Too much TV

Αυτές τις μέρες καταλαβαίνετε τι θα συνέβαινε στο φίλο σας αν είχε τηλεόραση. Δέκα λεπτά θα έβλεπε, τσουπ 5 αναρτήσεις θα έκανε. Χτες το βράδυ είδα 10 λεπτά (όχι παραπάνω) τα Νέα του Αντ1. Είδα 3 ειδήσεις. Κυριολεκτικά.

Η πρώτη ήταν για τα ρεβεγιον στα ξενοδοχεία. Όπου ξεκινώντας ο καλός άνκορμαν μας λέει ότι τα ξενοδοχεία του κέντρου δεν τα πάνε καλά με τα κλεισίματα τραπεζιών για το ρεβεγιόν, λόγω των επεισοδίων. Ενώ αντίθετα πιο έξω είναι όλα κλεισμένα. Μάλιστα. μετά μας δείχνει ένα σεφ που έχει φτιάξει γουρουνάκι με σάλτσα δαμάσκηνο, μπούκοβο, τζίντζερ, παπάγια κλπ.

Η δεύτερη στο καπάκι ήτανε για παιδικά θέατρα που και αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των επεισοδίων και δε μπορεί ο κόσμος να πάει τα παιδιά του να δει τον Παπουτσωμένο γάτο και την Όμορφη και το τέρας. Βέβαια το εισιτήριο είναι 15 ευρώ για τον καθένα και οι γονείς δε λέει κανένας ότι φοβάται λόγω των επεισοδίων, αλλά αντιθέτως ότι δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να πάνε θέατρο.

Στο ίδιο ρεπορτάζ έλεγε για τα σινεμά. Μαντέψτε. Και αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των επεισοδίων και κανένας δεν πάει επειδή φοβάται. (Επ'ευκαιρία θα ήθελα πραγματικά να κάνω μία έρευνα να μάθω ΤΙ ακριβώς είναι αυτό που φοβούνται και δεν κατεβαίνουν στο κέντρο, έτσι από περιέργεια...).

Και πάνω που είχα αρχίσει να τσαντίζομαι πέφτει ρεπορτάζ για τη βίλα της Χριστίνας Ωνάση στο Σεντ Μορίτς, και για τα ξενοδοχεία εκεί. Τα οποία -προσέχτε- παρόλο που έχει το κονιάκ 5.000 ευρώ το ποτήρι ΔΕΝ αντιμετωπίζουν πρόβλημα πληρότητας.

Ουφ...!!! Ευτυχώς, γιατί αν δεν μπορούσε η Αντζελίνα Τζολί να κλείσει την αγαπημένη της σουίτα στο Σεντ Μορίτς, θα είχα αρχίσει στα αλήθεια να έχω τύψεις.

Η ατάκα της χτεσινής βραδιάς. "Γιατί κατεβήκατε στο κέντρο να ψωνίσετε; Για να ενισχύσω τους εμπόρους."

Ε ρε μάγκα δεν είναι ανάγκη να τρέχεις στο κέντρο αν θέλεις να ενισχύσεις τους εμπόρους. Να σου δώσω ένα λογαριασμό να τα βάζεις εκεί κατευθείαν.

4 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    κάτι μας ειπες....
    εδώ κλεισαμε μαγαζί του κέντρου και οταν το αφεντικό τους έδιωξε γιατί είδαν ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, ξέρεις μια συνάδελφος τι μας είπε πριν φύγει για το σπίτι της;
    Οτι οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα κατέβαιναν για ψώνια στην ερμού.....και μας λες τωρα για καταναλωτές...
    Ioannis Skordopoutsoglou said...
    Καλά...
    Για πες στους περισσότερους από αυτούς ότι θα έχει από εβδομάδα τον...Πουτσομένο γάτο να δεις που θα βρουν λεφτα...
    Ανώνυμος said...
    καλά εγώ αυτές τις μέρες άκουσα και το κορυφαίο του ότι υπερασπίζομαι το αφεντικό μου γιατί αν δεν πάει καλά η χρόνια και κλείσει το μαγαζί δεν θα μπορέσω να βρω δουλεία και θα μείνω στον δρόμο... ας είναι καλά τα αφεντικά μας που μας τρέφουνε δηλαδή :(
    head charge said...
    Δύο κορυφαίες στιγμές που πέτυχα πρόσφατα στην τηλεόραση:

    α) δελτίο του ΣΚΑΙ περίπου πριν δυο βδομάδες:

    1ο Θέμα: Επεισόδια και καταστροφές σε Αθήνα κι επαρχία. Τι λέει ο ξένος Τύπος. Kαταλήγουν: η πιο εύστοχη ανάλυση είναι αυτή της γερμανικής “Die Zeit” με τίτλο «η Εξέγερση των Βολεμένων».

    (Παρένθεση: στο συγκρότημα Αλαφούζου είναι ενθουσιασμένοι με τον συγκεκριμένο ανταποκριτή και του πήραν συνέντευξη στην Καθημερινή. Εκεί λέει διάφορα σπαρταριστά: το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο «λαϊκισμός». Παρόμοιο πρόβλημα ενέσκηψε πρόσφατα και στη Γερμανία όπου «την πολιτική ατζέντα καθορίζει ο λαϊκιστής Λαφοντέν». «Έχουμε έναν μεγάλο συνασπισμό κομμάτων και δεν μπορούν να κάνουν καμία μεταρρύθμιση», γιατί «φοβούνται τους ψηφοφόρους»!)

    2ο Θέμα: Καταστροφή του εμπορικού κόσμου. Δηλώσεις οργής.

    3ο Θέμα: Πλήγμα στον τουρισμό. Διάφοροι υπεύθυνοι δείχνουν πόσο χαμηλότερη είναι η τουριστική κίνηση για το επόμενο καλοκαίρι, που προφανώς σχετίζεται με την πρόσφατη «δυσφήμηση της χώρας». Το ρεπορτάζ καταλήγει: «Σε διαδικτυακό φόρουμ χρήστης από τη Μαλαισία γράφει: “Ήθελα να πάω στην Ελλάδα, αλλά τώρα με αυτά που γίνονται άλλαξα γνώμη”.

    *******************************

    β) Ρεπορτάζ στο Άλτερ με θέμα «θα θέλατε να είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου;». Όσοι περαστικοί ρωτούνται απαντάνε όλοι «Ναι!» (π.χ. «Ναι, είναι η μόνη μέρα που μπορούμε και καθόμαστε και θα ήταν πολύ καλό να μπορούσαμε να κάνουμε και τα ψώνια μας!»). Ελληνοαμερικανίδα δηλώνει: «Στη Νέα Υόρκη όλα τα μαγαζιά είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή και πάρα πολύς κόσμος ψωνίζει. Επίσης, πολλοί που δουλεύουν καθημερινές ψάχνουν να βρουν δουλειά και την Κυριακή. Δεν ξέρω τι λένε οι συνδικαλιστές, αλλά όσοι δουλεύουν Κυριακή πληρώνονται κανονικά!».

    Αν σκεφτείς πόσοι διαμορφώνουν γνώμη αποκλειστικά μέσω της τηλεόρασης, χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο…!

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα