Άγιοι άνθρωποι...


Ορίστε λοιπόν, μία ακόμα κρυμμένη είδηση...

Τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουνε γίνει διαφημιστικές στάσεις μεγαλογιατρών, τη στιγμή που στο ένα νοσοκομείο δεν έχουνε γάζες και στο άλλο ασθενοφόρο πάτς (ή πως τα λένε τέλος πάντων), τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και κενά προσωπικού, τη στιγμή που γιατροί αναγκάζονται να δουλεύουν μετά από εφημερία με κίνδυνο για εμάς τους ασθενείς αλλά και εμάς τους ίδιους, τη στιγμή που ο Αβραμόπουλος τους δουλεύει όλους προσλαμβάνοντας εδώ και μήνες αυτούς τους έρμους 5.000 νοσηλευτικού προσωπικού το να διαβάζεις μία τέτοια είδηση είναι αστείο...

Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο...


~*~*~

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το κληροδότημα Μπαφέρου, τα έσοδα του οποίου έπρεπε να διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Εδώ και 50 χρόνια υπάρχει το κληροδότημα Μπαφέρου, το οποίο διαχειρίζεται μία πενταμελής επιτροπή. Μέλη της επιτροπής είναι οι εκάστοτε: δήμαρχος Χαλκιδέων, πρόεδρος του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Ευβοίας, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Χαλκίδας και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τη διαθήκη του αποθανόντος, τα έσοδα του κληροδοτήματος τα οποία προκύπτουν από ενοίκια, τόκους κλπ., έπρεπε να διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την ανέγερση μιας παθολογικής πτέρυγας με αντικαρκινικό τμήμα. Σε αντίθετη περίπτωση, τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν στο Γηροκομείο που πρόκειτο να ιδρυθεί.

Ο κ. Ψαριανός, στην ερώτησή του, σημειώνει ότι "...Στο νοσοκομείο Χαλκίδας έχει δημιουργηθεί τμήμα και μονάδα ογκολογίας-χημειοθεραπείας υπαγόμενες στον παθολογικό τομέα. Στη μονάδα αυτή από το 2004 έχουν εξεταστεί πάνω από 5000 ασθενείς και έχουν γίνει περισσότερα από 500 χημειοθεραπευτικά σχήματα σε εξωτερικούς και νοσηλευόμενους αιματολογικούς-ογκολογικούς ασθενείς. Στο νέο δε νοσοκομείο θα μεταφερθεί και θα αναπτυχθεί το ογκολογικό τμήμα της Παθολογικής κλινικής.

Παρόλα αυτά η επιτροπή δεν έχει υλοποιήσει τη διαθήκη Μπαφέρου με αποτέλεσμα η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας να διεκδικεί τα έσοδα του κληροδοτήματος για το εκκλησιαστικό γηροκομείο Χαλκίδας.

Μάλιστα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου συσχέτισαν την πρόσφατη απομάκρυνση του Διοικητή του νοσοκομείου από τη θέση του, με τη διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κληροδοτήματος Μπαφέρου".

Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό, για τις ενέργειες που θα προβεί προκειμένου να αξιοποιήσει το κληροδότημα Μπαφέρου προς όφελος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και μάλιστα σε ένα τομέα τόσο σοβαρό για την αντιμετώπιση της νόσου του καρκίνου και αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρέμβαση της Εκκλησίας προκειμένου να απομακρυνθεί ο διοικητής του νοσοκομείου.

~*~*~

Καταλάβατε λοιπόν αγαπητοί μου αναγνώστες; Εδώ και 50 χρόνια έχουνε μαζευτεί τόσα λεφτά που δεν ξέρω αν και που έχουν δοθεί, αν και καταλαβαίνω ότι δεν έχουν δοθεί πουθενά, μια επιτροπή μπλοκάρει το να δοθούν στο νοσοκομείο (ένα νοσοκομείο επ' ευκαιρία σε άθλια κατάσταση) και η εκκλησία επωφελείται για να πάρει τα φράγκα αυτά χοντρά...

Να τα κάνει τι; Μα φυσικά να ψάξει σε καλή τιμή απο τώρα κάνα καλό συκωτάκι στον τρίτο κόσμο για τον επόμενο...

5 Comments:

  1. root said...
    Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι η άθλια κατάσταση του νοσοκομείου και οι συντηρητικές/απολιτικές λαϊκές μάζες της πόλης.

    Γενικεύω, αλλά η πόλη του lifestyle, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου του σφαχτού.
    Ανώνυμος said...
    ποιο νοσοκομειο ρε...
    οι γεροι και οι καρκινοπαθεις δεν ειναι παραγωγικοι
    τα λεφτα πρεπεινα επενδυονται, να παραγεται υπεραξια, δλδ κι αλλα λεφτα. Ας πανε σε ιδιωτικα νοσοκομεια να πληρωσουνε ρε...
    Ανώνυμος said...
    κι όμως οι καρκινοπαθείς είναι χρυσορυχειο για τις εταιρίες
    Ανώνυμος said...
    Ρε συ va.al. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

    Ίσως να είναι η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να κολλήσω εκείνη την αφίσα με "πάτερ" & "cancer"...

    Πέρα από κλασσικά σχήματα συντήρησης και lifestyle,εγώ θεωρώ πως είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στη τοπική κοινωνία και να δημιουργήσει και συμμαχίες πέρα από τα καθιερωμένα.

    Οι άνθρωποι αυτοί με τους συγγενείς & φίλιους τους - καθημερινοί μαχητές - μπορούν να κάνουν τον δεσπότη να τρέμει από τον φόβο του...
    Ανώνυμος said...
    από την πλευρά αυτών που παλεύομε για αυτό το θέμα, θέλω να σε ευχαριστήσω για την παρέμβασή σου αυτή που ήταν σημαντική για μας, καθώς ο τοπικός τύπος δεν τόλμησε να βγεί απέναντι στο δέσποτα (οι χέστηδες), αλλά καθώς το θέμα έφτασε και στη βουλή και ο... Αθηνών (βοήθειά μας) του βάρεσε τα τέλια, τι κάνεις ωρέ κλεφτόπουλο άρχισαν να σε κράζουν, ο δέσποτας έκανε πίσω, προς το παρόν,γιατί ποιός μπορεί να τον εμπιστευτεί. αλλά δίνεται χρόνος σε μας να προσπαθήσομε με συνοπτικές διαδικασίες να κλείσομε το θέμα υπερ του νοσοκομείου.πιστεψέ με ήταν σημαντική η παρέμβασή σου

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα