κόσμος θεωρούσε ότι η Κίνα ήταν η Ταϊβάν, η Κίνα πήρε τη θέση της Κίνας στον ΟΗΕ εκείνη την εποχή...).

(Επ' ευκαιρία ένα μικρό τιπ: την επόμενη φορά που θα συναντήσετε ένα οποιοδήποτε νούμερο για την Κίνα κάντε την πολύ απλή δουλειά να βγάλετε τη αναλογία του για έναν μικρότερο πληθυσμιακό νούμερο. Όχι τίποτα άλλο δηλ. αλλά να μη νομίζουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι και πολύ καλύτερος. Και για να το κάνω λιανά ένα νούμερο που στην Ελλάδα έχει μία συχνότητα 1:10.000.000 για την Κίνα το ίδιο νούμερο είναι 130 στα 1.3 δις... Έτσι λοιπόν άμα σας πούνε ότι στην Κίνα έχουν 86 κανίβαλους και εσείς ξέρετε ότι η Ελλάδα έχει 2 να φοβάστε ότι είναι πιο πιθανό να καταλήξετε μπριζόλες. Και να το ξαναπώ για να καταλαβαινόμαστε. Όλα αυτά δεν τα λέω προκειμένου να αθωώσω ή να αλαφρύνω την Κίνα από αυτό που είναι. Τα λέω για να μην νομίζει ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι καλύτερος.)

Και μ' αυτά ας περάσουμε στις ντόπες. Καταρχήν όλοι παίρνουνε και αυτό το ξέρουνε και οι πέτρες. Το να καμώνονται τώρα ότι δεν ξέρουν τι παίρνουνε όταν κι το τελευταίο πρεζάκι στην Ομόνοια ξέρει πολύ καλά τι πίνει είναι τουλάχιστον γελοίο. Αλλά δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από γελοίοι έτσι και αλλιώς. Περισσότερη αξιοπρέπεια έχουνε τα πρεζάκια από δαύτους...

Τέλος πάντων ο αθλητισμός έτσι και αλλιώς δεν είναι παρά μία σύγχρονη αρένα. Μόνο που δεν έχει λιοντάρια και χριστιανούς παρά μόνο ύαινες. Παίξτε κανα WOW ή κάνα GTA καλύτερα. Άντε και κάνα μπασκετάκι στο χαλαρό...

Όλη μα όλη η ματαιότητα, για να κλείσουμε αυτή την μικρή μας αναφορά, βρίσκεται στον τύπο με τα 8 χρυσά, που λέει ότι παίρνει 12000 θερμίδες τη μέρα. Τι σπατάλη για έναν πολιτισμό να δίνει τόσες θερμίδες σε έναν άνθρωπο για να πηγαίνει πέρα δώθε σε μία πισίνα... Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

ΥΓ. Έχω αρχίσει να μπαίνω σε μία σειρά, οπότε θα με έχετε πιο συχνά κοντά σας, αν και ακόμα δεν έχω ίντερνετ...

6 Comments:

  1. ΠανωςΚ said...
    Νομιμοποίηση των αναβολικών τώρα. (το έχω ξαναπεί, νομίζω;)
    Οσο για το σύνθημα, είναι ουρολαγνικό, δεν με εκφράζει.
    Ανώνυμος said...
    χα! αυτό για τους αριθμούς στην κίνα είναι χρησιμο και για την "μια ανταγωνιστική ιστορία". διάβαζα πορείες 100.000 εδώ 300.000 εκεί, εξεγέρσεις εδώ, μπάχαλα, απεργίες κ.λ.π. και σκεφτόμουν και τι στον π#@**ο περιμένουν για να κάνουν μια επανάσταση... αλλά μετά σκέφτηκα και την κλίμακα και έκανα τα μαθηματικά...
    Ανώνυμος said...
    απο την αλλη,
    πραγματι ακομα κι αν κανουμε τις αναγωγες λογω πληθυσμου, οι συνολικες ημερες απεργιας ή οι συνολικος αριθμος των διαδηλωσεων ή πχ. των πυρπολημενων (!) εργοστασιων υπερβαινουν κατα πολυ τα θλιβερα νουμερα της ευρωπης ή της αμερικης, απο τα 80ς και δωθε.

    κ αυτη η κλιμακα δινει δυνατοτητες για αλλου τυπου ενοποιησεις ετσι δεν ειναι;

    νομιμοποιηση των αναβολικων τωρα, αϊ σέκοντ δατ.
    Ανώνυμος said...
    Έχω ένα πρόβλημα με την Κίνα. Θεωρώ ότι είναι πολύ χειρότερη από τις καπιταλιστικές χώρες της δύσης (για τα καθεστώτα των οποίων δε χρειάζεται να τα ξαναλέμε).

    Μπορεί να μην συνεκτιμώ ότι η Κίνα ήταν ένα πείραμα που απέτυχε (λέμε τώρα κάτι για να περάσει η ώρα) ή ότι η δύση στηρίζει την ευημερία της στον υπανάπτυκτο Νότο. Όμως η Κίνα είναι μακράν χειρότερη.

    Όσο πιο γρήγορα κόψουμε ομφάλιους λώρους με ιδέες που οδήγησαν σε τέτοιες πρακτικές τόσο καλύτερα για το μέλλον. Η εμμονή στην ελευθερία είναι μονόδρομος. Όχι στη μικροαστική ελευθερία τύπου στίρνερ αλλά στη συλλογική, την κοινωνική ελευθερία. Εκεί αναμετριόμαστε με τους αντιπάλους μας και τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία. Και το καλύτερο, η ελευθερία, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, είναι επίκαιρη όσο ποτέ.
    Κ.Υ.Π. WALKING said...
    Όλοι μαζί να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Μίνωα Κυριακού για εξυγίανση των αθλημάτων και τη δημιουργία υπεραθλητών μέσω της μη ανιχνεύσιμης Μινωταυρόλης-3
    βα.αλ. said...
    Καταρχήν χαιρετίσματα σε όλους! Καλό χειμώνα κλπ κλπ, γιατί 10 μέρες τώρα δε φυσάει όυτε αεράκι...

    Inlovewithlife... Δεν ξέρω κατά πόσο η Κίνα μπορεί να είναι καλύτερη ή χειρότερη από τη Δύση... Πραγματικά. Ωστόσο, υπάρχει ένας αέρας κινεζοφοβίας που μου θυμίζει διάφορα από το παρελθόν, και από την άλλη διαπιστώνεις κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά ότι ας πούμε σε επίπεδο Ευρώπης ελάχιστα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά.

    ΟΚ. Δεν έχουν δικαστήρια στην Κίνα και άμα πας στη δίκη ουσιαστικά καταδικάζεσαι κατευθείαν. Επίσης η εκμετάλλευση είναι πολύ πιο άγρια από ότι μπορεί να φαίνεται στη Δύση.

    Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πω δεν είναι ότι υπάρχει κάποιου είδους πιθανότητα επανόδου στο δρόμο του σοσιαλισμού (όπως πιστεύουν οι ΚΚΕέδες ας πούμε για τη Ρωσσία). Αυτό που θέλω να πω είναι α. να μη μιλάει η ΗΠΑ για την Κίνα όταν εφαρμόζει και αυτή τη θανατική ποινή, όταν και αυτή μαζί με την Κίνα δεν έχουν υπογράψει την Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ ας πούμε και β. άμα θέλουμε να μιλήσουμε για την Κίνα (αν θέλουμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε θα έλεγα) καλό θα ήταν να σκύψουμε πάνω από τους αγώνες.

    Ορίστε και συνθηματάκι λίαν ρεφορμιστικό...

    Δώστε τη ντόπα στην εργατιά,
    να μην κουράζεται στα ωράρια τα εξοντωτικά...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα