Θα μπορούσε να θυμίζει η όλη φάση εκείνη τη δουλειά που έκανε ο Winston Smith στο "1984", ξέρετε που έπιανε και έσβηνε και έραβε και έκοβε ό,τι δεν άρεσε στο κόμμα. Αλλά φυσικά δεν το θυμίζει, γιατί στον κόσμο του 1984 δεν υπάρχουν κρυμμένα, υπάρχει μόνο η λήθη.

Τι να ενόχλησε όμως τους αγαπητούς διευθύνοντες του μέσου; Οι δικαιολογίες είναι φυσικά σαθρές. Στοχοποιήσεις, και το ζήτησαν σύντροφοι από τη Θεσσαλονίκη. Καταρχήν, ποιες στοχοποιήσεις, ποιος στοχοποιήθηκε; Επειδή διάφορα αναρχοαφεντικά βγαίναν και μας κάναν υποδείξεις πως γίνεται ο σωστός συνδικαλιστικός αγώνας; Επειδή διάφοροι γελοίοι είδαν να λερώνεται η πεντακάθαρη συνείδηση τους ως αναρχικοί, κομμουνιστές, και επαναστάτες; Επειδή στραπατσαρίστηκε η μούρη του αναρχικού καφετζή; Ή επειδή η κουβέντα μπορεί να πήγαινε στο τι συμβαίνει στο κέντρο της επανάστασης τα Εξάρχεια; Και μετά που θα πίνει η ΣΟ τη μπύρα της; Στου Ψυρρή;

Και ποιοι σύντροφοι ζήτησαν να κοπεί η συζήτηση; Οι μόνοι που δικαιολογούνται να έχουν λόγο για το αν θα κοπεί ή όχι η συζήτηση, είναι το Γκαρσόν Λεκιάστικα. Αλλά ακόμα και αυτό να συμβαίνει, ας πρόσεχαν καταρχήν και ας μην έβαζαν την είδηση στο μέσο. Αν δεν το ζήτησαν αυτοί, ποιοι άλλοι το ζήτησαν; Και ποιοι είναι αυτοί οι "σύντροφοι" που η γνώμη τους μετράει περισσότερο από τη γνώμη όλων όσων έγραψαν; Αυτοί που έγραψαν δεν είναι "σύντροφοι"; Τι είναι; "Υποσύντροφοι";

Για εμένα τον ταπεινό, το ζήτημα είναι αρκετά απλό. Και αυτό είναι το εξαιρετικά ενδιαφέρον ζήτημα που έφερε στο φως αυτός ο διάλογος στο indymedia.

Έδειξε την ταξικότητα μέσα στους ίδιους τους αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές, μας έδειξε τελικά με έναν πολύ όμορφο τρόπο ότι η πολιτική ταυτότητα δεν μπορεί να είναι πάνω από την πραγματική κοινωνικοοικονομική θέση κάποιου.

Έδειξε την αθλιότητα ενός χώρου που θέλει να λέγεται επαναστατικός αλλά γεμίζει τα καφενεία των πρώην, νυν και αεί. Αντί να γεμίζει τους κοινωνικούς χώρους, τις πλατείες και τις γειτονιές.

Έδειξε ακόμα, ότι πολύς κόσμος βλέπει πολύ καλά τι γίνεται, και ματάκια έχει και αυτάκια. Και αυτό μάλλον ενόχλησε διάφορους με τις κλίκες τους και τις παρέες τους.

Και επειδή είναι κρίμα τέτοια πράγματα να πάνε χαμένα, μάζεψα από τα κρυμμένα όλα τα σχόλια που κόπηκαν και τα βάζω στο πρωτο σχόλιο.

With love from the dark side...

14 Comments:

  1. βα.αλ. said...
    ειναι φοβερο να αμαυρωνεις το μοναδικο μπαρ στη πολη που ιδιοκτητες ειναι παιδια απο την αριστερα, που ολη η πολη γνωριζει τη βπολιτικη τους σταση η οποια ειναι ανμφισβητητη πια μετα απο τοσα χρονια.
    Ας ειπωθουν ομως καποιες αληθειες πρωτα. Ολοι ξερουμε οτι στα μπαρακια παμε να ζητησουμε δουλεια, κανουμε μια συζητηση με τους εργοδοτες και καταληγουμε σε καποιες συμφωνιες. Ολοι ξερουμε οτι ή θα παρουμε τα λεφτα ολα γιατι μας συμφερει ή θα παρουμε και ενσημα. Αυτο προταθηκε σ'αυτα τα δυο ατομα και επελεξαν να μην παρουν ενσημα!!!!!!!! Αν το αρνηθουν ειναι ψεμα μεγαλο γιατι εκει δουλευουν πολλα ατομα, φιλοι και φιλες και το γνωριζουμε καλα οπως γνωριζετε ολοι οτι ετσι συνηθως γινεται....
    Απολυθηκαν για λογους που δεν θα αναφερω εδω - ελπιζω να μη χρειαστει - και πηραν στο χερι ΟΛΑ τα λεφτακια. Ολα, ενσημα σε χρημα, επιδοματα, αδειες κλπ.
    Κι οταν μετα πηγαν σε δικηγορο δεν ανεφεραν οτι τα πηραν αλλα αντιθετα ζητησαν να τα παρουν ολα. Στο τελος παρατησαν και δικηγορο γιατι δεν τους συμφερε η διαπραγματευση και ζητησαν γυρω στα 4.700 εκαστος κι οταν τους ειπε ο ανθρωπος απο το μαγαζι: ασε, θα σου κοψω τα ενσημα αλλα θα πληρωσω και το προστιμο, ξερετε ποια ηταν η απαντηση; ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!!
    Λοιπον, αν η αντισταση αυτω των 2 ειναι αυτη στη ζωη τους και το προσωπικο τους οφελος το κανουν ιδεολογια, προσβαλλουν εμενα, συντροφους/ισες, φιλους και φιλες που κανουμε πραγματικα αντισταση μεσα στη δουλεια μας αλλα και φευγοντας!!! Αντισταση σε πολυεθνικες, σε καθικια που μας ειπιαν το αιμα!
    Και δεν γνωριζω την ομαδα γκαρσονιαλεκιαστηκα, μου αρεσει που εχουν την αλληλεγγυη οπλο τους, μου αρεσει που δρουν αμεσα κλπ αλλα δεν θα επρεπε να διερευνησουν πρωτα τι γινεται και μετα να αποφασισουν αν θα συμπαρασταθουν; Ετσι λεει η εμπειρια τουλαχιστον. Δουλευουν εκει καποια αλλα καλα παιδια, πηγαν να ρωτησουν τι γινεται; Εστω ρε παιδι μου και για να συμπαρασταθουν στους συναδελφους τους!!! Τιποτα;
    Πως ειναι δυνατον σε ενα μαγαζι που παει ολος ο κινηματικος χωρος της πολης (αριστερος και αναρχικος) δεν σε βαζει σε σκεψεις και δεν ρωτας την αλλη πλευρα;
    Αναρωτιεμαι γιατι δεν εκαναν φαση για αλλα μαγαζια που δουλεψαν και τους εδιωξαν...... Εκει δεν τους επαιρνε προφανως.
    Ειναι ευκολο να το κανεις εχοντας βαλει μπροστα την πολιτικη και να πειθεις ετσι για συμπαρασταση. Τα αλληλεγγυα ατομα δεν γνωριζουν, ειναι φυσικο να πεις: μαζι σου, σου τα χρωστανε, παμε να τα παρουμε.
    Δεν γνωριζουν τι σταση ειχαν οι 2. Ρωτησαν; Ξερουν κατι για ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ;;;; Η κοιταξαν μονο το δικο τους κ... και παζαρεψαν σε καποια φαση σε βαρος καποιου αλλου; Τι συμπεριφορα εβγαλαν και αν καποια στιγμη ηταν και ρατσιστικη για κοσμο που δεν γουσταραν; Ετσι, προβληματσιμους βαζω...Μπορει να ισχυουν εκατο πραγματα, ετσι δεν ειναι;
    Και να πω και το αυτονοητο. Οταν θελεις να διαβαλλεις καποιον ειναι πολυ ευκολο. Με την ιδια ευκολια μπορω να το κανω κι εγω παραδειγμα και γι'αυτους τους δυο.
    Δεν θα το κανω. Σταματαω εδω γιατι αηδιαζω και με την ιδεα οτι στο indymedia μπηκε τετοια καταγγελια, αδικη για πολυ κοσμο κι οχι μονο για τους ιδιοκτητες. Αφορα ολους εμας που ειναι στεκι μας, που ειναι φιλοι μας και που η ζωη τους και η σταση τους δεν μπορει να μπει σε αμφισβητηση! Το εχουν αποδειξει εδω και πολλα χρονια!
    Αυτα τα 2 ατομα εχουν μονο αυτη την αντισταση στο βιογραφικο τους και ειναι αστειο.....γελοιο.
    Ας πανε να συμπαραστθουν στους εργαζομενους, στους εργατες, ας βρεθουν καποτε σε σωματεια για να αρχισουν να μαθαινουν και μετα να κανουν και την επανασταση τους οπως καναμε καποιοι απο μας.
    Ραντεβου στους δρομους!
    Υ.Γ. δεν θα μπω σε διαλογο. Αρκετα αρρωστησα μ'αυτο το θεμα. Σας εβαλα καποιους προβληματισμους και καντε τους ο,τι θελετε. Φυσικα και θα παντησουν οι 2 αλλα δεν με ενδειαφερει ποτε τι λενε οι ψευτες αλλα και οι κουτσομπολες!

    ------------------------------------------------------------------

    Ακόμα κι άν όλα αυτά που λέει ο quess ήταν αλήθεια, στα τέτοια μας.
    Κάθε αφεντικό, είτε αναρχικός, είτε αντιεξουσιαστής, είτε αριστερός,εκμεταλλεύεται υπεραξία.
    Να την πάρουμε πίσω.
    Αλληλεγγύη στους σερβιτόρους και στην ομάδα garsonlekiastika.

    ------------------------------------------------------------------

    φοβερό σύνθημα....φοβερό....ήταν τόσο ευφάνταστο όταν πρωτακούστηκε....τόσο μα τόσο ωραίο....τόσο μα τόσο υπεράνω...τόσο μα τόσο ταξικό...μαγικό....έχω δουλέψει σε αριστερά αφεντικά...επειδή ήταν αφεντικά, συμπεριφερόμουν όπως σε όλα τα αφεντικά...δεν περίμενα τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω....όχι δεν ήμουν γλύφτης ούτε έκανα κολλητηλίκια...ούτε έκανα όμως τον τζάμπα - προλετάριο ...και δούλευα εκεί και γιατί μου άρεσε η ατμόσφαιρα...το να μην τα λέμε αυτά είναι υποκριτικό, αλλιώς πάνε καθαρίστρια....πάνε βενζινάδικο.... δε γνωρίζω τις λεπτομέρειες, αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι εργατικές διεκδικήσεις δε γίνονται με κωλοπαιδίστικο πνεύμα....και εκεί που μας παίρνει...και τα άλλα περί στεκιών είναι αθλιότητες....ρωτήθηκε ο περιπτεράς στην υφανέτ αν κολλάει ένσημα; εγώ δεν έχω 40 φίλους, γιατί δε δουλεύω σε μπαρ....

    ------------------------------------------------------------------

    Ωραίος ο σχολιασμός σου φίλε, αλλά μου φαίνεται προκατειλλημένη η άποψή σου και θα εξηγήσω γιατί.

    Κατ'αρχήν είναι ψέμα και αστείο αυτό που λες ότι όλος ο κινηματικός χώρος της Θεσσαλονίκης το έχει για στέκι του. Δεν πηγαίνω καν εκεί και ξέρω πολύ κόσμο που δε γουστάρει να πάει εκεί. Όχι επειδή δεν είναι του γούστου του ας πούμε το μαγαζί, αλλά επειδή είναι έτσι όπως είναι, με την εναλλακτικότητα που πουλάει, με τα άτομα που το τρέχουν κτλ. Εγώ, ας πούμε, στην αρχή δεν το ήξερα καν, και μετά που έχουμε πάει μια-δυο φορές, να σου πω την αλήθεια σε καμία στιγμή της παραμονής μου μέσα εκεί δεν ένιωσα ότι έχει κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα μαγαζιά. Πέρα από αφισσάκια και καμιά μπροσούρα που κινούνται στο χώρο της οικολογίας, του αντιρατσισμού και διάφορων οργανώσεων της Αριστεράς (αυτό συμβαίνει σε διάφορα μαγαζιά της περιοχής), δεν έχει κάτι άλλο. ΟΚ, καλό είναι αυτό και δεν είναι σαν τα κωλόμπαρα κάτω, δεν τα εξισώνω, αλλά στέκι του κινηματικού χώρου δεν είναι σε καμία περίπτωση και το ξέρεις αυτό, οπότε γιατί το αναφέρεις; Τι, θέλεις να παραπλανήσεις όσους δεν ξέρουν; Είναι περίεργο...

    Τώρα, για όλους εμάς που είμαστε έξω από το συγκεκριμένο σκηνικό και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είναι κάτι "πιο κινηματικό" από τα γύρω του, όλα αυτά που λες δεν έχουν καμία αξία. Κάποιοι από μας είχαμε την εμπειρία να δουλεύουμε σε τέτοιες καφετέρειες με "καλύτερα" ή "χειρότερα" αφεντικά. Όταν αυτός διώξει έναν από μας, δε με νιάζει εμένα αν γενικά είναι φιλικός, αν έχει καλές απόψεις, αν έχει οικογένεια ή ό,τι άλλο ή αν ο εργαζόμενος φοράει κυριλέ ρούχα, αν τρέχει να εξυπηρετήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μη δυσαρεστηθεί ο κάθε αγανακτισμένος καφενόβιος. Κάθε εργατοώρα που ξοδεύει εκεί ο εργαζόμενος, να αποζημιωθεί όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι κι αλλιώς πάλι υπεραξία βγαίνει, αλλά τουλάχιστον να είναι και κάπως πιο σημαντική η αμοιβή.

    Και όταν πρόκειται για απόλυση, τότε δεν έχεις κανένα επιχείρημα, έχει δίκιο που κυνηγάει τον εργοδότη κι ας είναι και με μη συμφωνημένο τρόπο...

    Έχεις υπόψη σου ότι είναι "δικαίωμα" κάθε εργαζομένου το ένσημο?? Δεν έχει σχέση τι συμφωνήθηκε. Ο εργαζόμενος που θέλει να βρει δουλειά, θα δεχτεί και εξευτελιστικούς όρους. Γι'αυτό λοιπόν, λένε κάποιοι "όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων". Οι δουλειές στις οποίες αναλώνεται η νεολαία (και όχι μόνο) είναι από τις πιο κακοπληρωμένες εργασίες με αμοιβές 3 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημα, χωρίς εργατικά δικαιώματα, χωρίς ίχνος μονιμότητας. Σε τέτοιες συνθήκες, που προφανώς οφείλονται στην απεγνωσμένη προσπάθεια χιλιάδων νέων να δουλέψουν για να βγάλουν 25 ευρώ το 8ωρο ή το 6ωρο. Ο κάθε εργοδότης (κι εγώ να ήμουν κι εσύ και ο κάθε μανιφεστάς) επωφελείται από αυτή τη φάση, θέλει/δε θέλει. Έχει μια στρατιά ατόμων που τους λέει μια "θα τα παίρνεις στο χέρι και ούτε ένσημα ούτε τίποτα" και όποιος δεχτεί καλώς. Και μετά, τον διώχνεις και όποτε θες, αφού έτσι κι αλλιώς θα βρεις άλλον.

    Δε βλέπω το λόγο, ειλικρινά, να με ενοχλήσει μια τέτοια ενέργεια διαμαρτυρίας στο συγκεκριμένο ή σε όποιο μαγαζί. Αν κατάλαβα καλά, δεν έγινε και τίποτα, πόση ώρα κράτησε η φάση;; Είναι περίεργο που σε ενοχλεί και μιλάς με αυτόν τον τρόπο για τους πρώην, δυστυχώς ή ευτυχώς, εργαζομένους...

    Αυτό που είπες για σωματεία και τα σχετικά, δε στέκουν, όλοι ξέρουμε τι φάση επικρατεί και πόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο πράγμα στο χώρο αυτό...

    ------------------------------------------------------------------

    ειπώθηκε ότι το μανιφέστο είναι το μοναδικό κινηματικό στέκι. η συγκεκριμένη επιχείρηση στο μόνο που διαφέρει από τα υπόλοιπα "φοιτητικά" καφέ-μπαρ πέριξ των πανεπιστημίων και της φιλίππου-ολύμπου (που με την ίδια λογική όλα αρμέγουν πελατεία από τον "χώρο" άρα όλα είναι "κινηματικά στέκια") είναι ότι έχει φιλοξενήσει 1-2 εκδηλώσεις της αντιεξουσιαστικής κίνησης (μια σιγουρα για τους ζαπατιστας αν θυμαμαι καλα). Αν αυτό νομιμοποιεί την επιχείρηση και την καθιστά υπεράνω κριτικής τότε έχουμε σαφές πρόβλημα ταξικής αντίληψης στα στοιχειώδη, κι αυτό που μου τη σπάει είναι ότι από άτομα της συγκεκριμένης "φάσης" καλλιεργείται συστηματικά αυτού του είδους η αντίληψη για "δικά μας" μαγαζιά (πχ. μύλος, υδρόγειος, μανιφέστο κι άλλες επιχειρήσεις της πόλης), κι όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση αναδυκνείονται τα πιο μικροαστικά αντανακλαστικά (κολλητιλίκια με το αφεντικό, μηδενικός συνδικαλισμός και ταξική σύγκρουση,υπεργολαβίες κλπ)

    ------------------------------------------------------------------

    δεν ήμουν στη συγκεκριμένη παρέμβαση, καθότι δεν είμαι σαλονικιός, αλλά 1) αυτοί που δουλεύουν εκεί δεν είναι "τα παιδιά" είναι οι εργαζόμενοι, αν έχεις δουλέψει έστω και ένα μήνα της ζωής σου φαντάζομαι καταλαβαίνεις τί διαφορά έχει, και δεν ξέρω κατά πόσο στη δική μου δουλειά π.χ. αν υπήρχε μια σύγκρουσε με 2-3 εργαζομένους, οι υπόλοιποι που θα κράταγαν τη δουλειά τους θα μιλούσαν ανοιχτά εναντίον της διεύθυνσης για 1000και δυο λόγους, και 2) δεν καταλαβαίνω την καούρα σου να υπερασπιστείς το συγκεκριμένο μαγαζί, εκτός κι αν είσαι ο ιδιοκτήτης ή κάποιος κολλητός του, οπότε καλά θα κάνεις να ξεκαθαρίσεις από ποια πλευρά βρίσκεσαι και μιλάς καταρχήν.

    ------------------------------------------------------------------

    Ο άλλος από πάνω γιατί θίχτηκε τόσο πολύ? Δείχνει να ξέρει και πολλές "λεπτομέρειες" για την αντιμετώπιση και τις συμφωνίες των ιδιοκτητών του συγκεκριμένου μπαρ με τους εργαζόμενους εκεί. Αηδίασα κτλ. Τι είναι αυτά ρε?
     Έγινε μια πολιτική κίνηση απέναντι σε μια επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία) και όχι απέναντι σε κάποιον πολιτικό χώρο. Κινηματικά στέκια δεν είναι τα μπαράκια και οι καφετέριες. Κινηματικά στέκια είναι τα στέκια, οι καταλήψεις και οι πλατείες!
    Και δεν είναι ζήτημα σχέσεων και φιλίας. Ακούς εκεί εγώ δεν έχω 40 φίλους γιατί δεν δουλεύω σε μπαρ... Προφανώς ο κόσμος αυτός συμμετείχε σε μια πολιτική δράση με το σκεπτικό που αναλύεται πιο πάνω και ας μην το διαβάσατε, και όχι επειδή είναι φίλοι. Εσύ επειδή προφανώς είσαι φίλος των ιδιοκτητών και γι'αυτό αντιδράς έτσι οπότε άσε την ανάλυση σου για τις συζητήσεις με αυτούς. Και ατάκες την επανάσταση την κάναμε εμείς στα σωματεία κτλ τυπική ακ, κομματική άποψη. Παλιοκουκουέ....

    ------------------------------------------------------------------

    "οταν η αλητεια ονομαζεται αντισταση"

    "ντροπη ειναι φοβερο να αμαυρωνεις το μοναδικο μπαρ στη πολη που ιδιοκτητες ειναι παιδια απο την αριστερα, που ολη η πολη γνωριζει τη βπολιτικη τους σταση η οποια ειναι ανμφισβητητη πια μετα απο τοσα χρονια."

    "ας βρεθουν καποτε σε σωματεια για να αρχισουν να μαθαινουν και μετα να κανουν και την επανασταση τους οπως καναμε καποιοι απο μας."

    ------------------------------------------------------------------

    Tι βλέπουνε τα ματάκια μας! Μία συλλογική δράση, αυτοοργανωμένη και αντιιεραρχική, ονομάζεται αλητεία... Διαστρέβλωση μου μυρίζει...
    Αμαυρώνεις το μπαρ, λες και είναι κανα μνημείο...
    Και φυσικά ότι κάνει κάποιος άλλως δεν είναι ούτε αντίσταση ούτε επανάσταση, only I know the way!
    Τι να πώ παιδιά, εκτός από... καλή τύχη!

    ------------------------------------------------------------------

    1)νόμος είναι το δίκιο του εργάτη...
    2) Το συμφέρον μας ναι ειναι αντίσταση
    (το συμφέρον του κάθε εργοδότη όταν δεν κολλάει ένσημα γιατί δικαιολογείται;)
    3) Ο εργοδότης σύμφωνα με το νόμο υποχρεούται να κολλάει ένσημα ακόμα και αν ο εργαζόμενος δεν θέλει αλλιώτικα πολύ απλά δεν κάνει πρόσληψη και ψάχνει γι άλλον
    4) και στην αθήνα επίσης υπάρχουν πολλά προοδευτικά αφεντικά που δεν κολλάνε ένσημα, γιατί όπως και να το κανουμε όταν έχεις 4 εργαζόμενους είσαι αφεντικό δεν νομίζω να μοιράζεσαι τα κέρδη με τους εργαζόμενους γιατί τότε δεν είσαι μαγαζί αλλά κολλεκτίβα
    5) στην τελική αν είσαι αριστερός και θέλεις να ανοίξεις μαγαζί το κρατάς με προσωπική σου δουλειά και μόνο δηλαδή είσαι αυτοαπασχολούμενος. Αλλιώς δεν το ανοίγεις το ρημάδι αλλά γίνεσαι μισθωτός.
    6)αν θέλει κάποιος να πει κάτι ας το πει ευθέως και όχι με υπονοούμενα τα νυχια μου τα έκοψα και δεν μπορώ να τα μυρίσω. Αν οι εργαζόμενοι συνδικαλιστικά το χειρίστικαν σωστά δεν το γνωρίζω όπως και να έχει όμως πρόκειται για εργατική διαφορά και παραπέμπω στο 1)

    ------------------------------------------------------------------

    αν και η συζήτηση εύκολα γίνεται...κουβέντα μανιφέστου (καφετέριας) βρίσκω αφορμή να σχολιάσω δυο πράγματα σχετικά...επίσης δεν είμαι ο quess και να μη συγχέομαι πρκλώ. Στόχος μου να πω δυο πραγματα όχι μόνο για τα "αριστερά" μαγαζιά αλλά και για αυτούς/ες που αναζητούν εργασία σε αριστερά μαγαζιά... ...όση επιφύλαξη πρέπει να έχει κανείς για τα αριστερά μαγαζιά και τους ιδιοκτήτες τους, και τους κινηματικούς αβανταδόρους τους ΕΙΔΙΚΑ, άλλη τόση πρέπει να έχει και για όσους αναζητούν εργασία εκεί...ΠΟΛΛΗ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ.... ο χ μαγαζάτωρ προσλαμβάνει τον/την ψ πολιτικοποιημένο νεαρό/ά, ο οποίος αναζητά εργασία εκεί επειδή έχει ακούσει ότι ο χ προσλαμβάνει ψ (και όχι "ευπαρουσιάστες" ΒΑΡΒΙΕ όπως το 90% των άλλων αφεντικάνων)....ο χ ξηγείται σωστά, οπότε no problemo, ή ο χ ξηγιέται σκάρτα, και μετά τον/την ψ τον πιάνει τον προλεταριακό....και μετά αν ο χ είναι και λίγο μάγκας και έχει και κινηματικό facebook έχουμε μια πολιτική κίνηση, μη σου πω και αναρχοσυνδικαλισμό, με ολίγον από σαπουνάπερα.... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΉΣ εκεί από κάτω όπως ο χ να χτίζει, ενδυναμώνει με τη φάτσα του ψ προφίλ μαγαζιού, ο ψ να χειρίζεται με αυτό τον ψ ώστε να την έχει κάπως καλύτερα (έστω και με το να είναι ανεκτή η απεργία χαμόγελου), ο χ να διεκδικεί μετά ο ψ να μην κάνει αυτό το χειρισμό και να ειναι το ίδιο χαμογελαδάρης με όλους τους άλλους εργαζομένους , ο ψ να ξενερώνει κλπ κλπ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΙΚΙ ΕΝΩ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ειναι το ίδιο με τα άλλα, είναι ΕΧΘΡΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ....εδώ φυσικά ούτε κουβέντα και όποιος λέει ότι "το μαγαζί είναι δικό μας" πρέπει να τρώει τη σφαλιάρα του να συνέρχεται, ή να μας πει σε τι ποσοστό.... ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΘΗ ΚΑΙ ΥΦΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ. όπως ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ που ανέφερα παραπάνω, οι οποίοι είναι τόσο κοινοί ώστε να υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο έχει παίξει ώστε να ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΌΥΝ ΤΟΝ "ΧΩΡΟ" ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ (ναι, υπάρχει και ηθική και λέγεται αλληλεγγύη προς τον κάθε μη ρουφιάνο, μη γλύφτη, μη αριβίστα εργαζόμενο). ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΧΑΖΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.... υπάρχουν πολλές αξιέπαινες πρωτοβουλίες που έχουν πάρει και λιγότερη δημοσιότητα και λιγότερη αλληλεγγύη....ενώ την άξιζαν...όπως υπάρχουν και ατομικές αντιστάσεις που επειδή δε θέλουν να υποχρεώνονται στην κινηματική αλλαξοκωλιά τις τρώει το μαύρο εργασιακό σκοτάδι... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΤΥΧΗ υπογραφή ο αλη μπαμπα (dadi) και οι 40 κλέφτες

    ------------------------------------------------------------------

    Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετοί που ξέρουν ακριβώς τι έγινε, γιατί η φάση κρατάει εδώ και καιρό. Φυσικά σύμφωνα με το ρητό του Γκαίμπελς ''λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει'', το τι πραγματικά συνέβη είναι πιθανό να κρυφτεί τελείως... Ωστόσο, δεν θα αναφέρω τίποτα εδωμέσα, όχι γιατί ενδιαφέρομαι να μη θιγεί η ''αξιοπρέπεια' των δύο καταγγέλλοντων (αυτή λεκιάστηκε από καιρό), αλλά για να μη ξεφτυλιστεί κι άλλο το ίδιο το μέσο. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, όποιος θέλει να μάθει, θα μάθει. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους/ες αναγνώστες του indy, μάλλον θα πρέπει να να απδεχτούν τις καταγελίες των δύο αδικημένων... Γιατί λεκιασμένος διάλογος στο επίπεδο των δύο αδικημένων, δεν πρόκειται να γίνει. Αν οι δύο ''αδικημένοι'' νομίζουν ότι εδώ είναι ο Ευαγγελάτος, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρέπει να τους κανουμε τη χάρη. Και επαναλαμβάνω: όποιος θέλει να μάθει τι έγινε, θα μάθει. Υ.Γ. Λυπάμαι πραγματικά για την πρωτοβουλία ''Γκαρσόν λεκιάστηκα'' που ξεκινά τη δράση της με ένα ψέμα.

    ------------------------------------------------------------------

    θα μας πεις όμως ρε φίλε γιατί το εν λόγω μπαρ απασχολούσε τους εργαζόμενους "μαύρα" ; Επειδή η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι καθεστώς σε αυτό το χώρο ένα μπαρ που το έχει ανοίξει αριστερός θέλει και να το υποστηρίξει αυτό το καθεστώς;
    απλή ερώτηση ενός εργαζόμενου και περιμένω μία απλή απάντηση. Μπορείς να δώσεις μία πειστική απάντησης; και εδώ υπενθυμίζω ότι οι όποιοες συμφωνίες εργαζόμενου εργοδότη με αφήνουν αδιάφορο. Λέει σε κανέναν τίποτε 2 απλές λεξούλες;
    ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

    ------------------------------------------------------------------

    Ρε παιδιά, λίγο ψυχραιμία....

    οκ το ξέρω ότι το μανιφέστο και οι ιδιοκτήτες έκαναν αλητεία.... γιατί αλλιώς δεν εξηγώ το ότι μπήκαν τόσοι άνθρωποι (παραπλανημένοι??) στη διαδικασία να κάνουν παρέμβαση....  αλλά μην υπερβάλλετε....

    Τα μαγαζιά αυτά φυσικά και δεν είναι "κινηματικά" είναι απλά μαγαζιά τα οποία πουλάνε (εκτός του αλκοολ) και μπόλικη κινηματική κουλτούρα.... αλλά για μένα  (αν και ανήκω στον αντιεξουσιαστικό χώρο της πόλης....) ο λόγος που πηγαινα είναι ότι τα ποτά είναι φτηνά... όπως και στα περισσότερα μαγαζιά πάνω απο την εγνατία

    Με κόσμο σαν κι εμάς δουλεύουν τα μαγαζιά αυτά.... και την ψιλιάζονται τη φάση....
    έτσι, μην τα ισοπεδώνουμε.... άλλωστε να ρωτήσω και το εξής απλό.... εσείς βγαίνετε καθόλου έξω? για μπύρες εννοώ... κι αν ναι που πάτε αλήθεια??? πριν πάτε και κάτσετε κάπου διερευνάτε την ιδεολογική καθαρότητα του αφεντικού του μαγαζιού? ή τον κατάλογο των τιμών και (ίσως) και το στυλάκι των ατόμων που συχνάζουν στο μαγαζί και που μάλλον κολούν περισσότερο στο στυλάκι σας απο άλλους που κάθονται με ανοιχτό πουκάμισο στους καναπέδες της παραλιακής και χρυσοπληρώνουν (για κάποιο περίεργο για μας λόγο) τους καφέδες και τα ποτά τους...

    ------------------------------------------------------------------

    Καλο θα ηταν να εχουμε και καποια αποψη που δινουμε τα λεφτα μας,οπου,οπως και οσο μπορουμε.

    Ταυτοχρονα τα δηθεν και τα ταχα πρεπει να τα αποφευγουμε.

    Εστω και αν κοστιζουν λιγοτερο.

    Τωρα οσο αφορα για τους εργαζομενους και βεβαια γνωριζαν που πηγαν,αλλα αυτοι δεν ειναι ουτε οι φυσικοι αυτουργοι ουτε οι ηθικοι της καταπατησης των εργασιακων δικαιωματων.

    Αλλωστε οποιος εχει δουλεψει καταλαβαινει τι εννοω!!!!!!!!!!!!

    ------------------------------------------------------------------

    συμπληρωνω για τους εργαζομενους...

    <<..και οι θεοι πειθονται εαν υπαρχει ΑΝΑΓΚΑ...>>

    Ν.ΑΣΙΜΟΣ

    ------------------------------------------------------------------

    Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο μαγαζί και τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης όμως-και επειδή και εδώ υπάρχουν ανάλογα καφενεία- έχω να πω τα εξής:
    Είναι γελοίο αλλά και εκνευριστικό και επικίνδυνο να γράφονται σχόλια όπως αυτό του "quess" που μιλάνε για "κινηματικά στέκια" που " αμαυρώνονται" και για "ελεύθερες συμφωνίες εργοδότη-εργαζόμενου" και άλλα τέτοια ωραία αναφερόμενοι σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
    Όταν κάποιος απασχολεί εργαζόμενους είναι αφεντικό και άρα ταξικά είναι αντιπαλός μου ανεξάρτητα αν πολιτικά είναι αριστερός, αναρχικός, αυτόνομος ή ό,τι άλλη μαλακία γουστάρει να δηλώσει.
    Ανεξάρτητα επίσης αν επί του προσωπικού είναι "γαμώ τα παιδιά", "ντόμπρος και ξηγημένος" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
    Αν κάποιος γουστάρει να ανοίξει μαγαζί και ταυτόχρονα να το παίζει και αριστερός, αναρχικός, κ.λπ. ας φτιάξει τουλάχιστον cooperativa (νομίζω ότι υπάρχει ένα τέτοιο καφενείο στη θεσ/κη που το λένε "ανδρομέδα" ) Από τη στιγμή που δε μοιράζεται τα κέρδη του με τους υπαλλήλους είναι υποχρεωμένος να τηρεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ό,τι προβλέπει ο νόμος και τα περί συμφωνίας για ένσημα στο χέρι είναι εκ του πονηρού.
    Το να αράζω για να πιω τα νόμιμα ναρκωτικά μου (αλκόολ και καφέ) στο "MANIFESTO" είναι εξίσου επαναστατικό ή αντεπαναστατικό με το να αράξω να τα πιω στην πιο κυριλέ καφετέρεια της θεσ/κης.
    Οι πιο φθηνές τιμές ή οι πιο "ψαγμένες" φάτσες δεν κάνουν μια επιχείρηση επαναστατική ή κινηματική και σίγουρα δε δημιουργούν οποιαδήποτε είδους κοινότητα μεταξύ του ιδιοκτήτη τους και των πελατών

    ------------------------------------------------------------------

    Εγω δεν ξερω τι συμφωνια ειχε γινει μεταξυ εργοδοτων και εργαζομενων. Θέλω όμως να ξέρω για πους λόγους επιλέχτηκε απο τα τοσα μαγαζια της πολης το συγκεκριμενο για αυτην την δραση. μηπως γιατι οι πρωην εργαζομενοι ειναι φιλαρακια μας; προφανως οποιος γνωριζει τους ιδιοκτητες του  μαγαζιου και ανεξαρτητα απο το τι εγινε μπορει να καταλαβει οτι στην πολη γινονται οργια μπροστα στο οχι και τοσο ξεκαθαρο συμβαν στο μανιφεστο. κανεις δεν εχει επισκεφτει αλλο μαγαζι ομως για παρεμβαση γιατι δεν εδιωξαν φιλαρακια του. μπραβο χτυπησατε τα κακα αφεντικα


    παιδιά, εντάξει κάνατε το κομμάτι σας, όλοι οι ανύπαρκτοι σε πραγματικούς εργατικούς αγώνες όπως της ΤΡΙΚΟΛΑΝ ή της ΒΦΛ γίνατε μεγάλοι συνδικαλιστές και αλληλέγγυοι, μπράβο σας, άλλη φορά να ρωτάτε όμως πρώτα με ποιον έχετε να κάνετε, κι εγώ έχω συντρόφους, άλλα αν κάνω κάποια μαλακία στη δουλειά μου δε θα τους φωνάξω να κάνουμε "παρέμβαση" με φωτογραφίες στα ιντιμίντια για λίγα φράγκα παραπάνω. λίγη τσίπα ρε.

    ------------------------------------------------------------------

    μπορειτε να μας πειτε τους λόγους επιλογης του συγκεκριμενου μαγαζιου και όχι καποιου απο τα υπολοιπα της πολης που δουλευουν με χειροτερους ακομη όρους? ειναι τουλαχιστον περιεργο η πρωτη παρεμβαση να γινεται στο μανιφεστο

    ------------------------------------------------------------------

    "Υπαρξιακο" ζητημα?

    Απο οτι καταλαβα εχεις το "επαναστατομετρο"......

    καθε αγωνας εργαζομενων ειναι δικαιος!

    Ανεξαρτητου  συμμετοχης η υπαρξης παλαιοτερα σε αλλες φασεις η οχι!!
    ------------------------------------------------------------------

    οταν η αλητεια ονομαζεται αντισταση λέει ο quess.

    Φυσικά, κινηματικό το στέκι της πόλης με εκδηλώσεις για την επανάσταση στην Τσιάπας και τους Ζαπατίστας. Η επανάσταση είναι καλή αρκεί να συμβαίνει μακριά μας.
    Η παρεμβαση των ανασφάλιστων γκαρσονιών της πόλης όμως είναι αλητεία, που ξέρεις ίσως και τρομοκρατία.

    ------------------------------------------------------------------

    distixws sta perissotera mpar doulevoun anasfalistoi gia 20 kai 25 eurw kai me tis xeiroteres sinthikes.giati den egine kai se kapoio apo auta ta magazia paremvasi para mono sto manifesto?einai periergo pou ena proswpiko zitima pantws ginetai kinimatiko.th dextw oti oi protheseis itan agnes mono an ginei paremvasi kai se alla magazia pou den iparxei simferon kai zitima oikonomiko apo ta 2 paidia.pantws prin na milame kalo einai na akoume kai tis 2 apopseis kai na prospathoume na mathoume pws peripou eginan ta pragmata.

    ------------------------------------------------------------------

    Εντάξει, επιμένω ότι δεν έχει κανένα δίκιο κανένας, όταν λέει αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω. Ούτε αυτή η φάση με ΒΦΛ και ΤΡΙΚΟΛΑΝ έχει νόημα, που λέει ένας πιο πάνω. Τώρα σοβαρά, θέλετε να αρχίσουμε να λέμε σε τι φάσεις έχει πάει ο καθένας μας?!?!

    Αν καταλαβαίνω σωστά, αυτό που λένε (οι υποστηρικτές των εργοδοτών του μανιφέστο) είναι ότι το θέμα ήταν προσωπικό και οι λόγοι της φάσης αυτής είναι άλλοι. Θα ξεκαθαριστεί αυτό μέσα στη βδομάδα και θα το μάθει όποιος θεωρεί ότι έχει σημασία.

    Ακόμα και να είναι έτσι, αυτό δεν δίνει κανένα δικαίωμα φυσικά σε κανέναν εργοδότη ή υποστηρικτή του να επικαλείται αυτά που επικαλέστηκε πιο πάνω...

    Γι'αυτούς που δεν είναι από δω, το μανιφέστο είναι μια καφετέρεια που λειτουργεί και μερά και βραδάκι, στην περιοχή της Ροτόντας, όπου υπάρχουν δεκάδες άλλα φοιτητικά στέκια. Δεν είναι φυσικά καμιά κολλεκτίβα, οι τιμές είναι αντίστοιχες των μαγαζιών της περιοχής (χαμηλές δλδ) και γίνονται και κάποια γεγονότα που έχουν σχέση με την ΑΚ κυρίως. Αν είσαι άσχετος και τύχει να μπεις, θα καταλάβεις ότι κάτι παίζει, γιατί έχει αφισσάκια από κινηματικά σκηνικά, φυλλάδια κτλ από Οικολογία, μέχρι Μ-Λ, μέχρι ΑΚ. Αυτό δεν μπορεί να εξισωθεί με τα κυριλέ μαγαζιά της πόλης. Όπως και γενικά η περιοχή δεν είναι ίδια με το κέντρο. Και στις δύο περιοχές όμως, όπως και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, νόμος για μας είναι το δίκιο του εργάτη...


    Αυτά που λέει ο quess είναι κατάπτυστα, μας μιλάει σαν αυθεντία για τις λεπτομέρειες της απόλυσης με εντελώς κουτσομπολιστικο στυλακι σαν να ήταν ο ίδιος το αφεντικό. Ο τύπος ρίχνει λάσπη και συκοφαντεί τους εργαζόμενους όπως είναι η πάγια τακτική κάθε αφεντικού, αλλά εάν τα έλεγε ένας εργοδότης θα είχαν μια λογική και φυσικά μετά θα έπρεπε να του σπάσουμε το κεφάλι. Τώρα τα λέει ένας εργαζόμενος ο οποίος δουλεύει στο ίδιο μαγαζί και ο οποίος είναι και αυτός στα μαύρα. E αυτό είναι απίστευτο, μάλλον η εργατική συνείδηση έχει πάει περίπατο στον συριζα που νοιάζεται μόνο για χαμογελά και φωτογραφιουλες δίπλα στον τσιπρα. Ραντεβού  στην επόμενη πορεία για το ασφαλιστικό αφεντικα του συριζα και τσουτσεκακι των αφεντικών quess, χειρότερος και από απεργοσπάστης έχεις καταντήσει
    ------------------------------------------------------------------

    επειδει ο καθε ενας λεει οτι θελει και νομιζω οτι το μεσο δεν ειναι χωρος για να αμαυρονωνται ανθρωποι και καταστασεις ανεξελεγκτα ποσο μαλλον οταν οι εν λογω ειναι ανθρωποι του χωρου (ΣΥΝ- ΑΝΤΙ-μλ και ολα τα υπολοιπα) και γνωστοι στην πολη θα πρεπει νομιζω να σωπασουμε ολοι κυριως αυτοι που δεν γνωριζουν καταστασεις και πραγματα που συνβαινουν στο μανιφεστο.
    Εγω ζηταω απο την ΣΟ να το βγαλει απο εδω τελειως ουτε στα κρυμενα, γιατι οπως καταλαβενετε με αυτη τη συζητηση βγαλατε καρτα τα παιδια που συχναζουν στο εν λογω μαγαζι, αλλα και τους ιδιοκτητες γιατι οπως και να το κανουμε γιαυτους που γνωριζουν ειναι ανθρωποι του χωρου ενοω του κηνηματικου και οχι του αναρχικου οπως αφηνουν να ενοειθει παραπανω, θα ηθελα βεβαια να πω και δυο λογια, καταλαβαινω τον απολυμενο τον πνιγει το δικιο και εν μερει δικαιολογειται η οποια αντιδραση εφ οσον εχει αδικηθει, (στην προκειμενη περιπτωση της Ηρ... και του Θ...δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο ) αλλα τα υπολοιπα παιδακια που πηγαν εκει να φωναξουν για τα εργασιακα και δεν εχουν κανει ουτε ενα μεροκαματο δεν διακιολογουνται με αυτη τους την ενεργεια, σκεφτειτε οτι απο την συλογικοτητα την  οποια ανηκουν αυτοι, τα παιδια που εργαζονται δεν παρεβρεθηκαν στην δραση αυτη και απλα αναφερω οτι οι εν λογω (διαμαρτηρωμενοι) τυγχανει να ειναι και οι πιτσιρικαδες σε εισαγωγικα αν μου επιτρεπουν να το πω ετσι αυτο κατι θα πρεπει να σας πει.
    Επειδει εχω συγχθστει με ολα αυτα και δεν θελω να αρχισω να δινω και εγω χωρους και ονοματα και να ταυτιζω πρωσωπα με πραγματα και χωρους  οπως καναν τα ηλιθια πιο πανω κλεινω και την επομενη φορα προσεχετε βλαμενα πως και τι γραφετε μεσα εδω και εσεις ΣΟ καλο  θα ειναι να κανετε ενα ξεσκαρταρισμα οταν βλεπετε να αναφερονται σε ονοματα χωρους και συλογικοτητες αυτοι οι κομπλεξικοι βλακες για να μην πω τιποτα πιο βαρυ
     ------------------------------------------------------------------
    τα ειπατε ολα και θα συμφωνησω με τον απο πανω ως προς το δωσιμο που κανατε ηταν μια ευγενικη χορηγια απο ολους εσας προς τους γνωστους αποδεκτες ετσι δεν χρειαζεται να ψαχνουν που να μας βρουν αυτοι που ξερετε οταν  θελει να βρει η ασφαλεια αθρωπους για να κανει την βρωμικη δουλεια της ξερει τωρα που θα παει και με την προτροπη τη δική σας μ@κακες, μανιφεστο , ανδρομεδα , πανδαιμονιο,μικρου μηκους και ολα τα γυρω ειναι τα στεκια των γκαζακιδων, ρομπεν  των σουπερ μαρκετ και οτι αλλου ειδους πραξη αντιστασης ή "τρομοκρατιασ" γινεται στη πολη μας συγχαρητηρια βλακες.
    Βγαλτε κανενα ευρω δουλευωντας και μετα βγητε και διαμαρτηρηθειτε φοιτητες που ξοδευετε τα λευτα του μπαμπα κανοντας αντισταση αη στον θεο απο δω
    ------------------------------------------------------------------

    δεξια-αριστερα-αναρχικα
    μπορω και εγω να το επιβεβαιωσω που μαι @φεντικο
    καλος ειμαι (λενε) , αλλα οταν προκειται για ,  εγω VS αλλοι , επιλεγω εστω και με δυσκολια το εγω .
    επειδη ομως δεν ειμαστε νεοι στον πλανετ γη , απλα να επισημανω οτι αλλο αντισταση και αλλο λαμογια
    δλδ αμα η συμφωνια ηταν (ααααν ηταν λεω) , παιδες δουλευετε και παιρνετε τα Χ γιουρο και τα Ψ ενσημα και δωθουν τα χερια (λεμε) , τα εκ των υστερων δεν ειναι και τοσο αντιστασιακα , ειδικα οταν υπαρχουν και αλλα σκοτεινα και ερωτηματικα

    ------------------------------------------------------------------

    πχ ... γιατι σημερα και οχι καποτε αλλοτε μεσα στην 4ετια?
    γιατι αυτους και οχι τους αλλους ?
    τι ηταν αυτοι δλδ οι επαναστατες και οι αλλοι κοτες ?
    οι αλλοι γιατι δεν αντεδρασαν , η αν αντεδρασαν πως και τι ?
    οι γκαρσονολεκιασμενοι εκαναν επαφες με τους υπολοιπους εργαζομενους ?
    αν οχι γιατι ?
    ------------------------------------------------------------------

    ΟΧΙ αγωνιστόσημα δεν κολλάμε, αλλά η ιστορία του καθενός και της καθεμιάς τον/την ταυτοποιούνε- πώς να το κάνουμε!
    ΝΑΙ ένσημα κολλάμε για να συμφωνήσω με τον "μερικά πραγματάκια", αλλά κάποια+κάποιος επέμεναν να τα πάρουν στο χέρι και (γιατί ενοχλείσαι;;;) δεν ήταν ούτε 25 ούτε 30 ευρώ αλλά πολλά παραπάνω! Μαλάκες τα αφεντικά που το δέχτηκαν!
    ΟΧΙ το κορίτσι δεν πήγε να κάνει καταγγελία αλλά πολιτική καριέρα πάνω στην προσωπική της κόντρα εκθέτωντας ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν ειχαν δώσει αφορμή και αρκετοί τους γνωρίζουμε
    ΟΧΙ δεν συννενοούνταν με τους συναδέλφους τους εργαζομένους αλλά με τα αφεντικά τα οποία σήμερα εκβιάζουν για να βγάλουν χρήμα (καλή μπιζνα! δεν λέω αλλά να το ξέρουμε απο δω και περα)
    Καλή η παρέμβαση το Σάββατο! μπράβο παιδιά!
    Να συμφωνήσω και με τον "πες πες κατι θα μεινει"
    ΝΑΙ περιμένω από την ομάδα γκαρσονλεκιαστηκα κάτι καλύτερο-οχι προσωπικες κοντρουλες τωρα!
    ΝΑΙ θα λάμψει το δίκιο του εργάτη γιατί ευτυχώς είμαστε μικρή πόλη και όλοι/ες γνωριζόμαστε! ΕΥΤΥΧΩΣ!
    Και με βάση το παραπάνω άντε να τελειώνουμε γιατι εχουμε και σοβαροτερα πράγματα για να αγωνιστούμε από το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ!

    ------------------------------------------------------------------

    αθλιότητες θα έχουν την ανεση να διατυπώνουν τα διάφορα μικροαφεντικά εδώ μέσα.

    Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα οι πωτοι που θα καθαριστούν θα είναι η πάρτη σας.

    Μας το παίζεται και επαναστάτες και έχετε το θράσος να κρίνετε κιόλας.

    Πριν το κάθε αρχίδι εδώ μέσα ανοίγει το στόμα του για να υπερσπιστεί το τάδε ή το δείνα αφεντικό μπορεί να μας απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πως βγάζει τα λεφτά του κάθε μικροαφεντικό;

    Αφού απαντήσει, ας αναλογιστεί τι είναι σε αυτό τον κόσμο και τι κάνει.

    Τέλος τα σαπούνια μάγκες για να ξεπλένεται τη συνείδηση σας. Ή με τα αφεντικά ή με τους εργάτες.

    Και 45 λαμογιές να έχουνε κάνει οι εργαζόμενοι εκεί ΚΑΛΑ κάνανε. Δε δούλευες εσύ 4 χρόνια εκεί. ΑΥΤΟΙ δουλεύανε, και έλα να μου πεις ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. Και ποια είναι η καλύτερη τιμή για να την πουλάω.

    ------------------------------------------------------------------

    Το πρόβλημα ξεκινάει απο τις συνελεύσεις ακόμα , όταν κάποιοι σφετερίζονται τους αγώνες απλά επειδή πρωτοβουλιακά είναι εκείνοι που τους ξεκινάνε , ξεχνώντας στην διαδρομή ότι το κάνουν για να βρούν συντρόφους,όχι οπάδούς και υποχείρια που θα τους σώσουν δόξες και τιμές....και....καμμιά γκόμενα ή γκόμενο...Αυτοί που προσπαθούν με το ζόρι να περάσουνε τις απόψεις τους και καμμιά φορά παίζουν και λίγο ξύλο για να αποδείξουν ότι είναι και του..."δρόμου"...Αυτοί που κάνουν δουλειές για χρήματα χρησιμοποιώντας τον χώρο... κι αυτοί που κάνουν αναρχοσυνδικαλισμό κοιτώντας μόνο το δικό τους επάγγελμα χωρίζοντας εντελώς νεοφιλελεύθερα τον κόσμο σε ειδικότητες...Αυτοί είναι τα αναρχοαφεντικά...οι εφραίμ του μέλλοντος σε μιά επερχόμενη αναρχοθρησκεία...

    ------------------------------------------------------------------

    Geia se olous/-es
    Den tha asxolithw me to na dwsw adiko h dikio sta afentika.
    Epeidh anaferthike h kinhsh "gkarson lekiasthka" exw na dhlwsw stous mh - thessalonikeis (kati pou oi thessalonikeis den exoun anaferei mexri stigmhs!) pws den htan sysswmh ekei. Tha mou peite: Nai alla eixe thn stampa ths h paremvash (kinhmatiko franchizing?).
    Den einai toso apla ta pragmata
    Xarakthristiko einai oti o xwros den exei katalhksei me to thema kathws exoun prokypsei eksisou logikes kai isws pio pisteytes ekdoxes gia to pws exoun ta gegonota...

    Ligh ypomonh kai tis epomenes meres tha ksekatharistei to topio.

    To pio provlhmatiko gia mena sthn sygkekrimenh ypothesh einai to oti oi syllogikes diadikasies exoun metatrapei se mazikes opou o kosmos pleon phgainei me ghpediko pneyma kai aytomatopoihmena antanaklastika.

    Ena akomh provlhmatiko stoixeio einai oti xrwmatisthke h sygkekrimenh paremvash ws diekdikhsh anarxikwn apenanti se aristera afentika me deksia tseph. Ksexname omws ta anarxika afentika ths polhs me thn akoma deksioterh tseph kai thn "etsi-thelw-giati-einai-phxtra-kai-den-xwraei-o-kosmos" logikh katapathshs pezodromwn kai stenwn...
    Kai milame gia merh opou poly eykola kai aneksoda synagelazontai oi syntrofoi me ena smhnos agnwstwn poy den exoume dei pote ston dromo, pou den exoume roufhksei pote xhmika mazi alla parola ayta eimaste ftystoi (OXI EKSWTERIKA ALLA DYSTYXWS ESWTERIKA KATHWS KANOUME TOUMPEKH SE AYTA TA AFENTIKA - KATI EIPWTHIKE GIA KOLLHTILIKIA?). 
     
    Alitheia pou einai olos aytos o Anti-Lifestyle anarxikos xwros na gemisei tis plateies kai ta parka, na ginei ena me ton metanasth tis Kyriakes sthn Aristotelous panw sthn arxaia agora kai ston Vardarh? Pou allou? Stis kafeteries, ta tsipouradika kai ta barakia tou "xwrou" akougontas jazz h "Thanasaki pou mas prodwse gia thn arpaxth me ton Savvopoulo" kai kratwntas tous ergazoomenous mexri tis 6 to prwi peran tou wrariou tous giati theloun na "epikoinwnhsoun", na niwsoun "eleythera ypokeimena" pou mporoun na kathontai taytoxrona se 10 trapezia (W! ti syntofikotis...?!), na xynontai se pezodromia kai na ksypnan tous geitones giati "theloun na tous taraksoun ton yshxo ypno tou mikroastou".
    Nai ontws! Etsi tha tous pareis me to meros sou! Tha ksypnhsoun kai anti na poun: "Skaste malakismena gamw to Xristo sas na koimithoume!" tha poun "Eyxaristoume pou mas ksypnhsate apo ton theamatiko lithargo!" kai ayrio oloi stoys dromous gia thn epanastash! Mono pou aytoi pou ta pinan tha 'nai kommatia gia na mporesoun na ksypnhsoun prwi...

    Mhpws o kwlopaidismos anamesa se "syntrofous" einai taboo?
    Giati opoios tolmage na kanei kritikh aytes tis 2 meres evriske apenanti tou kassetofwna pou epaizan to hitaki "ta afentika einai kaka", "oxi sthn ekmetalleysh" k.a.
    Pote tha ananewsoume to repertorio na valoume ki alla sto playlist opws: "ax syntrofi mou tsoglani me poulas sto mani-mani"...

    Tha xoun plaka aytes oi meres

    ------------------------------------------------------------------

    επειδή κάποιος παραπάνω να μας πει το «καθε αρχίδι», ας του απαντήσω εγώ: τα αφεντικά του Μανιφέστο, δεν περιμένουν να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους για να ζήσουν οι ίδιοι, αγαπητέ. Δουλεύουν εδώ και χρόνια ως υπάλληλοι. Κι επειδή τους ξέρω περί τις δύο δεκαετίες, με κάνει να απορώ που οι νεαροί σύντροφοι δεν βρήκαν άλλο, πιο εκμεταλλευτικό μπαρ για να ξεκινήσουν την κινητοποίησή τους. Εκτός εάν ξεκίνησαν από το «πιό εύκολο», εκείνο δλδ που κανείς δεν θα τους έφερνε αντίρρηση, κι όχι από εκείνο που θα έβγαιναν οι γορίλες να τους κάνουν πέρα!

    ------------------------------------------------------------------

    Εννοείται δεν το ξέρω το "μανιφέστο", ξέρω όμως άλλα πολλά "μανιφέστα".
    Πολλά από αυτά τα έχουν "παραδοσιακοί" αναρχικοί, άλλα
    "κοινωνικοί αναρχικοί", άλλα απλώς "αντιεξουσιαστές", άλλα αριστεριστές, ή απλώς αριστεροί.
    Πολλά από αυτά λειτουργούν σαν βιτρίνα για "άλλες" δουλειές, και πολλά επίσης δεν κολλάνε ένσημα.
    Πολλά επίσης από αυτά, έχουν πίσω το στρατό τους και την ανάλογη ιδεολογία να τον κατευθύνει: είναι σύντροφος ο "καφετζής", είναι φίλος ο "βιβλιοπώλης", είναι από παλιά στα κίνημα ο "ιδιοκτήτης".
    Αν έχει ένα νόημα, η κίνηση των σερβιτόρων το νόημα αυτό είναι διπλό:
    α. ότι φέρνει στο φως το απλό γεγονός ότι τα αφεντικά μασάνε υπεραξία, αλλιώς δεν θα τανε αφεντικά, θα τανε κάτι άλλο. Άρα κάθε αφεντικό είναι από την άλλη πάντα, ότι και να δηλώνει ότι είναι, ότι δηλαδή γνώμη και να χει για τον εαυτό του.
    β. ότι βάζει το πιο απλό ζήτημα στο κίνημα: Στο κίνημα υπάρχουν κι "αφεντικά"(αριστερά, αναρχικά,εναλλακτικά, το ίδιο κάνει). Εσύ με ποιον είσαι; Με τα αφεντικά, ή με τους εκμεταλλευόμενους;
    Και κάτι ακόμα
    Είτε κολλάει ένσημα, είτε όχι ένα αφεντικό, είναι αφεντικό. Άρα αποσπά υπεραξία, άρα μας κλέβει. Άρα είναι εχθρός μας.
    Είτε έχει μπαρ, είτε οποιοδήποτε μαγαζί κάποιος, κι αφεντικό να μην είναι άμεσα(ακόμα κι αν δεν έχει εργάτες δικούς του δηλαδή), κλέβει την υπεραξία που υπάρχει σε ότι πουλάει. Κλέβει δηλαδή χρόνο εργασίας, εργατών που δουλεύουν για άλλους. Άρα και πάλι εχθρός μας είναι.

    ------------------------------------------------------------------

    Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση, η ομάδα garson lekiastika, να δεχτεί επίθεση από "εξεγερτικούς" αναρχικούς, μέχρι αριστερούς, μέχρι "αντιεξουσιαστές". Όλοι αυτοί, που θα το τολμήσουν, θα βρουν το ανταγωνιστικό κίνημα, απέναντι τους.
    Αλληλεγγύη στους σερβιτόρους της garsonlekiastika.

    ------------------------------------------------------------------

    Κάθε αρχίδι,

    δεν ξέρω που το βρήκες γραμμένο, αλλά θα πρέπει να είσαι τραγικά ηλίθιος αν νομίζεις ότι επειδή ένα αφεντικό δουλεύει αυτό τον κάνει κάτι άλλο από αφεντικό. Το ζήτημα ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, αλλά το ζήτημα είναι αν καρπώνεται άλλος την υπεραξία. Αλλά φυσικά, αυτά τα έχει πει ο Μαρξ και ποιος δίνει σημασία σε αυτόν το εξουσιαστή.

    Εγώ δεν είμαι στη Θεσσαλονική και ειλικρινώς δεν με ενδιαφέρει, τι προσωπικά και τι πολιτικές κόντρες μπορεί να βρίσκονται πίσω αυτό. Δεν με νοιάζει αυτό.

    Με νοιάζει πολύ περισσότερο που εδώ μέσα έχουνε πέσει όλοι, μα όλοι να υπερασπιστούνε τα κάθε έιδους μικροαφεντικά, με τα πιο γελοία επιχειρήματα. Υπάρχουν και άλλα, αφεντικά που εκμεταλλεύονται και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Το βρήκαν έυκολο, και άλλα τέτοια. Δηλ. έλεος. Να την πέσουμε στον Κόκκαλη κατευθείαν, ή να απαγάγουμε το πρόεδρο των βιομηχάνων της Μακεδονίας για να κάνουμε αληθινή ταξική πάλη.

    Το ξαναδηλώνω, δεν με ενδιαφέρουν οι όποιες μικροπολιτικές κόντρες.

    Αν μια εργατική κινητοποίηση είναι καλή ή κακή οι τελευταίοι που θα την κρίνουνε είναι τα αφεντικά και τα τσιράκια τους. Αν οι εργατικές κινητοποιήσεις είναι χρήσιμες ή άχρηστες θα τις κρίνουνε μόνο άλλοι συνάδελφοι. Κανένα, μικροαφεντικό, δεν δικαιούται να ΜΙΛΑΕΙ.

    Τέλος.

    ------------------------------------------------------------------

    ποιος ειπε οχι ?
    Τι θα επρεπε ομως να κανω ?

    1) Να εχω μεν μαγαζακι με 2-3 υπαλληλους αλλα να μην κερδιζω μια ,να δουλευω δευτερη δουλεια σε καποιον καπιταλιστη για να την βγαζω και στη δικη μου   να μοιραζω οοοοοοοολες τις εισπραξεις , μηπως ρε σεις να πληρωνω και απ τη τσεπη μου τα λειτουργικα εξοδα , δεν ξερω

    2) Να κλεισω το μαγαζι επειδη ειναι ανηθικο , αντιαναρχικο, αντιμαρξιστικο να εχω μαγαζι και να παω να δουλεψω σε φαμπρικα ... ρε πατε καλα και ο ενγκελσ εργοστασιαρχης ητανε και ο κροποτκιν πριγκηπας , αλλα αυτο δεν εμποδισε κανενα να ειναι αυτο που ειναι

    3) Να μοιρασω τα υπαρχοντα μου σαν χριστος η βουδας και να παρω τα ορη και τα λαγγαδια να την βγαζω με ακριδες και μελι

    4) κατι αλλο ισως ???

    Με πολυ ενδιαφερον θα περιμενω την απαντηση σας ρε , αλλα μεχρι τοτε εγω θα συνεχισω να δουλευω σαν αφεντικο και αν αυτο σημαινει για καποιους οτι ειμαστε απεναντι , πραγματι ειμαστε σημερα απεναντι και πολυ φοβαμαι και την ωρα της εξεγερσης , οταν εγω θα ειμαι με την εξεγερση , ενω καποιοι απ εδω θα ειναι απ την αλλη ,επειδη η περιοδος φανφαρας και παιζειν , θα εχει τελειωσει





    Πραγματικά σε λυπάμαι που είσαι αναγκασμένος να ανοίξεις μαγαζάκι (αλήθεια έχεις πάνω από 2-3 υπαλλήλους; ελπίζω μόνο να μην έχεις πάνω από 8 ώστε ακόμα και το ΚΚΕ να σε θεωρεί αφεντικό).

    Μήπως να ζητήσουμε και συγγνώμη εμείς οι μαλάκες που συνεχίζουμε να είμαστε εργάτες;

    Μήπως να αλλάξουμε τους σκοπούς της επανάστασης και να φροντίσουμε όλοι να ανοίξουμε μαγαζιά τώρα που γυρίζει;

    Είναι ακόμα περίεργο, ότι όλοι αυτοί του χώρου "πρώην" και "νυν", ανοίγουνε μαγαζιά και δεν κάνουν κάτι πιο "παραγωγικό";

    Ακόμα είσαι Ένγκελς; Είσαι Κροπότκιν; Όχι, ένας μαλάκας μικροαστός είσαι και τίποτα άλλο. Και πάλι και Κροπότκιν να είσαι και Ένγκελς να είσαι, ρε και ο θεός ο ίδιος να είσαι. Τις επαναστάσεις, δεν τις κάναν αυτοί. Τις κάνανε εργάτες, αγρότες, εκμεταλλευόμενοι και κυριαρχούμενοι.

    Και όταν θα έρθει η επανάσταση, ξεφτιλισμένο μικροαφεντικό, να είσαι σίγουρος ότι θα είσαι ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ σου. Και που να χτυπιέσαι το αντίθετο δε γίνεται.

    Τέλος, να μαζέψεις το στοματάκι σου και να μην κρίνεις που είναι ή που δεν είναι ο καθένας.

    ΚΛΕΒΕΙΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, είσαι εκμεταλλευτής και αφεντικό. Μιλάς και από πάνω;

    ------------------------------------------------------------------


    http://athens.indymedia.org/admin/edit.php?id=914843

    δεν επιτρεπονται τα αφεντικα απο επαρχια να εκθετουν την  αποψι τους στο σαιτ ?
    η πρπει οσα λενε να αρεσουν και να χαιδευουν αυτια ?
    μα ειπα ναι βγαζω υπεραξια και ρωτησα τι να κανω .
    για πε

    ------------------------------------------------------------------

    Vasika den exoun ginei kai polles epanastaseis me ton oro pou edwse o Marx, dhladh mia sygkroush olwn twn koinwnikwn synistwswn (toy Paliou kai tou Neou) me tous katapiesmenous na nikane kai na dhmiourgoune thn dikia tous koinwnia. Istorika apo tetoies sygkrouseis to mono pou prokyptei panta einai mia pio veltiwmenh ekdoxh ths eksousias me safws anavathmismena antanaklastika. H monh fora pou oi katapiesmenoi fanhkan na kanoun ylikh dynamh epanastatikes idees htan to "me-to-zori-proletariato" ths Rwssias. Alla den htan akrivws etsi ta pragmata giati thn anatroph thn ekane pali ena eksousiastiko morfwma to netsagiefiko-leninistiko komma pou edwse enan oloklhrwtismo pou den eixe kai polla na zhlepsei apo ton nazismo opws apodeixthke. Molis o laos phge na symmetasxei sthn diaxeirish ton perimene h Krostandh.
    To erwthma einai mporoume na pame pio pera apo kommouna, krostandh, mah tou '68?
    Pyrotexnhmata pou elampsan.
    Fwtisan ton ourano twn elpidwn kai esvhsan sto aima.

    ------------------------------------------------------------------

    αν και σαλονικιος δεν εχω παει στο μαγαζι αυτο αν και εχω τιμησει παρα πολλα κινηματικα μαγαζια στην πολη...ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του οποτε ας πω και γω τα δικα μου...πρωτο κουφο που ειπωθηκε οτι οποιος ανοιγει μαγαζι ειναι αφεντικο αρα εχθρος!!! και ποια ειναι η προταση σου ρε φιλε να ειναι το 100% υπαλληλοι στις πολυεθνικες για να μην χαρακτηριστουνε εστω και μικροαφεντικα? η μηπως να παρουμε ολοι τα βουνα για κοινοτητες/κοινοβια(αμα ψηνεστε ψαχτητε υπαρχουν), αν θες πραγματικη κολλεκτιβα τραβα στα βουνα ή μηπως μπορουμε να γινουμε το 100% της κοινωνιας ληστες τραπεζων για να λυσουμε το προβλημα? απο την αλλη μην τρελλαθουμε με τα μαγαζακια οτι ειναι και κινηματικα,απλα για το εναν η αλλο λογο τα προτιμουμε απο τα υπολοιπα της πολης,ξερετε τωρα να κανουμε γνωστους μεσα απο το χωρο(οπως και στα κυριλε μαγαζια κανουμε ακρες),να βρουμε καμια φοιτητριουλα/φοιτητη(οπως και στα υπολοιπα μαγαζια),να μπαινουμε και να χαιρεταμε 10-15 ατομα(οπως και στα υπολοιπα μαγαζια),να λεμε ιστοριες απο το κινημα(αλλες αντιστοιχες ιστοριες λεγονται στα υπολοιπα μαγαζια) και στην τελικη να ικανοποιουμε το lifestyle που επιλεξαμε(οπως τα υπολοιπα μαγαζια) η συνεχεια ειναι λιγο πολυ γνωστη με ελαχιστες εξαιρεσεις....πτυχιο,δουλιτσα,επιστροφη στην πατριδα(οπου το παιζουμε καλα κοριτσακια/αγορακια γιατι δεν χανομαστε στην ανωνυμια της μεγαλουπολης)καλως η κακως η ζωη εχει συγκεκριμενα βηματα που οι περισσοτεροι τα ακολουθουν και η φοιτητικη ζωη ενδεικνυται για τζαμπα μαγκια,σε λιγα χρονια ολοι αυτοι που πανε σε κατι τετοια μαγαζια θα βρισκονται αλλου...

    ------------------------------------------------------------------

    αφου στις καταληψεις πας να κλασεις και τη μυριζει ο συντροφος και σου λεει: "χμμ εφαγες χταποδι ρε καπιταλα;" πας να πεις ενα γλυκολογο και σου λενε "ου ρε σεξιστηηη!", πας να μιλησεις και η πολιτικη ορθοτητα σ' αφηνει αφωνο...
    ε, μετα βαριουνται ολοι και ολες να το παιζουν αυτο το παιχνιδακι και πανε σε κανα μαγαζακι που το χει στησει καποιος -παλιος γνωστος ισως- με τον ιδρωτα και το μερακι του να ξεχαρμανιασουν.
    και μετα να βριζουν και "το αφεντικο" απο πανω!

    ------------------------------------------------------------------

    Μόνο ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ μπορεί να νιώσεις όταν βλέπεις ότι τόσοι άνθρωποι ασχολούνται-ξεκατινιάζονται για ένα μαγαζί-ιδιωτική επιχείρηση κάπου στην ερωτική Θεσσαλονίκη. Εδώ γίνεται της κακομοίρας σε ολόκληρο τον κόσμο και εμείς ασχολούμαστε με το χωριό μας.
    ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
    ------------------------------------------------------------------

    ναι είναι πανάκεια η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ όταν υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα σου.
    Είναι πανάκεια όταν η εργατική νομοθεσία δεν βγήκε από την αγάπη των αφεντικών απέναντι μας αλλά από τους αγώνες των ίδιων των εργαζομένων.
    Όσο υπάρχουν εργοδότες που ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ένσημα θα λέω συνέχεια για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
    Το θέμα είναι (που γίνεται γαργάρα)  ότι υπάρχουν εργοδότες που αποδέχονται τη λογική της μαύρης εργασίας. Αυτό έγινε στο εν λόγω μπαρ και ότι συμφωνίες έγιναν μεταξύ εργαζομένων εργοδότη δεν μετράνε για 2 λόγους.
    1) Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ  εφαρμόζεται όπως και να έχει. Στους εργασιακούς μας χώρους διεκδικούμε ότι ειναι κατοχυρωμένο από αυτήν την νομοθεσία. Φυσικά ακόμα και σε αυτή τη νομοθεσία υπάρχουν πράγματα που δεν μας συμφέρουν ως εργαζόμενους αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Είναι γελοίο να ακούγεται  να  "από πότε είναι πανάκεια η εργατική νομοθεσία...."  μπράβο να προτείνεις τότε να καταργηθεί επειδή είσαι εναντίον των νόμων.
    2) στην όποια αντιπαράθεση εργαζομένων και εργοδοτών ένα είναι το αποκλειστικό κριτήριο. Οι εργαζόμενοι έχουν πάντα δίκιο και οι εργοδότες πάντα άδικο

    είμαι αθηναίος και δεν το ξέρω το εν λόγω μπαρ ανάλογα μπαρ υπάρχουν και στην αθήνα. Τα εξάρχεια είναι γεμάτα από τέτοια δυστυχώς. Θυμάμαι μια ανάλογη περίπτωση στο μπαρ καφετέρια (του χώρου και καλά) "χάρτες"  στα εξάρχεια όπου είχε γίνει κάτι ανάλογο πριν χρόνια. (το τι γίνεται τώρα το αγνοώ). Είχαν απολύσει 2 εργαζόμενες. Δυστυχώς δεν έχω την προκύρηξη που μοιράστηκε για να την αναδημοσιεύσω. Αυτό για μένα αρκούσε να μην ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί.

    ------------------------------------------------------------------

    "Πρωτο κουφο που ειπωθηκε οτι οποιος ανοιγει μαγαζι ειναι αφεντικο αρα εχθρος!!! και ποια ειναι η προταση σου ρε φιλε...;"

    Γιατί κουφό ρε "φίλε"; Μήπως επειδή τα φιλαράκια σου έχουν μαγαζάκια; Μήπως επειδή οι "σύντροφοι" σου βγάζουν υπεραξία από άλλους; Μήπως το βάσισα σε κάτι αυθαίρετο ρε "φίλε", αυτό που είπα; Σε κάτι ψευτοηθικό;
    Είπα ότι όποιος καρπώνεται υπεραξία είναι αφεντικό. Τα αφεντικά είναι εχθροί μας. Τέλος.'
    Ποια είναι η πρόταση μου ρε "φίλε"; Προς εσένα καμία.
    Προς όσους έχουν πραγματική διάθεση να αντιπαλέψουν αυτό τον κόσμο,δεν χρειάζονται καν δική μου πρόταση: ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα!(που τρώμε εμείς από τα αφεντικά προς το παρών, αλλά ενίοτε γυρνάει κι ο τροχός)
    Και κάτι ακόμα.
    Πιο έντιμο ήταν αυτό που έκανε ένας γνωστός τύπος,(του οποίου ούτε γουστάρω την ιδεολογία, ούτε την πρακτική), ο οποίος "μη αντέχοντας μια ζωή στην μισθωτή εργασία" (έτσι είπε), βρέθηκε ένα μεσημέρι με μερικές σφαίρες στην κοιλιά σ' ένα κεντρικό δρόμο της Αθήνας, πληρώνοντας στο ακέραιο την επιλογή του, παρά τόσα καθάρματα, που "μη αντέχοντας άλλο την μισθωτή εργασία" πάνε κι ανοίγουν στα νησιά, ή στις γειτονιές του "χώρου", μαγαζάκια, για να εκμεταλλεύονται εργασία, σχέσεις, και (δήθεν) "ένδοξο" παρελθόν.


    ------------------------------------------------------------------

    Εδώ εξελίσεται η σημαντικοτερη οικονομική κρίση μετά το '29 και κάθε μέρα κυβερνοντες και γραφειοκράτες λύνουν και δένουν για το χειρισμό της..

    Ξεπετάγονται συνθήκες κοινωνικής ανισορροπίας και συστημικής κρίσης πρωτοφανείς για τα επόμενα χρόνια.. Πως το λένε απλά ρε παιδί μου.. "το σύστημα" που λέμε τόσες γενιές και γενιές "αντι-συστημικών" κλυδωνιζεται από τις δομικές του αδυναμίες..

    Και εδώ και κανά μήνα οι κουβέντες που μονοπωλούν την πιάτσα του indy (άρα και τις συνειδήσεις συντρόφων κλπ..) είναι ένα πέσιμο στα εξάρχεια, οι αεκτσίδες, ενα καφενειο στη Θεσσαλονίκη...

    Δε λέω, καλά κι ωραία όλα αυτα, χρειάζονται της προσοχής και φανερώνουν καταστάσεις και αντιφάσεις στους πολιτικούς μας χώρους..

    Αλλά ρε μάγκες, εδώ γίνεται της πουτάνας! Εποχές πολιτικών ανισορροπιών δε ζητάγατε τόσα χρόνια? Δημιουργική καταστροφή? Το νέο μέσα από την κρίση του παλιου? ..

    Ε πάρτε το ρε.. Τι περιμένετε? Μήπως ο αναρχισμός σας είναι όμως μόνο για καφενεια, πλατείες και κόντρες με μικροαφεντικα?

    Υ.Γ : Είναι πρωτοφανής η απάθεια αριστεράς κ αναρχικών απέναντι στις εξελίξεις. Σίγουρα υπάρχει άγνοια. Κατανοήτό. Όμως δεν υπάρχει και διάθεση για αναζήτηση, ψάξιμο, άρθρωση στοιχειώδους πολιτικού λόγου.. σχεδιασμός δράσης για ενδεχόμενες κοινωνικες ή πολιτικές μεταβολές..

    ------------------------------------------------------------------

    .... μάλλον δεν θα με πιστέψεις αλλά σε μπαρ πάω πολύ σπάνια. Συνήθως μαζευόμαστε σε κάνα σπίτι και πίνουμε μπύρες. Παρά ταύτα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πάω και σε μπαρ αλλά δυστυχώς δεν γίνεται όταν πηγαίνω έστω 2 φορές το μήνα  να ρωτάω αν τους κολλάνε και ένσημα.... 
    για μένα δεν αποτελεί η μπαρότσαρκα ύψιστη επαναστατική πράξη όπως είναι για τον χωρο δυστυχώς...
    και μενα με έχουν απολύσει από μαγαζιά που έχω δουλέψει και λοιπόν?
    αλλά εσυ που κόλισες τώρα?

    ------------------------------------------------------------------

    ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ PC ΜΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ???
    ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ...
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΛΟ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΞΩΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΕΞΩΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΝΤΥΜΕΝΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ------------------------------------------------------------------

    καλό είναι να εξαφανιστεί το άρθρο....
    πολύ σωστά συμφωνώ να βγάλει επίσημα ανακοίνωση και το μαγαζί και να δημοσιευτεί εδώ

    ------------------------------------------------------------------

    Oraia, den epitrepete profanos o dialogos kai kovete. Dekto oso malakia kai na einai, eksalou to site tsifliki ton admin einai. Tin parapano anoisia giati tin kratate. Toulaxiston oi ypoloipoi pou kopikan prospathousan na ekferoun kapoio logo, to parapano einai ena aplo (kai oxi idiatera euglotto) xosimo.



    Γιατι να συμφωνεις με το κοξιμο του διαλογου; Ηταν τοσο αντεπαναστατικα αυτα που λεγοντουσαν;

    ------------------------------------------------------------------

    σαν τι στοχοποιήθηκε δηλαδή ποιού προσωπικού και για ποιόν για το αφεντικό ή για τους εργαζόμενους ? και γιατί δεν σβήσατε αν είναι έτσι μόνο αυτά που όπως λέτε στοχοποιούσαν?  πετάτε τη κλασική ατάκα και τελείωσε?
    ζητήθηκε από θεσσαλονίκη? σαν τι ζητήθηκε δηλαδή και γιατί?
    έπεσε γραμμή δηλαδή για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους?

    ------------------------------------------------------------------

    απο το πρωι κρυβετε οποιο σχολιο δε σας γουσταρει. ουτε στοχοποιησεις ουτε τιποτα.
    και απο αυτη την αποψη καλυτερα που το κρυψατε ολο. μισες δουλειες θα κανουμε τωρα;
    οσο για τους συντροφους απο σαλονικη, αυτο με τη στοχοποιηση να το σκεπτοντουσαν πριν βαλουνε την ειδηση και τη φωτογραφια. αφου τη βαλανε ειναι υποχρεωμενοι να δεχτουν και τη συζητηση. αφου κρυβετε τη συζητηση ειστε υποχρεωμενοι να κρυψετε και την ειδηση γιατι μπορει καλλιστα να ειναι συκοφαντικη και οι ενδιαφερομενοι εχουν δικαιωμα ν΄απαντησουν.
    απλα και αυτονοητα ειναι αυτα. απορω πως δεν τα καταλαβαινετε...

    ------------------------------------------------------------------


    και αυτό μετά από διαμαρτυρίες σιγά να μην δώσετε σημασία στο λαουτζίκο έτσι δεν είναι? αλλά δεν φταίτε εσείς εμείς φταίμε που τρέφουμε αυταπάτες για το indymedia
    Κρίμα πολύ κρίμα. Δεν θέλω να το πω αλλά ίσως τελικά δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε άλλο. Το μόνο που αξίζει τελικά είναι το ημερολόγιο.
    Το μόνο που κάνετε είναι να σπέρνετε απογοήτευση στον κόσμο
    :(

    ------------------------------------------------------------------

    Nomizo oti i erotisi den itan astoxi...

    Ti simainei : zitithike apo sintrofous apo Thessaloniki ?

    ------------------------------------------------------------------

    Δηλαδη τι επιτρεπετε ακριβως εδω μεσα;;

    ------------------------------------------------------------------

    δε στοχοποιήθηκε κανένας και πουθενά, αν στοχοποιήθηκε κάποιος αυτός ήταν οι συνάδελφοι του Γκαρσόν Λεκιάστικα, που επί δύο μέρες αφήνατε ακριβώς απο κάτω να βγαίνουν και να λένε τα ελεεινά τους.

    Αν θέλετε στοιχειωδώς να διατηρήσετε την αξιοπρέπεια σας να επαναφέρετε τη συζήτηση, έστω στα κρυμμένα, έστω με κόψιμο όσων και αν στοχοποιούν.

    ------------------------------------------------------------------

    απο που ως που ρε αναρχικοι  εχουν μαγαζι ρε
    επειδη το λες εσυ ?
    ποιος σου πε οτι καποιος αλλος που χει ενα μπακαλικο , ενα μικρο γραφειο , ενα ταβερνακι , δεν ειναι η δεν μπορει να ειναι ανρχικος /
    δλδ αναρχικοι ειναι αυτοι που το κραυγαζουν /
    δε παμε καλα μου φαινεται
    και γω σου λεω οτι υπαρχουν 30 αναρχικα μαγαζα (με την εννοια ου το θετεις δλδ) και 100 κομμουνιστικα
    δεν καταλαβα δλδ , αν ο αλλος ειναι η νιωθει αναρχικος και βρηκε ενα μπακαλικο η παπουτσαδικο απο τον πατερα του και το δουλευουνε μαζι και υστερα ,αργοτερα μονος του , παυει να ειναι αναρχικος , η μηπως πρεπει να το δωσει , να το πουλησει , να το κλεισει ?
    ρε αναρχια λεμε οχι χριστιανισμο , πολυ μπερδεμενα τα χετε

    ------------------------------------------------------------------

    Καταλαβαινω τα σχολια επι προσωπικου αλλα οχι το ζητηθηκε απο συντροφους. ειναι αστειο. δεν σεβεστε στο ελαχιστο την πολιτικη δημοσιευσεις με αυτα που κανετε. σβηνετε τα σχολια επειδη επεσε τηλέφωνο; ειστε σοβαροΐ? αυτο ειναι ντροπη. για ποια αντιπληροφορηση και ανοιχτη ενημερωση θα μιλησετε έπειτα απο αυτό. ντροπη σας. και σε εμας που εχουμε αφησει κατι τοσο σοβαρο οπως το ιντυ ως προσπαθεια στα χερια σας. και δεν ειμαι εχθρος, εξοριστος ουτε τιποτε αλλο. χρηστης του μεσου ειμαι πολλα χρονια τωρα

    ------------------------------------------------------------------

    να το κόψει...
    είναι βαρύς ο Καστοριάδης...
    Ωραία αντίληψη έχετε για τη λογοκρισία και μάλιστα κάποιου που μιλάει ενυπόγραφα...ασχέτως αν διαφωνώ μαζί του.

    αυτά που λέει ο αλληλέγγυος είναι άριστο δείγμα απολυταρχικής διαχείρισης του λόγου...αφού ψυχολόγησε τον ν.κ. και έβγαλε τα μακρώθεν συμπεράσματα, έβγαλε και φιρμάνι: ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ... μάλλον μόνο ανυπόγραφα πρέπει να έχει συνηθίσει να εκφράζεται....
    Ανώνυμος said...
    φωνακλάδικα μπράβο βααλ
    Ανώνυμος said...
    Για μένα το athens.indy απέθανε καιρό τώρα. Και ο θάνατος ήταν αρκετά επώδυνος και με προσωπικό κόστος.

    Ζωή σε μας. Όσο υπάρχει πάλη για την ελευθερία, θα φτιάχνουμε διακόσια καλύτερα indymedia.
    Ανώνυμος said...
    μπααα. για να πεθάνει κάτι οριστικά, πρέπει πρώτα να χει ξεπεραστεί. όλα κρινονται τελικά στο πεδίο της αναγκαιότητας. μια πλειάδα από μπλογκς δεν μπορούν να το υποκαταστήσουν... είναι αισχρό, είναι κρίμα ίσως, αλλά έτσι είναι.
    Ανώνυμος said...
    χα! όχι μόνο έκρυψαν το σχόλιό σου στο ιντυ βα.αλ αλλά το διέγραψαν κιόλας
    Ανώνυμος said...
    Αυτοί που έγραψαν δεν είναι "σύντροφοι"; Τι είναι; "Υποσύντροφοι";

    να το πούμε και αλλιώς;
    κάποιοι είναι περισσότερο ίσοι απέναντι σε άλλους

    να το πούμε και αλλιώς;
    δεν είναι ότι η αποψάρα κάποιων μετράει περισσότερο από εμάς των ταπεινών, είναι γιατί ακριβώς την ίδια λειτουργία και συμπεριφορά την βρίσκεις στους εργασιακούς χώρους όταν τα αφεντικό και οι προϊστάμενοι σε υποτιμούνε σαν εργαζόμενο. Στην προκειμένη δηλαδη σε υποτιμούνε σαν "σύντροφο". Ακόμα και αν εχεις απόλυτο δίκιο αυτοί θα μετρήσουν.

    Συνεπώς έχουμε και λέμε ότι οι "χώροι" λειτουργούνε ακριβώς όπως ο εργασιακός χώρος ιεραρχικά δηλαδή.
    Ανώνυμος said...
    ....και στον εργασιακό χώρο τα αφεντικά απαιτούν πλήρης εργασιακή ειρήνη και υποταγή. Το ίδιο ακριβώς και στους πολιτικούς χώρους. Διαταράσεται αυτή όπως με την παρέμβαση της εργατικής ομάδας "γκαρσονλεκιάστηκα" ; Τότε η ειρήνη επιβάλεται. Όπως και έγινε με την αφαίρεση όλου του διαλόγου
    βα.αλ. said...
    Τι να πρωτοπει κανείς με όλη αυτή την αθλιότητα, από ότι φαίνεται θα πρέπει να αρκεστούμε στο τελευταίο σχόλιο που έγραψαν αυτοί οι σύντροφοι από θεσσαλονίκη.

    Μία φορά πήγα να γράψω και εγώ κάτι επώνυμα και πήρα τον πούλο.

    Θα κάνω άλλη μία ανάρτηση. Να το διασκεδάσω τουλάχιστον.
    JohnyQ said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Ανώνυμος said...
    ela gine kai esy troll
    ela mazi mas sthn omorfia toy trollarismatos

    Enantia sths SO th logokrisia
    agwnas kai trollarisma gia thn eley8eria
    reddove said...
    το προβλημα με το ιντυ ειναι οτι η κατασταση εχει ξεφυγει τοσο πολυ πολιτικα που και για το πιο απλο πραγμα αναγκαζονται να χρησιμοποιουν διοικητικες μεθοδους. Αυτο καποιοι το λενε πχ σταλινισμο, λογοκρισια κλπ. Αν ομως δουμε ιστορικα και διαφορα κινηματα, πχ την ισπανια ακομα του 36, αλλα και στο σημερα τα κινηματα που εμεις συμμετεχουμε, θα αντιληφθουμε οτι αυτος ο διοικητισμος δεν αποτελει παρα τροπο προσπερασης πραγματικων πολιτικων προβληματων και αντιφασεων που η πολιτικη μας αποψη, στις περιπτωσεις που δεν αποτελει μερος τους, αδυνατει να απαντησει. Ειναι γενικα η ευκολη λυση: παρακαμπτουμε καποιες ενοχλητικες αποψεις, καποιους αρνητικους συσχετισμους, καποιες αντιφασεις χρησιμοποιωντας μεσα στρατιωτικα, διοικητικα κλπ. Επι της ουσιας δε λυνουμε κανενα προβλημα, απλα το παρακαμπτουμε για να το ξαναβρουμε μπροστα μας.

    Δυστυχως δε βλεπω να μπορει να αλλαξει κατι. Αυτο εχουμε και ας ειμαστε ευχαριστημενοι, ας κανουμε και κανα τρολαρισμα που και που να αποκτα και λιγο χρωμα μες τη μουνταμαρα, και που ξερεις, υπαρχει και η σπανια περιπτωση να ανοιξει καμια ενημερωση της προκοπης η κανενας ενδιαφερων διαλογος. Δυστυχως, δε βλεπω να μπορει να γινει κατι αλλο απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι κοιταν το μαγαζακι τους και οσοι δεν το κοιταμε δεν εχουμε το χρονο που απαιτειται για να ασχολειθουμε με κατι τετοιο.
    Ανώνυμος said...
    κούλαρε ρε JohnyQ λίγο και εσύ αμέσως δικαιωθήκατε λες και δεν έχετε μικροαστούς και μεσοαστούς κομμουνισταράδες εσείς...
    JohnyQ said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Ανώνυμος said...
    JohnyQ δεν μιλάς σε άσχετους που συχνάζουν στα μπαράκια των εξαρχείων, το τι έχετε και τι δεν έχετε το ξέρουμε όλοι μας. Ότι είσαστε τίγκα στους μικρομεσαίους το γνωρίζουμε.
    Κατανοητό από μία άποψη γιατί εξηγήται από τις διώξεις των αριστερών μετά την ήττα του εμφυλίου.
    Και η ταξικότητα της ιδεολογίας σου επίσης από άλλα ρεύματα της αριστεράς (μαρξιστικά ενοώ όχι αναρχικά) που το κόμμα σου τα αναλύει ως αστικά, μικροαστικά, προβοκάτορες κλπ χαρακτηρίζεται και αυτή ως αστική συνεπώς πάρτο αυγό και κούρευτο (δεν είναι πηχτή αυτή). Δεν νομίζω να βγάζουμε άκρη αλληλοκαταγγέλοντας ο ένας τον άλλον για τις επιλογές που έχει κάνει γιατι σίγουρο είναι ότι δεν βγάζουμε άκρη.
    Όπως λοιπον ο μαρξισμός δεν είναι ενιαίος υπάρχεται εσείς υπάρχουν και άλλοι, έτσι και με τον αναρχισμό υπάρχουν και αυτοί που λες εσύ, υπάρχει και ο αναρχισμός της πάλης των τάξεων. Τεσπα....
    Πάντως όντως η παρέμβαση αυτή αποκάλυψε πολλά για τον λεγόμενο "χώρο"

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα