Κλικ για μεγέθυνση

Σήμερα έγινε μία πρώτη παρέμβαση από το Σύλλογο Βιβλίου και Χάρτου στο Χαρτόραμα, την εταιρεία που είχα την λαμπρή τύχη να εργαστώ για δύο -παρά λίίίίίίίίγο- μήνες...

Κόσμος ήταν αρκετός, μοιράστηκαν πολλές προκυρήξεις, φωνάχτηκαν συνθήματα, κολλήθηκαν αφισάκια και έγινε παρέμβαση στους συναδέλφους. Ο κόσμος, κυρίως γείτονες καθόταν ευχαρίστως να ενημερωθούν για το θέμα και πολλοί που σκόπευαν να ψωνίσουν άλλαζαν γνώμη. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και η ανταπόκριση από τους συναδέλφους καλή.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Γενικώς το κλίμα είναι καλό. Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικρατεί είναι το παρακάτω:

Θυμάστε την ανακοίνωση που είχα αναρτήσει για την απόλυση μου; Λοιπόν, αυτή που λέτε η ανακοίνωση αναδημοσιεύτηκε στο indymedia... (Μπορείτε να δείτε εδώ, μιας και έχει μία σημασία.) Ενημερωθήκαμε λοιπόν ότι, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήρε το αφεντικό τηλέφωνο και του είπε ότι στο Indymedia λένε ότι οι αναρχικοί θα του σπάσουν το μαγαζί.

Ερώτηση πρώτη: Τι ηλεκτρονικό έγκλημα διαπράχθηκε ώστε να ασχοληθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματος με αυτό; Προφανώς κανένα. Είναι μία απλή καταγγελία απόλυσης. Μήπως κύριε αστυνόμε, αντί να χασομεράτε με τις ανακοινώσεις -σχεδόν επώνυμες κιόλας- του Indymedia να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά ζητήματα που κατατρύχουν το ελληνικό διαδίκτυο, το οποίο είναι γεμάτο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ναρκωτικών, πορνείας και δολοφονιών όπως όλοι ξέρουνε;
Ερώτηση δέυτερη: Δεδομένου του ζήλου των κυρίων αστυνομικών και προσπαθώντας να τον εξηγήσω αναρωτιέμαι: Ή δεν έχουνε τι να κάνουνε και ασχολούνται με βλακείες ή παίρνουνε μίζα από κάναν σιδερά. Επειδή πραγματικά αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος θεώρησε αυτό σαν αντικείμενο ενασχόλησης της δίωξης ιντερνετικών εγκλημάτων για λόγους "εγκλήματος", το μόνο που μου μένει να πιστέψω είναι ότι από κάποιον που φτιάχνει ρολά για μαγαζά παίρνει μίζα.
Ερώτηση τρίτη: Οκ. είδατε την ανακοίνωση. Οκ, πήρατε τηλέφωνο. Τόσο προφανή ψέμματα γιατί είπατε; Αφού το Indymedia είναι εκεί όπως και ο σύντομος διάλογος που ακολούθησε και ο οποίος είναι μάλιστα κοσμιότατος (αν και δεν έχει σημασία μιας και ο σέρβερ είναι στα Εξάρχεια που λέει ο συνάδελφος σας ο Νώντας). Πιστεύετε ότι δεν μπορεί κάποιος να μπει και να δει; Έλεος πια με τα ψέμματα σας.

Συμπέρασμα Πρώτο: Αισθάνομαι περήφανος που για τρίτη γενιά σε αυτό το καταπληκτικό κράτος έχουνε ακόμα τους φακέλους μας στην ασφάλεια. Και χαίρομαι που αυτοί οι φάκελοι συνεχώς εμπλουτίζονται. Οι οποίοι φάκελοι είναι κάτι σαν τους οικογενειακούς τάφους στα χωριά (ξέρετε όλοι μέσα για 15 γενιές).
Συμπέρασμα Δεύτερο: Το ελληνικό κράτος πάει κατα διαόλου. Οριστικά και αμετάκλητα. Θα καταρρεύσει σύντομα και θα καταρρεύσει όχι απέξω αλλά από μέσα με τόσο ικανούς υπαλλήλους που έχει να το στελεχώνουν. Και για αυτό θα αναλάβουνε την εξουσία τα εργατικά συμβούλια. Και για αυτό κύριε αστυνόμε το μαγαζί δε θα το σπάσουμε αλλά θα γίνει κάτι ακόμα χειρότερο, θα το κολλεκτιβοποιήσουμε. Επίσης, θα εγκαθιδρυθεί η εξουσία των εργατικών συμβουλιών και θα σας βάλουμε όλους να σκάβετε τον ισθμό Ηγουμενίτσας-Θεσσαλονίκης. Όπως στην Κίνα. (Μεγάλη παρένθεση: Αντιμετωπίζω τώρα το εξής πρόβλημα γράφοντας αυτό το κείμενο: Τα όσα λέγονται είναι προφανώς σαρκαστικά, αλλά αυτό ο μόνος τρόπος να το επισημάνω είναι να γράψω το μακρυνάρι τούτο. Είχα άλλη λύση αλλά δυστυχώς απολυμένος και άνεργος δεν έχω καμία οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Γαμημένε καπιταλισμέ, ακόμα και απο τους σαρκασμούς μας λεφτά θες να βγάλεις.)

Άντε τώρα να ενημερώσετε και για αυτή την ανάρτηση.

5 Comments:

  1. αρσεν said...
    βαζε το [sic] που είναι της κουλτούρας. να ψάχνουν κ οι μπάτσοι στις εγκυκλοπαίδειες να το αποκρυπτογραφήσουν...
    reddove said...
    στο μεταξυ οι μπατσοι και βλακειες λεγαν και τρομοκρατησσαν το αφεντικο. Πολυ εξυπνο.

    Καλη συνεχεια, καλο αγωνα και γαμηστε τον το μαλακα...εε... με ολα τα νομιμα μεσα ξερω γω.
    Ερωτευμένη Σχιζοφρενής said...
    ΚΑΙ ρουφιάνοι ΚΑΙ ανίκανοι ΚΑΙ ψεύτες.
    Και απέδειξαν τρανά ότι ήταν και είναι τα σκυλιά των αφεντικών.
    Ανώνυμος said...
    Εγώ πάντα σου έλεγα ότι δεν είσαι κόσμιος! Άντε και με τη νίκη!

    Ριζ.Πρ.
    Ανώνυμος said...
    Πάντως, ο μαγαζάτορας - που σίγουρα ψηφίζει και έχει γνωστό βουλευτή κλπ - θα σκέφτηκε τι καλά τον προστατεύει το Υ. ΠΡΟΠΟ, θα άναψε ένα κεράκι στα μπατσόνια κι ένα στον υπουργό κλπ.
    Ο στόχος της ενημέρωσης, ήταν να κάνουν το PR τους. Όπως το κάνουν τακτικά μέσω τηλεοράσεων (απέτρεψαν αυτοκτονία κλπ). Τα ακούει π.χ. η μάνα μου αυτά, και εντυπωσιάζεται.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα