Το παγκάκι...

Το παγκάκι από τον Αιμόφιλο, για τον Αμπέλ Παζ...

ΥΓ. Καλό ταξίδι και άλλες τέτοιες αηδίες μην περιμένετε απο μένα. Το ταξίδι του το έκανε και ήταν όμορφο και άρα δύσκολο. Και ήταν δύσκολο και άρα όμορφο.

5 Comments:

  1. ερ said...
    η φράση σου, έξω από συγκεκριμένα συμφραζόμενα, "και ήταν δύσκολο και άρα όμορφο", είναι όπως και να το κάνουμε με το μέρος της κυρίαρχης κουλτούρας. Ο εργοδότης που παλεύει με νύχια και με δόντια να σώσει τα κέρδη ή την ίδια την επιχείρησή του, βασίζεται σε αυτό το μότο. σε ίδια αντίληψη. Αλλιώς, πως θα συνεχίσει; Μόνο δύσκολη και μέσα σε αγώνες μπορεί να είναι η ζωή, και αυτή η αντίληψη πάει στον καθένα.

    "και η ζωή, μέσα στις δυσκολίες της, έχει την ομορφιά της".

    Δεν είναι όμορφο ό,τι είναι δύσκολο. Γιατί ομορφαίνουμε το δύσκολο για να παραμυθιαζόμαστε. Σκατά είναι αυτό που φανταζόμαστε για όμορφο. Δε μπορούμε να φανταστούμε καμία νομιμότητα, μόνο πλάνες.
    Γνωμοδότης said...
    η φράση σου, έξω από συγκεκριμένα συμφραζόμενα, "και ήταν δύσκολο και άρα όμορφο", είναι όπως και να το κάνουμε με το μέρος της κυρίαρχης κουλτούρας. Ναι, γιατί η "κυρίαρχη κουλτούρα" επαινεί την δυσκολία και την σκληρή εργασία.

    Ο 19ος αιώνας τηλεφώνησε τηλεφώνησε, και θέλει πίσω τις κοινοτοπίες του...
    βα.αλ. said...
    ερ,

    δεν θα μπορουσα ποτέ να ισχυριστώ ότι δεν είμαι αλλοτριωμένος. Ως σε ένα βαθμό τουλάχιστον.

    Επομένως ναι ένα βαθμό αλλοτρίωσης την εχει η φράση μου, όπως και κάποιες αντιληψεις μου (όπως όλων).

    Ωστόσο νομίζω ότι είναι η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτές της δυσκολίες που ομορφαίνει.

    Ρε γνωμοδότη στάμνα στο κεφάλι εφαγες και δεν καταλαβαίνω τι θες ναπεις;
    reddove said...
    Παντως, απο ενα συνολο "ομορφων" πραγματων, συνηθως τα πιο ομορφα ειναι αυτα που ειναι και τα πιο δυσκολα. Ισως βεβαια να ειναι επειδη τοτε εκτιμουμε πιο πολυ την ομορφια τους. Σιγουρα καθε τι δυσκολο δεν ειναι και ομορφο. Δε νομιζω παντως να ειναι ζητημα αλλοτριωσης η φραση του βααλ, με την ιδια εννοια και η δημιουργικοτητα, η κοινωνικοτητα, η χαρα κ.α. μπορει να εκφραζουν επισης αλλοτριωση (πχ για εναν πωλητη η γκαρσον), αυτο δεν κανει αυτοματα οποιον τις επικαλεστει σε διαφορετικο πλαισιο αλλοτριωμενο.
    so said...
    Ωραία! Στου αιμόφιλου το ρίξανε στο κλάμμα και στου βααλ το ρίξανε στη βαριά φιλοσοφία. Εγώ πάω να το ρίξω έξω γιατί μας έχει φάει η κλεισούρα νομίζω...

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα