Τις προάλλες που άκουγα ραδιόφωνο, πέφτω πάνω σε μία ανακοίνωση της Μητρόπολης Περιστερίου που κάτι έλεγε για την ευρυζωνικότητα, δεν το πιασα καλά και έτσι έψαξα. Και βρήκα αυτό το δελτίο τύπου, που ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε.

Ίσως αρκετοί εκπλαγούν όταν πληροφορηθούν ότι μια ολόκληρη Πόλη – μια μητρόπολη – μετατρέπεται σε ψηφιακή με στόχο να γίνει ακμάζουσα δυνητική κοινότητα ( virtual community).Όμως σήμερα , αυτό επιχειρείται και κτίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου στο πλαίσιο της Διάδοσης της Ευρυζωνικότητας.

Γιατί να εκπλαγούμε; Εδώ πουλάτε λίμνες! Μόνο μία συμβουλή, αυτές τις virtual κοινότητες να τις προσέξετε λίγο γιατί μπορεί να τη φάτε από κει που δεν περιμένατε. Έτσι όπως πάνε τους βλέπω να στέλνουνε ιεραποστολή στο World of Warcraft!

Ο δραστήριος και καινοτόμος Άξιος Ιεράρχης της Μητρόπολης Περιστερίου Σεβασμιότατος κ.κ Χρυσόστομος , αρκετά πριν συνέλαβε την ιδέα της Ηλεκτρονικής Σύνδεσης όλων των Λειτουργιών της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου. Η σκέψη ήταν μέσω της Τ.Π.Ε (τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας) να δημιουργηθεί σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο μια ψηφιακή πόλη- Μητρόπολη που να ενημερώνει τους πιστούς- ενορίτες των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου για τα Δρώμενα της Μητροπόλεως και να προσφέρει ένα μεγάλο πλήθος πληροφοριών ποιμενικού και όχι μόνο χαρακτήρα, αλλά ευρύτερα υπηρεσίες ηλεκτρονική διακυβέρνησης. Δεν υπαρχει αμφιβολία, ότι σταδιακά βιώνουμε και περνάμε σε μία άλλη εποχή, όπου οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν μια νέου τύπου αποκέντρωση και ο κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας , αλλά και της Πολιτείας διαφοροποιείται.

MacLuhan, eat my dust. Ο καινοτόμος και άξιος ιεράρχης σε άφησε πίσω ρε! Αυτός φτιάχνει το μέλλον. Ψηφιακή διακυβέρνηση οι παπάδες; Είναι λίγο συγχυσμένοι ή μου φαίνεται; Γιατί δεν παίζουν κανα Civilazation καλύτερα; Τέλος πάντων για να μην τρομάζετε και εσείς που δεν ξέρετε αυτό που εννοεί εδώ είναι, ότι όπως κάθε καλή αλυσίδα έχει ένα δίκτυο για τα μαγαζάκια της έτσι και, η μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης υπηρεσιών, πρέπει σιγά σιγά να δικτυωθεί.

Το πραγματικά μεγάλο κοινωνικό έργο που παράγεται σήμερα πάω την Μητρόπολη Περιστερίου , με την επιχειρούμενη Ηλεκτρονική Διάχυση και ανάδραση την οποία θα πετύχει, θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πιστούς κάθε ενορίας, αλλά και για το σύνολο της Μητροπόλεως Περιστερίου . Η άμεση τηλεφωνική επικοινωνία θα δώσει στην Μητρόπολη την δυνατότητα να διαδώσει ηλεκτρονικά κάθε σχετικό έργο που αναπαράγει αλλά και να παρουσιάσει σχετικές έτοιμες ηλεκτρονικές παραγωγές θρησκευτικού – Ποιμαντικού – Κοινωνικού έργου που θα συμβάλλουν στην σύνδεση των ποιμνίων με τον ποιμενάρχη , τον ιερό κλήρο και τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Μητροπόλεως.

Ποια άμεση τηλεφωνική επικοινωνία; Τι λένε; Τηλέφωνο θα βάλουνε; Τι να πει κανείς! Από την άλλη κάτι μου λέει ότι εκεί οι παπάδες θα σηκώσουνε κάνα τορρεντάδικο για να μοιράζουνε τις παραγωγές τους.

Με πιο απλά λόγια κάθε κάτοικος ή επισκέπτης της πόλεως του Περιστερίου θα έχει την δυνατότητα να έχει ασύρματη ευρυζωνική ηλεκτρονική πρόσβαση στο διαδίκτυο δωρεάν, αφού προηγουμένως θα προμηθεύονται τον απαραίτητο αποκωδικοποιητή.

Νάτα... εδώ είναι ΟΛΟ το ζουμί της υπόθεσης! Να σου χώσουνε έναν αποκωδικοποιητή στον κώλο! Αυτό θέλουνε! Ε λοιπόν όχι! ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΣΙΠ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΑΜ 666!!! Να αφοριστεί πάραυτα ο μητροπολίτης.

Έτσι η πρώτη ψηφιακή Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου χάρις την οξυδέρκεια του Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ Χρυσόστομο, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα . Δημιουργεί μια ψηφιακή διευκόλυνση του ποιμνίου όλης της Μητροπόλεως , μια ψηφιακή αλληλεγγύη για όλους τους ενορίτες μέσα από ενέργειες όπως, π.χ. είναι η εκπαίδευση , η πληροφόρηση και μία ψηφιακή δημοκρατική αντίληψη για το μεγάλο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

Αυτοί οι παπάδες! Άκου οξυδέρκεια!!! Λες και εφήυρε το διαδίκτυο ο τύπος!!! Μήπως κάνει πολύ παρέα με πασόκους;

Μετά από όλα αυτά, εγώ θα πάω να ανοίξω το πιο προχωρημένο μαγαζάκι στο Περιστέρι, θα πουλάω usb stickάκια σε σχήμα σταυρού, σκληρούς δίσκους με αγιογραφίες πάνω, κοομποσκοίνια firewire καλώδια, πληκτρολόγια χωρίς τον αριθμό 6, towers σε σχήμα κολυμπήθρας, laptop που θα μοιάζουν σαν την Αγία Γραφή, και ρουτεράκια σε σχήμα εκκλησίας όπου το καμπαναριό θα είναι η κεραία!!! Στείλτε βιογραφικό! Θέσεις περιορισμένες! ΙΚΑ, μπόνους, ασφάλεια! Ο μόνος τρόπος να αγιάσετε δουλεύοντας!

4 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Αν για κάτι οφείλει κανείς να παραδεχτεί τους άγιους Πατέρες, είναι για το εμπορικό τους δαιμόνιο.
    ΠανωςΚ said...
    Email to eternity...
    Ανώνυμος said...
    Αυτο ειναι δικε μου, ηρθε η ωρα της ψηφιακης πιστης και του εικονικου ποιμνιου. Ζητω ο ηλεκτρονικος Χριστος.

    υ.γ. αυτη η ιδεα με τα usbse σχημα σταυρου μου αρεσε πολυ, μπορουμε να συνεταιριστουμε. Επισης εικονες σε lcd που θα αλλαζουν αναλογα με την εποχη και την περισταση και θα σου υπενθυνμιζουν ποιος αγιος γιορταζει καθημερινα
    βα.αλ. said...
    Αυτό εδώ το ξέρεις;

    http://www.thinkgeek.com/

    Μέσα για το συνεταιρισμό!

    Να κάνουμε και κάνα διαφημιστικό τρυκάκι!

    Είδα τον Άγιο Φανούριο να σχηματίζεται πάνω στη μητρική κάρτα!

    Πάνω,

    μου βγάζει ένα μύνημα ότι έχει χαλάσει ο σερβέρ.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα