Γαβ...



Στά άδυτα του διαδικτύου, ύστερα από υπόδειξη της Κοκκινης Περιστέρας βρήκα αυτή εδώ την είδηση. Δεν βάζω πηγή για την είδηση. Δεν είναι καν είδηση αυτό εδώ. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Ελπίζω ότι είναι απόσπασμα απο ταινία επιστημονικής φαντασίας ή κάποιο μπαροουζιανό απόσπασμα...

*~*

Η περιπέτεια ενός τετράποδου αλητάκου ξεπερνά τα όρια ακόμη και της φαντασίας, καθώς λίγο έλειψε το αδέσποτο πανέμορφο σκυλάκι να γίνει γεύμα για κάποιους πεινασμένους Ρουμάνους μετανάστες.

Τύχη-βουνό είχε όμως, όπως φάνηκε στη συνέχεια, το φιλικότατο αδέσποτο που βρέθηκε την ημέρα της εορτής του Αγίου Γερασίμου μπροστά στον κατάλληλο άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή. Την περασμένη Τετάρτη 4 Μαρτίου η 20χρονη φοιτήτρια Θοδώρα Κατράκη, φεύγοντας από τα ΤΕΙ Αθηνών όπου σπουδάζει, αντίκρισε έκπληκτη στη λεωφόρο Καβάλας έναν μεθυσμένο αλλοδαπό να σέρνει στην άσφαλτο το δυστυχισμένο ζώο, το οποίο είχε δεμένο μ’ ένα καλώδιο. Οι κραυγές του σκύλου και η προσπάθειά του να ξεφύγει από τον δεσμώτη του έκαναν τη φιλόζωη κοπέλα να επέμβει αμέσως.

«Πλησίασα τον αλλοδαπό και άρχισα να του φωνάζω να αφήσει το σκύλο ελεύθερο. Εκείνος δεν μου έδινε καμία σημασία στην αρχή, αλλά όταν προσπάθησα να τραβήξω το δύστυχο ζώο από τα χέρια του, μου είπε σε σπαστά ελληνικά: “Οχι, αυτό καλό φαγητό”» δηλώνει στην «Espresso», λέγοντας ότι δεν θέλει ούτε να φανταστεί ποια θα ήταν η κατάληξη του τετράποδου, που του έδωσε το όνομα Γεράσιμος λόγω της ημέρας, εάν δεν έσπευδε να το βοηθήσει. «Του είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία και μαζεύτηκαν πολλοί περαστικοί που έφριξαν με το περιστατικό. Μετά ήρθε άλλος ένας Ρουμάνος και προσπάθησε να πείσει όλο τον κόσμο ότι ήθελαν να πάρουν το σκυλάκι για να το ταΐσουν, όχι για να το φάνε» συνεχίζει η φύλακας-άγγελος του Γεράσιμου, εξηγώντας ότι οι εξαθλιωμένοι αλλοδαποί δεν έμοιαζαν ικανοί ούτε για να αυτοσυντηρηθούν, πόσο μάλλον για να αποκτήσουν κατοικίδιο. Το επεισόδιο με τους Ρουμάνους έλαβε τέλος όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία και οδήγησε στο τμήμα τους δύο αλλοδαπούς. Λίγο αργότερα όμως αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά σττοιχεία για τις ελεεινές προθέσεις τους. «Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά έχουν αυξηθεί. Πρόσφατα, φιλόζωοι στην Κυψέλη γλίτωσαν ένα σκύλο που βρέθηκε σε υπόγειο αλλοδαπού και ήταν πασαλειμμένος με λάδι!» αναφέρει η Θοδώρα ενισχύοντας τις υποψίες ότι οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις αδέσποτων σε περιοχές της Αττικής οφείλονται σε μετανάστες με περίεργες διατροφικές συνήθειες.

Οσον αφορά τον γλυκύτατο Γεράσιμο, που τώρα κουνάει χαρούμενος την ουρά του, γεμάτος ευγνωμοσύνη, έγινε ήρωας και απέκτησε και φαν κλαμπ στο Διαδίκτυο! Αυτές τις μέρες φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αχαρνών και απολαμβάνει τα χάδια των εθελοντών. «Ανέβασα την ιστορία στο Facebook και υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τον κόσμο για να τον φιλοξενήσει ή να προσφέρει χρήματα. Ετσι βρήκαμε και τους προσκόπους, που προθυμοποιήθηκαν να τον πάρουν στο χώρο τους για λίγο», λέει η Αννα Ριζοπούλου που ανέβασε την ιστορία του σκύλου στο Internet και τώρα ψάχνει την κατάλληλη οικογένεια που θα τον υιοθετήσει και θα τον γεμίσει αγάπη.

*~*

Ο Γεράσιμος πάντως δεν είναι ο Γεράσιμος, για να ξηγούμαστε. Ο Γεράσιμος δεν είναι παρά μία μετεμψύχωση του Τσαουσέσκου μπας και σωθεί το κάρμα του. Έτσι επιστρέφει ξανά μανά σαν σκύλος.

10 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    λοιπόν, δεν ξέρω για την ιστορία με τους ρουμάνους, αλλά η ιστορία με το υπόγειο στην Κυψέλη είναι μούφα. Την πρώτη φορά που την πέτυχα, ο σκύλος ήταν πασπαλισμένος με μπαχαρικά, τώρα ήταν αλειμένος με λάδι.

    Κατά τα άλλα ήταν ζωντανός και ολόκληρος. Εσείς το αρνάκι το πάσχα το αλατίζετε πριν το πάτε στο σφαγείο; Για να γίνει η αλμυρή η γούνα που θα φτιάξετε; Το κοτόπουλο το λαδώνετε πριν του βγάλετε τα πούπουλα;

    Αστικός μύθος (θα γίνει) με ολίγη από ρατσισμό μου μυρίζει...
    les_boi said...
    και όμως οι έλληνες θα μιλήσουν για καννιβαλισμό... οι συντάκτες της εσπρέσσο, τα ζόμπι του φέισμπουκ, η ελληνορθόδοξη φοιτήτρια τολμούν να κατηγορήσουν άλλους για καννιβαλισμό...ακούγεται πράγματι αστείο
    βα.αλ. said...
    Ρε μη βρίζεις στο μπλογκ μου!!!

    Άντε...

    Εγώ βρίζω στο δικό σου;

    (Τι συγχρονισμός είναι αυτός ρε μάγκα; Εσένα διάβαζα όταν έσκασε η ειδοποιήση!)
    Γνωμοδότης said...
    και όμως οι έλληνες θα μιλήσουν για καννιβαλισμό... οι συντάκτες της εσπρέσσο, τα ζόμπι του φέισμπουκ, η ελληνορθόδοξη φοιτήτρια τολμούν να κατηγορήσουν άλλους για καννιβαλισμό...ακούγεται πράγματι αστείο

    Κανιβαλισμός εναντίων σκύλων;!

    (Μου αρέσει επίσης η συσχέτιση: συντάκτες της εσπρέσο, ζόμπι του φέισμπουκ και ελληνορθόδοξη φοιτήτρια. Προφανώς και οι τρεις ιδιότητες "βλάπτουν την Συρία το ίδιο").

    Παρατηρώ πάντως ότι ενώ ο σκύλος καλά την έβγαλε εντέλει, οι "εξαθλιωμένοι αλλοδαποί" αφέθηκαν στην πείνα τους και ουδείς σύλλογος φέισμπουκ ή προσκόπων ενδιαφέρθηκε γι' αυτούς.

    Πολυπολιτισμική Αθήνα, 2009.
    Ανώνυμος said...
    Αυτοί με το λαδωμένο σκύλο θα πρέπει να είχαν πραγματικά μεγάλο τηγάνι. Αν και νομίζω πως αν τον τηγάνιζαν με το τρίχωμα θα άρπαζε φωτιά. Τς τς τς απολίτιστοι μετανάστες ούτε να μαγειρεύουν δεν ξέρουν, ωμό φαγί έτρωγαν στα χωριά τους...
    Ανώνυμος said...
    έχει γίνει η φάση εντελώς κουραστική

    κι ακόμα να καταλάβω τι σημαίνει δικαιώματα των ζώων

    τόσος κόσμος περιμένει να ξυπνήσει, να διαμαρτυρηθεί, επειδή ένας ρουμάνος θα πέθαινε της πείνας και του την έπεσαν όλοι

    ρε φίλε φάτο θα του έλεγα, αν δεν είχα τίποτα να του δώσω
    Ανώνυμος said...
    Εγω θελω να εστιασω στον απρεπη ρολο της αστυνομιας. Δεν ειναι δυνατον να αφηνονται τετοιοι επικινδυνοι λαθρομεταναστοκανιβαλλοι να κυκλοφορουν ετσι ελευθεροι. Καποιος επιτελους να σκεφτει το επομενο λαδωμενο σκυλακι, το επομενο τηγανιτο καναρινι, την επομενη γατα σχαρας και το επομενο χρυσοψαρο αλακρεμ. Επρεπε οι αστυνομικοι να τιμωρησουν δεοντως τους εγκληματιες αυτους και μετα να τους απελασουν.

    Μας επαιρναν που μας επαιρναν τις δουλειες τα καθαρματα, τωρα θελουν να μας φανε και τα κατοικιδια. Τι θα κανουν μετα? Θα μας κατουρησουν τα συντριβανια??

    Τι κανει το κρατος? Η Ευρωπαικη Ενωση? Ο Στρατος? Ο κυριος Ευαγγελατος? Εστω ο κυριος Παπαδακης ή ο κυριος Αυτιας?

    Ε ρε Καρατζαφερης που μας χρειαζεται...
    Ανώνυμος said...
    και ομως ειμαι σιγουρος οτι αυτος που το διαβαζει δεν θα σκεφτει πως ο σκυλος ηταν ζωντανος και πασαλειμενος με λαδι.

    Ερωτησεις
    1.Οι αλλοδαποι που βρηκαν τοσο λαδι για να βαλουν σε ολο το σκυλο;
    2.Οταν ψηνεις σκυλο βαζεις ριγανι;
    Ανώνυμος said...
    Παρεξήγηση! επρόκειτο περί σαλονιού μασάζ σκύλων και το λάδι ήταν αιθέριο έλαιο anti-stress. Απλά κάποιοι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τα αδέσποτα έχουν κι αυτά το δικαιώμα στο wellness....
    Ανώνυμος said...
    Espresso 2012

    Πεινασμένοι σκύλοι φάγανε αλλοδαπό μετανάστη τα υπολείματα του οποίου βρέθηκαν σε ένα φανάρι. Ανάστατη η τοπική κοινωνία με τις αμέλειες του δήμου, καθώς τα άμοιρα τετράποδα έχουν φτάσει πλέον σε τέτοιο τραγικό σημείο εξαθλίωσης. Ο κακλαμάνης δεσμέυτηκε να μοιράζει φρίσκις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, δεν αμέλησε ωστόσο να τονίσει πως αν το δει κανείς διαφορετικά, δόθηκε και μια λύση στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα