Βούλωσε το ρε...

Βγάζεις μία προκύρηξη για τη δουλειά σου και τη μοιράζεις;
Μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δε σου πληρώνουνε τα ένσημα, το βασικό, τις υπερωρίες και κάνεις καταγγελία; Μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση.


Μοιράζεις μία προκύρηξη αλληλεγγύης σε έναν απολυμένο;
Μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αναδεικνύεις δημόσια τα προβλήματα στο χώρο δουλειά σου;
Μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΛΥΩΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΟΥΣ.

Ακολουθεί η προκύρηξη του Σωματείου της Wind ενόψει της αυριανής δίκης του Στέφανου Μάλαμα.

Πίσω από τα χαμόγελα και τη φιλική εξυπηρέτηση...

κρύβεται η δίωξη των εργαζομένων!

Η WIND είναι γνωστή σε όλους μας, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής (και όχι μόνο) τηλεφωνίας. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τα χίλια μύρια κύματα από τα οποία έχουν περάσει οι εργαζόμενοι της που αγωνίζονται…Συγκεκριμένα:

Το καλοκαίρι του 2005, μετά από ένα κύμα απολύσεων, ιδρύεται για πρώτη φορά επιχειρησιακό σωματείο στην εταιρεία.

Το φθινόπωρο του 2006 ξεκινά αγώνας για να υπογραφτεί η πρώτη συλλογική σύμβαση στην WIND. Αυτό επιτυγχάνεται το καλοκαίρι του 2007 με μεγάλα οφέλη για τους εργαζόμενους. Κατά τη διαπραγμάτευση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, η διοίκηση της WIND άσκησε αγωγή προσπαθώντας να κηρύξει παράνομη τη διοίκηση του Σωματείου, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ανάμιξης στην εσωτερική
λειτουργία της συλλογικότητας των εργαζομένων.

Οι πιέσεις προς το σωματείο και τους εργαζομένους συνεχίζονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρώην στέλεχος της εταιρίας έχει ασκήσει αγωγή ενάντια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για προκήρυξη όπου καταγγελλόταν η αυθαίρετη συμπεριφορά του ενάντια σε συνάδελφο-μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου.

Τον Απρίλιο του 2008 ξεκινά η διαδικασία υπογραφής νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Αυτή τη φορά η εταιρεία είναι πιο καλά προετοιμασμένη. Κωλυσιεργεί τις διαδικασίες και με διάφορα προσχήματα απολύει εργαζομένους, ακόμα και με πολυετή υπηρεσία (όπως τον Ιούλη απέλυσε τεχνικό που αγωνιζόταν και για τον οποίο ξεσηκώθηκαν αυθόρμητα οι συνάδελφοι του).

Ένα από τα πιο πρόσφατα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας ήταν πως είχαν αφαιρεθεί από κατάστημα της WIND στη Θεσσαλονίκη, οι καρέκλες για την ανάπαυση των εργαζομένων, που έπρεπε έτσι να ξεροσταλιάζουν όρθιοι σε όλο το ωράριο τους!! Όταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου στη Θεσσαλονίκη, Στέφανος Μάλαμας, εντόπισε και ανέδειξε το γεγονός, δέχτηκε μήνυση από τον υπεύθυνο προϊστάμενο!!


Ο Στέφανος Μάλαμας δικάζεται στις 26 Νοέμβρη.

Μαζί του δικάζονται στην ουσία όλοι οι εργαζόμενοι. Γιατί η δίωξη του είναι μια ακόμα πράξη ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, όχι μόνο του Σωματείου της WIND, αλλά και κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται.

ΖΗΤΑΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα η μήνυση
Να σταματήσει η εργοδοτική
τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς

Συγκέντρωση στα δικαστήρια, Τετάρτη 26 Νοέμβρη στις 8.30

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-Επιτροπή Συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της WIND

1 Comment:

  1. Greek Rider said...
    Αυτός που δικάζεται και διώκεται δεν είναι ο Στέφανος Μάλαμας αλλά όλοι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν καλύτερη ζωή και λιγότερη εκμετάλλευση.

    Όλοι οι εργαζόμενοι, όπου και αν εργάζονται θα πρέπει να σηκώνουν το ανάστημά τους παρά τις διώξεις της εργοδοσίας.

    Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έγιναν χειρότερα και χειροτερεύουν. Με τις νέες εξαγγελίες της ΕΕ (και με την κρίση που τη χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα) θα κάνουν πραγματικότητα νέα καθεστώτα δουλείας. Ασύλληπτης δουλείας, όπως με τον "Μη ενεργό" χρόνο εργασίας όπου ο εργαζόμενος θα είναι στάντ μπάι χωρίς να πληρώνεται.

    Χρειάζονται νέοι τρόποι αγώνα, ύπουλοι τρόποι και ανταρτοπόλεμος (λευκές απεργίες, μποικοτάζ παραγωγικότητας και άλλα πιο ύπουλα) αλλά κυρίως μαζικούς και άγριους αγώνες διαμαρτυρίας που να τους κάνουν ζημιά αφού με το νόμο μπορούν ήδη να σταματάνε κάθε προσπάθεια.

    Η εργοδοσία έχει εκτραπεί προ πολλού χρειάζεται μεγάλο θράσος για να τους αντιμετωπίσουμε.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα