Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται λόγω εξέγερσης, λέγαμε μάλλον υπεραισιόδοξα πριν μέρες...

Τα Χριστούγεννα μπορεί να αναβλήθηκαν αλλά ο καπιταλισμός συνεχίζει ακάθεκτος. Προχτές, η εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο. Φαντάζομαι τις ξέρετε τις λεπτομέρειες οπότε δε θα επεκταθώ (εδώ και εδώ). Εργάτρια, μετανάστρια, γυναίκα και συνδικαλισμένη; Πολλά για να τα αντέξει το κάθε αφεντικό. Ωστόσο, ενώ την ίδια μέρα είχαμε τους πυροβολισμούς στην κλούβα, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατία, ουδείς από τους λαλίστατους δημοσιογράφους δε θεώρησε τρομοκρατική επίθεση αυτό που συνέβη στην εργάτρια, και ούτε φυσικά πρόκειται. Τρομοκρατία είναι να μην μπορείς να ψωνίσεις, όχι να μην μπορείς να ζήσεις.

Τέλος πάντων κάτι θα πρέπει να γίνει.

Ανάμεσα σε όλα αυτά έχουμε και το απωθημένο των εμπόρων για τις Κυριακές. Αφορμή η τελευταία Κυριακή του χρόνου. Είναι τόσο μεγάλα οικονομικά μυαλά όλοι στην Ελλάδα που για την όποια πτώση του τζίρου δε φταίνε οι μισθοί, δε φταίει η κρίση, δε φταίνε οι τιμές τους. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ. Φταίνε οι κουκουλοφόροι που σπάσανε πριν 20 μέρες την Ερμού. Είναι προφανές ότι πρόκειται για τις πιο γελοίες μαλακίες. Περισσότερα δείτε εδώ για το θέμα.

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχουν και συλληφθέντες στη φυλακή. Ζήτημα που μας αφορά, και για το οποίο τα λόγια είναι περιττά.

Όπως λέγανε και οι wobblies με δύο πολύ ταιριαστά συνθήματα και για τις δύο περιπτώσεις: An injury to one is an injury to all και Είστε μέσα για μας, είμαστε έξω για σας...

Να κλείσω με ένα μικρό υστερόγραφο, όσον αφορά τους πυροβολισμούς στην κλούβα. Η θέση μου απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες είναι πολιτικά ξεκάθαρη εδώ και χρόνια. Δεν με νοιάζει αν είναι ή όχι προβοκάτσια (αν και βρωμάει πολύ), γιατί απλούστατα είναι κάτι άλλο πολύ περίσσοτερο. Και αν τέτοιες ενέργειες σε περιόδους "ηρεμίας" είναι μία φορά πολιτικά λάθος (ειδικοί της βίας, ένοπλες πρωτοπορίες κλπ), σε καιρούς που 15χρονα την πέφτουν σε ΑΤ και 30.000 και 40.000 φωνάζουν μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι πόσο πολιτικά λάθος μπορεί να είναι σε τέτοιους καιρούς;

3 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    σε κοβω για απαισιοδοξο τελευταια... why?
    και ασε πια το βλογ σταθερο το εχεις ταραξει στις αλλαγες απατεωνα αυτονομε
    βα.αλ. said...
    Προσπαθώ να αντισταθμίσω την υπεραισιοδοξία (για να μην πω κάτι χειρότερο) ορισμένων.

    4 μήνες ήταν ίδιο. Πολύς καιρός δεν είναι;
    Ανώνυμος said...
    ενταξει δεν ειπε κανεις οτι γινετε επανασταση αλλα μια εξέγερση που συγκρινετε ανετα με αυτη του 1973 τηρουμενων των αναλογιων φυσικα δεν σε κανει αισιοδοξο?
    Η επομενη εξεγερση θα ειναι εργατική... :)

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα