Αναρχοαυτονομία στην Κέρκυρα

Τω καιρώ εκείνω, ώντας νέος τε και αφελής Κερκυραίος πολιτικοποιημένος τα μάλα, περιφερόμουν, μετά άλλων συντρόφων ομοίων πολιτικών πεποιθήσεων, εν μέσω σκοτεινών τε και υγρών νυχτών εν τη πόλει της νήσου. Τότε, ανάμεσα στα λίγα επιτοίχια συνθήματα δύναμαι να διακρίνω δύο εξ αυτών, τα όποια εδιακρίνοντο δια την πλήρη ηλιθιότητα τους. Το εν εξαυτών, ήτο διατυπωμένο ως εξής: ΧΑΣΙΣ ακολουθούμενο από έν ΑΛΦΑ εις κύκλον, το δε δεύτερον, έλεγεν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Ημείς, που φιλισοφούσαμεν άνευ μαλακίας, επιδοθήκαμε τότε εις το έργον της ορθής διατύπωσης, προσθέτοντας το πρόσφυμα ΑΝΑΡΧΟ προ του ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ. Ως εκ τούτου αποκαθιστούσαμε την πραγματικότητα της ιστορικής εξέλιξης.

Βα.αλ., Απομνημονεύματα ενός ξεριζωμένου, τομος Ι, Φλωρεντία, 1896.

4 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    pix or didn't happen
    ΠανωςΚ said...
    Το πρώτο, με το χασίς ακολουθούμενον από αλφαδι, το ενθυμούμαι και το επιβεβαιώνω κι εγώ, νομίζω μάλιστα πως κυκλοφουσε και σε παραλλαγή με αλφαδι απευθείας εις το χασισιον, ως εξής: χ@σίς. Ορκίζομαι μάλιστα πως δεν το έγραψα εγώ.
    Ανώνυμος said...
    πες τα παππού γύρω απ' το τζάκι, να μαθαίνουμε και μεις οι νέοι...
    καλά οι από κάτω είναι καμμένοι. ντύνονται ζομπι κάθε χρόνο? θα το στείλω σε έναν γνωστό "κωλο" να γουστάρει...
    βα.αλ. said...
    pix or didn't happen

    Τω καιρώ εκείνω αι φωτογραφικαί μηχαναί ήτο σπάνιαι δια τον απλόν λαόν.

    Ο ευγενέστατος συνιστολόγος (κάτι σε ιατρική ειδικότητα δε φέρνει αυτό) Πάνως Κ. απεφάνθη ορθώς δια το ήμισην της μαρτυρίας εμού, το δε άλλο ήμιση το αφήνω αναγκαστικώς στην ευπιστία σας και στην καλοσύνη υμών.

    Ναι αρσένιε οι αποκάτω είναι καμμένοι. Με τους από πάνω τι γίνεται;

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα