My name is mud


Λαός αστυνομία η δύναμη είναι μία.

(Σύνθημα του ΚΚΕ για τα σώματα ασφαλείας).

13 Comments:

  1. avanti_maestro said...
    Το εχω δει ρε γαμωτο και το βαζω στο ιντι κ μου το ριχνουνε...γιατι;;αφου το αρθρακι ειναι μιλια μπροστα!!!
    μια ερωτηση τους εχω:
    οι ταγματασφαλίτες,οι χωροφυλακες, οι συνεργατες των ναζι, οι εδεςιτες,οι βασανιστες, οι ρουφιανοι & οι προσκυνημενοι του 40-49 δεν ήταν παιδια του λαου;;;τι ήταν κολλεγιοπαιδες;;;κ επειδη ειναι παιδια του λαου αυτο συγχωρεί οτι κ αν κάνουν;και τα 15χρονα που σπανε ΑΤ ειναι ασφαλιτες κ υλοποιουν σχεδια ξενων μυστικών υπηρεσιών..αντε γιατι τα εχω μαζεμενα.....
    Γνωμοδότης said...
    Ιστορία:

    Μπαίνοντας οι γερμανοί στην Αθήνα φρόντισαν να περιορίσουν αμέσως τον οπλισμό του αστυνομικού σώματος στο ελάχιστο. Απαγορεύτηκε στους αστυνομικούς να κατέχουν ατομικά όπλα και επιτράπηκε να έχουν μαζί τους μόνο τα υπηρεσιακά περίστροφα με 12 φυσίγγια, ενώ στη δύναμη του σώματος έμειναν μόλις 20 αυτόματα όπλα με 50 παλαιά ντουφέκια μόνο για την εκπαίδευση των αστυνομικών. Όπως είναι κατανοητό, πολλά στελέχη της αστυνομίας ένιωσαν απλώς ότι άλλαξαν προϊστάμενο και υπηρέτησαν τη γερμανική διοίκηση και τις ντόπιες προδοτικές «κυβερνήσεις» με υπερβολικό ζήλο, ακόμα και όταν απέναντί τους βρίσκονταν έλληνες πατριώτες.

    Ομως ένα μεγάλο μέρος του αστυνομικού σώματος συμμετείχε ενεργά στην αντίσταση είτε βγαίνοντας στο βουνό, είτε εντασσόμενο στις δυνάμεις του ΕΑΜ αστυνομικών, που πληροφορίες λένε ότι είχε φτάσει να έχει 1.700 μέλη σε σύνολο 3.500 αστυνομικών!

    Έτσι τον Ιούνιο του 1943 οι αστυνομικοί των Αθηνών, αρνούμενοι την εξαθλίωση, κηρύσσουν απεργία, που πιστεύουμε ότι αποτελεί μοναδικό γεγονός σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη: «Από της 6ης πρωινής της 23ης Ιουνίου 1943 οι κατώτεροι αστυνομικοί υπάλληλοι των αστυνομικών διευθύνσεων Αθηνών και Πειραιώς κατέρχονται σε απεργία διαρκείας για την λύση των προβλημάτων τους».



    «Σκασμός, αυθαδέστατε!»

    Οι μέθοδοι δράσης των αστυνομικών ήταν δύο: οι κινητοποιήσεις, αλλά και η λευκή απεργία (ναι, αυτό που ακούστηκε ότι θα έκαναν και οι σημερινοί απόγονοί τους). Δημιουργείται Κεντρική Επιτροπή Αγώνα, η οποία συντάσσει τα αιτήματα του κλάδου, το πρόγραμμα δράσης και πηγαίνει στη συνάντηση που κανονίζεται την επόμενη κιόλας ημέρα με τον αρμόδιο «υπουργό» Ταβουλάρη.

    Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα των προσώπων που είχαν θέσεις στις προδοτικές αυτές κυβερνήσεις, διαβάστε την περιγραφή που κάνει για αυτή τη συνάντηση ο πρόεδρος της απεργιακής επιτροπής Χ. Παπαναστασίου: Οι απεργοί διατυπώνουν τα αιτήματά τους, ο «υπουργός» φωνάζει «είσαστε κομμουνιστές», και εκείνη τη στιγμή ανοίγει… αδιάφορος την πόρτα ο «πρωθυπουργός» Ράλλης, ο οποίος παρακολουθούσε μέχρι τότε τη συζήτηση από την... κλειδαρότρυπα:

    «Σ' αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός Ράλλης, που παρηκολούθη από την κλειδαρότρυπα του εγγύς εβρισκομένου δωματίου, ανοίγει την πόρτα αδιάφορος, και κάνοντας δήθεν ότι δεν γνωρίζει τίποτε, με ένα τσιγάρο στο στόμα απευθύνεται στον Ταβουλάρη και του λέγει:

    – Δώσε μου φωτιά, Τάσο. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτοί;

    – Είναι αστυνομικοί, απαντά ο υπουργός.

    – Μήπως είναι από τους απεργούς; ερωτά ο Ράλλης.

    – Οχι, κύριε πρόεδρε, είναι καλά παιδιά, είναι από εκείνους που απείργησαν, απαντά ο Ταβουλάρης.

    – Είπα κι εγώ, λέγει ο Ράλλης.

    Ο αντιπρόσωπος των απεργών προχωρεί ένα βήμα εμπρός από την επιτροπή και σε υψηλό τόνο λέγει στον Ράλλη: "Διά την αποκατάστασιν της αλήθειας είμεθα υποχρεωμένοι, κύριε πρόεδρε, να σας αναφέρουμε ότι είμεθα απεργοί, εκπρόσωποι όλων των τμημάτων και υπηρεσιών της αστυνομικής διευθύνσεως και ότι η απεργία είναι καθολική. Φαίνεται ότι σας υποβάλλουν ψευδείς εκθέσεις και σας αποκρύπτουν την αλήθεια". Επειδή το ύφος της ομιλίας ήτο έντονο και με χειρονομίες, το δε περιεχόμενο θαρραλέο, ο Ράλλης αλλόφρων πλησιάζει τον ομιλήσαντα και του λέγει: "Σκασμός, αυθαδέστατε, θα διατάξω την σύλληψίν σου"».

    Η συνάντηση είναι άκαρπη και οι απεργοί στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους συναντούν και τον τότε αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, ο οποίος είναι φυσικά κατά της απεργίας και υπέρ της διατήρησης της «τάξης»: «Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να απεργούνε γιατί είναι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού».



    Εκπληκτική νίκη


    Η απεργία φτάνει την τέταρτη ημέρα και οι αστυνομικοί από τη στιγμή που δεν εργάζονται παραδίδουν τα όπλα τους στις υπηρεσίες για να μην χαρακτηριστούν ένοπλοι αντάρτες. Μετά την έκτη ημέρα απεργίας άρχισαν να εμφανίζονται συμβιβαστικές προτάσεις και από τις δύο πλευρές, μέχρι που στις 30 Ιουνίου επήλθε η τελική συμφωνία μεταξύ «κυβέρνησης» και απεργών, οι οποίοι τελικά επέστρεψαν στα αστυνομικά τμήματα.

    Η πρωτόγνωρη αυτή κινητοποίηση εδώ θα έφτανε στο τέλος της, αλλά η κατοχική «κυβέρνηση» δεν μπορούσε να αντέξει αυτό το «πισώπλατο» χτύπημα από μια υπηρεσία που θεωρούσε δεδομένο ότι θα ήταν πάντα στις διαταγές της, και αθετεί τη συμφωνία απολύοντας 450 κατώτερους αστυνομικούς που θεώρησε σαν πρωταίτιους της κινητοποίησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Κεντρική Επιτροπή Αγώνα να μετατραπεί σε Κεντρική Επιτροπή Eπαναφοράς των Aπολυμένων, και να ξεκινήσει νέος κύκλος κινητοποιήσεων.

    Ο νέος αυτός αγώνας κράτησε δύο μήνες και η επιστροφή στην υπηρεσία των 450 απολυμένων δεν ήταν μόνο μια συνδικαλιστική νίκη, αλλά ένας θρίαμβος του ΕΑΜ μέσα στην καρδιά του συστήματος.
    diavatis said...
    Κι εγώ έβαλα σχόλιο στο ιντυ και δεν πέρασε. Το ξαναέβαλα με άλλο όνομα μήπως και μ' εχουνε σε μαύρη λίστα, τα ίδια. Το ξανανέβασα με άλλο τίτλο, τίποτα. Μάλλον κάποιο τεχνικό πρόβλημα θα υπάρχει.
    Στην ουσία τώρα,
    το σχόλιο:

    Είναι σαφές ότι για το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη της εταιρείας που λέγεται κκε, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της θέσης τους, του ρόλου τους στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Αυτό τους αρκεί, καθώς καταλαβαίνουν ότι μια ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης θα έθετε σε αμφισβήτηση και τη δικιά τους ύπαρξη και μ’ αυτή την έννοια ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι ποτέ με την εξέγερση αλλά εναντίον της. Καμία έκπληξη. Μια χαρά έχουν στήσει το μαγαζάκι, πολύς κόσμος έχει αποκλειστική επαγγελματική απασχόληση και το να παίρνανε και υψηλά ποσοστά μάλλον πρόβλημα θα τους δημιουργούσε, έλα όμως που είναι κι αυτός ο γαμημένος ο σύριζα που απειλεί την πρωτοκαθεδρία στη σαπίλα της αριστεράς κι έχουν αγχωθεί. Βάλαν κάτω τα κιτάπια τους, σου λέει πώς να βγάλουμε κανα ψηφουλάκι παραπάνω, ποιο είναι το target group που πρέπει (και μπορούμε) ν’ απευθυνθούμε, είναι η τομή κκε-λαος, των ψηφοφόρων που μετακινούνται μεταξύ των δύο κομμάτων, κανα 2-3 % αλλά ποιος ξέρει, μπορεί να είναι και παραπάνω, ας απευθυνθούμε λοιπόν εκεί. Συγχρόνως κτυπάμε και την αφορμή της εξέγερσης, μπετονάροντας περισσότερο και τους δικούς μας στους οποίους διακρίνονται κάποια δειλά σημάδια δυσφορίας. Ε, κι αν μας την πέσουν με πολιτικούς όρους, σιγά, θα πούμε ένα «διήγημα» είναι βρε αδερφέ.

    Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για βλακεία ή για λάθος που πάει να σκεπάσει τα προηγούμενα. Είναι εν ψυχρώ μεθοδευμένη πολιτική απόφαση από τους μάνατζερ της εταιρείας.

    Είναι κρίμα πάντως για την έννοια του διηγήματος, αυτός ο εμετός να αναφέρεται ως τέτοιο.
    βα.αλ. said...
    Γνωμοδότη

    Δε χρειάζεται να γράφεις για μπάτσους ΕΑΜίτες για να μας πείσεις ότι υπάρχουνε και καλή μπάτσοι, ή τέλος πάντων στιςς εποχές της εθνικής ενότητας όλα ήταν όμορφα. Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις 3 γράμματα.

    KGB

    μαεστρο μου,

    προσπαθείς να βγάλεις λογικά συμπεράσματα και να κάνεις σκέψη με την πολιτική του ΚΚΕ; Φάε καλύτερα μια τυρόπιτα, πιες ένα καφέ, διάβασε κάνα διήγημα τρόμου. Πιο χρήσιμα συμπεράσματα θα βγάλεις. Και δε θα χάσεις το χρόνο σου.

    διαβάτη,

    με καλύπτεις. βαριέμαι να τα γράφω εγώ. Είναι απλά μία γραφειοκρατία με βασικό στόχο να αναπαράγει τον εαυτό της.
    Ανώνυμος said...
    >Είναι απλά μία γραφειοκρατία με βασικό στόχο να αναπαράγει τον εαυτό της.

    όμως γιατί αυτή η γραφειοκρατία έχει φτάσει να αναπαράγεται χρησιμοποιώντας τέτοιους γελοίους και ασυνάρτητους τρόπους?
    μαλλον το ΚΚΕ και ο λαός του έχουν περάσει στο πεδίο της μεταφυσικής σφαίρας σαν τα πλατωνικά στερεά, θέλω να πω οτι αυτο το πράγμα δεν εξηγείται με κανένα λογικό τρόπο...

    ότι υποστηρίζει το ελληνικό κεφάλαιο; νο προμπλεμ, το ξέραμε. ότι προβοκατορολογεί εναντίον όλων; το ξέραμε κι αυτό. ότι εμφανίζεται σαν θεματοφύλακας του Κομμουνισμού κλπ κλπ, κι αυτό γνωστό.

    αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει αυτή η αντιδραστική κατά βάση λειτουργία να συντελείται με τόσο γκροτέσκα μέσα... ένα σωρό (πρωην) ΚΚ ανά τον κόσμο είναι μια χαρά ρεφορμιστικά κόμματα, σαν το ΣΥΝ ή τους ιταλούς κομμουνιστές κοκ.

    αυτοί εδώ θέλουν και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, και είναι αυτό επικίνδυνο.
    Γνωμοδότης said...
    Δε χρειάζεται να γράφεις για μπάτσους ΕΑΜίτες για να μας πείσεις ότι υπάρχουνε και καλή μπάτσοι, ή τέλος πάντων στιςς εποχές της εθνικής ενότητας όλα ήταν όμορφα. Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις 3 γράμματα.

    KGB


    Η KGB ήταν μυστική υπηρεσία, οπότε δεν αναλογεί σε καλούς μπάτσους αλλά σε καλούς ΚΥΠατζίδες.
    Ανώνυμος said...
    αυτό που διαχώριζε τη λιάνα από τους μαϊντανούς που το πάτε???

    θέλει η λιάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει


    Σοβαρά τώρα, την επόμενη φορά που θα βάλεις εμετογόνα λινκ με πιθανές μεταλλαξιγόνες συνέπειες, βάλε και καμια προειδοποίηση ρε αδερφέ
    βα.αλ. said...
    Γεια σου ρε Γνωμοδότη!

    Η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή.

    Και η διαφορά της αστυνομίας από τη μυστικη υπηρεσία είναι σα να λέμε διαφαρά σουβλατζίδικου με κρεπερί.

    Κώλε, συγγνώμη ξέχασα ότι ακόμα δε σου έχουν επέλθει η απαραίτητες μεταλλάξεις. Κάνε υπομονή. Έτσι δένεται το ατσάλι.
    Ανώνυμος said...
    Ειδικά όταν πέφτουν εκείνα τα υποκοριστικά: «ψυχούλα», «κορμάκι» και απογειώνεται ο λυρισμός του συντάκτη, το κιτς-μελό κατασκεύασμα φτάνει στην τελείωσή του. Καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να το παίρνει κανείς στην πλάκα τέτοιο κατασκεύασμα, αλλά και να το πάρουμε σοβαρά ... δε γίνεται ρε γαμώτο. Τέτοιο κατασκεύασμα.
    Γνωμοδότης said...
    Και η διαφορά της αστυνομίας από τη μυστικη υπηρεσία είναι σα να λέμε διαφαρά σουβλατζίδικου με κρεπερί.

    Ίδιος είναι ο Υπαστυνόμος Μπέκας με τον Καλεντερίδη;

    Καλά, λάθος παράδειγμα...
    Ανώνυμος said...
    Ε, όχι και εμετογόνο το αριστούργημα! Επιτέλους, κάποιος που λέει την αλήθεια για τα μπατσουλάκια!(Και για το κκε!)

    Λούμπεν άτομα, αμόρφωτα, άξεστα, και παραπεταμένα που αντί να γίνουν παρανόμως νταβατζήδες και βαποράκια, κατάφεραν να γίνουν νομίμως (νταβατζήδες, βαποράκια, μπράβοι κλπ). Γι αυτό το κκε τους αγαπάει τόσο. Γιατί ΝΟΜΙΜΑ κακοποιούν και εκτελούν τους ανθρώπους.

    Το ότι κάποιοι μπάτσοι ήταν εαμίτες, όπως και κάποιοι αξιωματικοί του στρατού, δε σημαίνει ότι ανειρείται ο ρόλος της αστυνομίας ή του στρατού σε ένα "δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος". Ε, γνωμοδότη?

    Τέλος, θέλω να προτείνω, εκτός από το λογαριασμό για την κούνεβα, να ανοίξει και ένας ακόμα για κάθε φτωχό και κατατρεγμένο μπασκίνα, ειδικά γι αυτούς που έχουν τραβήξει υπερωρίες τις τελευταίες βδομάδες, είτε φυλώντας το δεντράκι, είτε χτυπώντας και συλλαμβάνοντας κόσμο.
    βα.αλ. said...
    ρε μαύρε, τι περιμένεις από ανθρώπους που μεγάλωσαν με σοσιαλιστικό ρεαλισμό και Ζντάνωφ;

    δότη,

    ευτυχώς που το κατάλαβες στο σύντομο διάστημα μεταξύ του γράφω την παπαριά μου και το δημοσιοποιώ.

    (βασικά εγώ είμαι με τον Κλουζώ)

    so,

    το κακό είναι ότι έχει ανοίξει εδώ και χρόνια τέτοιος λογαριασμός, και τον πληρώνουμε όλοι μας θέμε δε θέμε.
    Ανώνυμος said...
    σορρυ που σας τη σπάω, αλλά τέτοιος λογαριασμός άνοιξε και κυριολεκτικά αδερφια βααλ και σο
    http://www.madata.gr/index.php/24/26/28889.html

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα