Έχω μία ιδεά!!!

Καταπληκτικό... Διάβασα αυτή εδώ την είδηση στο Indymedia...

Δείτε...

Μπόνους περίμεναν να λάβουν οι εργαζόμενοι. Ξέσπασε σε λυγμούς η άτυχη κοπέλα, που το όνομά της ήταν στο μοιραίο χαρτάκι
24/1/2009

Υπάλληλος απολύθηκε ύστερα από κλήρωση που έγινε από τον υπεύθυνο του καταστήματος που εργαζόταν.

Αυτό το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε κατάστημα της Vodafone στην Πάτρα και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα σωματεία των εργαζομένων.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος έπρεπε να απολύσει έναν από τους υπαλλήλους, αλλά δεν ήξερε ποιον να επιλέξει και σκέφτηκε να... βάλει μπροστά την κληρωτίδα.

Ετσι πήγε στο κατάστημα και όταν έκλεισε, παρακάλεσε τους εργαζομένους να παραμείνουν ζητώντας τους να γράψουν τα ονόματά τους σε ένα χαρτάκι. Στη συνέχεια τα δίπλωσε, τα έβαλε σε μία γυάλα και όλοι οι εργαζόμενοι θεώρησαν ότι θα γίνει κλήρωση για μπόνους από την εταιρεία.

Επεσαν, όμως, από τα σύννεφα, αφού μόλις ο υπεύθυνος τράβηξε ένα από τα χαρτάκια και σε αυτό αναγραφόταν το όνομα μίας κοπέλας ανακοίνωσε την απόλυσή της.

Ξέσπασε
Η εργαζόμενη ξέσπασε σε λυγμούς μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που συνέβη, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι είχαν μείνει άφωνοι.

Η εξήγηση που έδωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έπρεπε να γίνει μείωση προσωπικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις στην κοπέλα που ζητούσε να μάθει τον λόγο της απόλυσής της.

Η κοπέλα προτίθεται να προχωρήσει και σε επίσημη καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ο πρόεδρος του οποίου μιλά για ένα περιστατικό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

«Είναι όντως πρωτόγνωρο. Γνωρίζαμε για κληρώσεις λαχείων ή για μπόνους, αλλά το να φτάσουν κάποιοι εργοδότες να κληρώνουν και απολύσεις είναι ασύλληπτο. Εχω μιλήσει με την εργαζόμενη και περιμένω να έρθει για να δούμε αν ήταν παράνομη η απόλυσή της. Βέβαια όλο αυτό προσβάλει και την προσωπικότητα ενός εργαζομένου», τονίζει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Αντώνης Καλής.

~~~~~~

Μα γιατί τους παιδεύουμε, μου λέτε, με αυτούς τους συναισθηματισμούς μας; Εγώ προτείνω σε όλους εμάς τους εργαζόμενους να κάνουμε αυτό που έκαναν στα απείθαρχα στρατεύματα (η αλήθεια δεν είναι που το είδα ή το διάβασα... μπορεί να ήταν και καμιά πολεμική ταινία...). Να σταθούμε σε σειρές ανα δέκα, και ένας στους δέκα τυχαία να σκοτώνεται... Στους ανέργους που έχουμε μαζευτεί πολλοί λέω να ανέβει το νούμερο στους 3 στους 10...

Θα ανοίξουν και οι δουλειές για τα γραφεία τελετών, για δημοτικούς υπαλλήλους στα νεκροταφεία, μαρμαράδες, λουλουδάδες, η αγροτιά θα πάρει τα πάνω της από τα κόλυβα. Όλος ο κόσμος θα φάει καλά...

Έτσι ξεπερνιέται η κρίση όχι με ημίμετρα...

7 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    akoma kalytera, opws sto 13 tzametti, me th rwsikh rouleta.

    kanoume oloi oi ypopshfioi enan kyklo kai o ka8enas shmadevei ton mprostino tou sto kefali. alla mono 1 apo ta opla exei sfaira.

    oute klhroi oute malakies.

    na menoume kai ligoteroi na briskoume douleia pio eukola, na mhn mplekoun se dysarestes diadikasies kai ta afentika. na ksepastrevomaste anametaksy mas!
    Ανώνυμος said...
    τι ειναι αυτά τα μακάβρια ρε παιδιά?
    για ηρεμία...

    χθες ανακλήθηκε απόλυση μέσα στην ίδια μέρα που είχε ανακοινωθεί. τόπος: ζαγκλιβέρι

    ας έχουν τα αφεντικά ότι ιδέες θέλουν ρε, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος
    Greek Rider said...
    Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι εταιρείες μεταθέτουν, υποτίθεται, την ευθύνη αυτών των ενεργειών στους εργαζόμενους.

    Όταν γίνονται μηνύσεις και καταγγελίες την πληρώνουν μόνο οι ηλίθιοι προιστάμενοι. Ποτέ οι εταιρείες που τα ρίχνουν όλα σε αυτούς.

    Οι εταιρείες θα έπρεπε να έχουν ακέραια την ευθύνη και να πληρώνουν ακριβά τέτοια περιστατικά. Που όμως...

    Και να πω και κάτι άλλο κοινότυπο για μένα αλλά για κάποιους θρασύ ερώτημα: Με ποιο δικαίωμα κάποιος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην επιχείρησή του!

    Σημείωση: Το κείμενο που παρουσιάζεις είναι εκπληκτικό και ενδεικτικό της κατάστασης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μάθουν να σταματήσουν να κλαίνε και να ξέρουν ότι μόνο με τη γροθιά τους και την οργάνωση μπορούν να αλλάξουν πέντε πράγματα. Σαμποτάζ, λευκή απεργία, άρνηση, εργασιακό αντάρτικο και καθημερινή επανάσταση.
    βα.αλ. said...
    σο,

    αυτό είναι μία πολύ καλή ιδέα αλλά όχι για αυτές τις περιπτώσεις...

    Στις απολύσεις η ιδέα μου παραμένει καλύτερη.

    Τη δική σου ιδέα μπορούμε να την εφαρμόσουμε στις προσλήψεις.

    Έτσι θα μειωθούν και αυτοί που θα πηγαίνουν για απόλυση...

    Είδες οι συλλογικές απόψεις;

    Αρσέν... (πόσο μου έλειψες :*)

    Εμείς σαν καλοί αριστεροί προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του καπιταλισμού και εσύ μας τη λες;;;

    Χαίρομαι... Με πήραν τηλ. να μου το πουν, και εντάξει η απόλυση ήταν παράνομη έτσι και αλλιώς αλλά δε μπαίνει θέμα...

    Ζαγκλιβέρι; Ρε τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει...

    Καβαλάρη...

    Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Ανώνυμος said...
    Υπάρχει κάποια κινηματική ένδειξη πως στη Πάτρα το θέμα θ' αγκαλιαστεί από τον κόσμο των "Δεκεμβριανών" ή στην καλύτερη από το Εργ.Κέντρο;
    Thems said...
    Ρε παιδιά κακή είναι η απόλυση από τη φύση της, αυτό δεν σηκώνει συζήτηση.

    Όμως η κίνηση με την κληρωτίδα δεν μου φαίνεται άσχημη, αποφεύγεται έτσι μετά η ψυχολογική καταπίεση του απολυμένου από διλήμματα του τύπου "μήπως δεν έκανα καλά τη δουλειά μου" κτλ...

    Απ' τη στιγμή που είναι να γίνει...
    Ανώνυμος said...
    @Thems

    Πολύ σωστό αυτό που λες. Μπράβο σου.

    Κι εγώ λέω να απολυόμαστε μόνοι μας "αφού είναι να γίνει (sic)" για να μη γινόμαστε και βάρος στα αφεντικά...

    Επίσης μπορούμε να ζητάμε και να μη μας ασφαλίζουν καθόλου αφου "δε θα πάρουμε σύνταξη ποτέ" έτσι κι αλλιώς...

    Κατά τα λοιπά: "κακή είναι η απόλυση από τη φύση της, αυτό δεν σηκώνει συζήτηση".

    και ορισμένοι μπορούν να συνεχίσουν να βαυκαλίζονται...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα