Ξύσε, ξύσε το ξυστό...


Αχ Σώτη μου, αχ καλή μου κοπέλα, αχ βασανισμένο μου κορίτσι, αχ μεγάλη αγωνίστρια που κανείς δε σε καταλαβαίνει σε αυτή τη χώρα, αχ και βαχ και αχ και βαχ...

Ώστε σε απολύσανε επειδή καταφερώσουν εναντίον του αυτοκινήτου στο Car (και φαντάζομαι αυτή η απόλυση ήταν μια νίκη του φεμινισμού καθότι το αυτοκίνητο είναι η προέκταση του πέους για πολλούς έτσι;). Είσαι τελικά αγωνίστρια.

Ώστε θίγεσαι που είπανε το Γεωργελέ "παλιόπουστα θα γίνεις φλαμπέ" και ο καυμένος δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια; Θες να μετρήσουμε Σώτη μου; Θες να μετρήσουμε προσβολές; Θες να μετρήσουμε θανάτους και βία; Έλα να μετρήσουμε.

Ωστέ σε ενόχλησε η κατάληψη της Λυρικής ενώ πριν 8 μήνες εσύ και όλα τα άλλα σκουλήκια στα ΜΜΕ δοξάζατε και θαυμάζατε το Μάη του '68; Ξέρεις τι έγινε το Μάη του '68 Σώτη μου; Μέχρι και οι πουτάνες απεργούσανε Σώτη μου. Μέχρι και οι πουτάνες. Μέχρι και οι πουτάνες που είναι και θα είναι απειρώς πιο αξιοπρεπείς από όλο το συφερτό της διανόησης, της τέχνης και της κουλτούρας σε αυτή τη χώρα. Μία απο αυτές αξίζει παραπάνω από όλους σας.

Αχ ο καυμένος ο Πατάκης, ο φτωχός μικρομεσαίος Πατάκης που τον ταλαιπωρούνε οι τρισάθλιοι συνδικαλιστές.

Σώτη μου, μήπως ο Γεωργελές και ο Πατάκης είναι αφεντικά σου; Γιατί αν είναι, όποιος υπερασπίζεται τα αφεντικά με αυτό τον τρόπο εγώ τους ξέρω σαν τσάτσους και ρουφιάνους.

Να βρέξει, να βρέξει, να βρέξει... Να φύγουνε οι λάσπες και τα σκουλήκια που φωλιάζουνε μέσα τους και να μείνουν οι πέτρες να αστράφτουν στον ήλιο. Και ύστερα να τις πετάξουμε. Γιατί εδώ και δισεκκατομύρια χρόνια (sic) έτσι κινείται η γη...

22 Comments:

  1. Γιάννης said...
    βααλ η Σώτη μας είναι ένα απλό μαθητούδι σε σχέση με το αφεντικό της. Δες τι έχει γράψει ο Γεωργελές παλιότερα σε σχέση με την "απελευθέρωση" του ωραρίου.

    http://openitnow.blogspot.com/2005/03/open-by-athens-voice.html
    arsene said...
    αυτή πίσω απ τις κουτσομούρες που φιλούνται είναι η σώτη? μπουχαχαχαχα

    α ρε βα.αλ. εβγαλες το feed-roll και τώρα δεν ξέρουμε ποιος γραφει και πρέπει να ψάχνουμε αααααααχ.
    βα.αλ. said...
    Καλά ο κάτι Τσαγκαρουσιάνοι και Γεωργελέδες θα τους πάρει ο διάολος αλλά αυτοί δεν πουλάνε και το παραμύθι της "αριστεράς" που πουλάει η Σώτη.

    Θα το βάλω αρσέν, σήμερα τέλειωσα την ερευνα αγοράς σε templates.
    Ανώνυμος said...
    δε ξέρω τι είδους διαστροφή είναι αυτή, πάντως μέσα στο πολυτεχνείο βρισκόταν το δεκέμβρη η κυρία σώτη.

    το πρτφ
    βα.αλ. said...
    Μάλλον δεν εχουνε αρκετές συγκινήσεις στην Άθενς Βόις και ψάχνουνε και άλλες.
    Γιάννης said...
    Το καλό είναι ότι μένει Εξάρχεια οπότε το γιαούρτι δεν θα αργήσει. Εγώ βέβαια είμαι υπέρ της ροχάλας..
    Ανώνυμος said...
    τι ακριβως ειπώθηκε από σωτη?
    Ανώνυμος said...
    http://www.athensvoice.gr/articles/av,17191,%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B9%CF%82_%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CF%85%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82.html
    Mr_Kite said...
    βα.αλ

    με τις παπάρες που γράφει η λεγάμενη σε συγχαίρω για την αυτοσυγκράτησή σου..
    Γνωμοδότης said...
    Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από μας εργαζόμαστε, είτε στο δημόσιο, είτε σε επιχειρήσεις που, για τα παγκόσμια δεδομένα, είναι ψιλικατζίδικα της γειτονιάς. Το ότι αντιμετωπίζουμε όλες τις επιχειρήσεις σαν πολυεθνικά μονοπώλια συνιστά καθρέφτη της μικροαστικής και αγροτικής μας νοοτροπίας. Είπε και κάτι σωστό η Σώτη; Απίστευτο!
    Utopia said...
    υποτασσόμαστε σε κανόνες του όχλου για να μη μας κακοχαρακτηρίσουν(Σ.Τ)

    ενώ όταν υποτασσόμαστε σε κανόνες της αγοράς,ε;
    ερ said...
    για να αλλάξει κάποιος τον κόσμο λέει η σώτη, πρέπει να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του. Να ξεπεράσει δηλαδή τα σύνδρομα μη τον κακοχαρακτηρίσουν σπασίκλα, εργοδοτόσκυλο, εργασιομανή, καριερίστα. Όλοι αυτοί για την σώτη κάνουν καλά τη δουλειά τους - το θέμα της είναι η οπτική της αριστεράς απέναντί τους. Ο λόγος της αριστεράς.
    Δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει γιατί δεν κάνουν καλά οι άνθρωποι τη δουλειά τους, γιατί δε λιώνουν στη δουλειά, γιατί δεν είναι ευγενέστατοι με όλους και με όλα προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες: την ενδιαφέρει μόνο το ότι η αριστερά εθελοτυφλεί μπροστά σε αυτή τη στάση, διότι δεν είναι σωστή.
    Σε αυτά που γράφει σου μένει η αισθηση ότι κάποιοι έχουν αδικηθεί και δεν υπάρχει λόγος πολιτικός να τους εκφράσει, και κάποιοι άλλοι (οκνηροί-αγενείς) που έχουν τον επίσημο λόγο της αριστεράς με το μέρος τους. Αποτέλεσμα; οι εργοδότες είναι αδικημένοι. Μιλάμε για απίστευτο συλλογισμό.
    βα.αλ. said...
    H Σώτη θα ήθελε να είναι ο Ντεμπόρ που υπερασπίζεται το Λεμποβισί.

    Η Σώτη όμως ούτε το δεξί αρχίδι του Ντεμπόρ δε φτάνει (όχι ότι είναι και κάνας στα αλήθεια σπουδαίος έτσι και αλλιώς) για να μην πω για τον Πατάκη τι ειναι...

    Τρομερά τους...

    (Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σκέφτομαι τα παιδιά απο το σωματείο Βιβλίου και χάρτου, και σκέφτομαι και το πανικό που έχουνε προκαλέσει και χτυπιέμαι κάτω από τα γέλια... Κυρίως επειδή τους παρουσιάζουνε σαν τους εξωγήινους εισβολείς που θα τα καταστρέψουνε όλα...)
    Ανώνυμος said...
    καλά και σωστά όλα αυτά για τη σώτη αλλά οι μακαρίτες ο ντεμπόρ και ο λεμποβισί τι φταίνε οι δυσμοιροι;

    Μέσα στο συνήθη διανοητικό αχταρμά που εκφράζεται εδώ μέσα μπλέκουμε τις β. με τις π. Ο Λεμποβισί δολοφονήθηκε πιθανότατα από κάποια φράξια του κράτους για την έκδοση του βιβλίου του Μεσριν και γενικότερα για την υποστηριξή του σε ένα κομμάτι του επαναστατικού κινήματος. Τι σχέση έχει αυτό με τον κατάπτυστο Πατάκη και την ρουφιάνα Τριανταφύλλου μόνο το μυαλό του βα.αλ. το ξέρει.
    βα.αλ. said...
    Ναί φιλε μου αλλο που και άλλο βου δε διαφωνώ καθόλου.

    Αλλά το παραμυθάκι με τον καλό εκδότη που τον βασανίζουνε οι κακοί συνδικαλιστές (και ειδικά ετσι όπως το παρουσιάζει η ρουφιάνα η άλλη μοιάζει σαν μια "συνωμοσία του κατεστημένου της αριστεράς" αυτά δηλ.που λέει και το ΛΑΟΣ) έχει παρατραβήξει.

    Πίστεψε με δεν ήθελα να θίξω ούτε τον Γκυ ούτε τον Ζεράρ...

    Απλά μας πουλάνε το παραμυθάκι Πατάκηδες και Σωτηρούλες ότι ειναι στα αλήθεια κάποιου είδους τρομερή ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ το να εκδίδεις βιβλία καιήθελα να το αντιπαραβάλω με μία περίπτωση όπου ήταν στα ΑΛΗΘΕΙΑ επικίνδυνη δουλειά...

    Αυτό μόνο..
    kwlos said...
    Η σώτη έχει υπακτική δράση
    fonaklas said...
    η Σώτη προσέφερε μεγάλη υπηρεσία ή μάλλον με αυτό της το γραπτό. Γιατί απλώς και μόνο αναφέροντας αυτή την περίπτωση σε συζητήσεις μπορείς να ξεζωρίσεις την ήρα απ΄ το στάρι σ' ότι αφορά υποτιθέμενους συντρόφους, αναρχικούς, αριστερούς κλπ Για μένα έχει αναδειχθεί σε Λυδία λίθο....
    βα.αλ. said...
    Τι ειναι η υπακτική δράση ρε Κώλε;

    Να ξέρουμε να το λεμε και για άλλους...

    Φωνακλά όντως ειναι ένα τεράστιο ζήτημα, και όχι μόνο σαν το θέμα απολύσεις στον πατάκη, αλλά σαν θέμα: ηθική της εργασίας αλλά και το τι ΕΙΝΑΙ εργασία. Αν κάτσεις να το μετρήσεις από ότι φαίνεται οι μισοι κάνουνε λειτουργημα, τέχνη, κουλτούρα, επιστήμη και δεν ξέρω τι άλλο και οι άλλοι μισοί προσφέρουνε, κάνουνε το χόμπι τους, γεμίζουνε το χρόνο τους και δε συμαμζεύεται. Μόνο οι οικοδόμοι είναι εργάτες σε αυτή τη χώρα σύμφωνα με πολλους...
    Ανώνυμος said...
    Kwle υποτακτική δράση μάλλον ήθελες να γράψεις...

    Υπάρχει τίποτε πιο υποτακτικό από τις χυδαιότητες της πονόψυχης Σώτης;;
    Ανώνυμος said...
    Σώτη: τι ωραίος μαιντανός για εκπομπές τύπου Θεοδωράκη και αφεντικά τύπου Γεωργελέ.
    Abebe Bikila said...
    Θαρρώ πως το σύνδρομο perpetrator-victim-hero με την απαραίτητη ανακατάταξη της σειράς των τριών χαρακτηριστικών προσδιορισμών που αποδίδουν στο ακέραιο τα σώψυχα σας(όπως αυτά αποτυπώνονται σε ξώφαλτσα "επιχειρήματα"), είναι το μοντέλο που απαιτείται να χρησιμοποιήσει κάποιος ώστε να βγάλει κάποια συμπεράσματα.
    Αν προσθέσουμε στην τριλογία και το διαχρονικό concept του anti-hero (μπολιασμένο από την κατανάλωση μη-mainstream - Δυτικής προέλευσης - πολιτιστικών προιόντων και την πατροπαράδοτη κοσμοθεωρία του victimιzation που κουβαλά στις πλάτες του ο "χώρος" που θέλει να παράγει το πνεύμα της ανατροπής, της ανυπακοής και των διαφόρων "αντί"), τα πράματα μπαίνουν στην θέση τους.
    Η θέση τους: μια κακόηχη, κακογραμμένη αερολογία (ένας αέρας δύσοσμος) παράγωγο μιας χρόνιας πνευματικής αρτηριοσκλήρωσης.

    Υ.Γ. Το κείμενο της Σ. Τριανταφύλλου δε με βρίσκει σύμφωνο.
    βα.αλ. said...
    Θα κάνω ένα μεταμοντέρνο στεντ μπας και ξεβουλώσει τίποτα...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα