Η πολεοδομία σαν πόλεμοςΣτους συντρόφους καταστασιακούς οφείλουμε πολλά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ανήκει και η κριτική τους στην πολεοδομία. Στις παραπάνω φωτογραφίες (από πόλεις στη Λατινική Αμερική) που έπεσα τυχαία πάνω τους σήμερα τους θυμήθηκα.

8 Comments:

 1. Ανώνυμος said...
  γιουπιιι,,, επιτελους καταφερα να συνδεθω στο *^&@#%μενο ιντερνετ!

  η σελιδα σου ειναι μολις η 4η που πετυχα!!!!

  πως βλεπω παλιοτερα αρθρα;;;;;

  υπαρχει τιποτα στο νετ απο αυτονομια μερια ;;;;;;;;;;;;

  κανα αναρχικο σαιτ να μου προτεινεις;;;;
  a8lios said...
  Καλά ειδικά η δεύτερη φωτογραφία φίλε ...απλά τα σπάει.
  Καλή συνέχεια
  βα.αλ. said...
  Ανώνυμε! Καλή τύχη στο διαδίκτυο, με μία ταπεινή συμβουλή αν δε το κάνεις ήδη: χρησιμοποίησε το Firefox. Επίσης να κάνεις boοkmark οτιδήποτε καλό βρίσκεις. Και επίσης για οτιδήποτε ψάχνεις βάλε το google να στο βρει.

  Έχεις καλό σημάδι! Ελπίζω όμως να μην έψαχνες εμένα.

  Παλίοτερα άρθρα βρίσκεις στη στήλη αρχείο όπου είναι κατα ημερομηνία ή στις ενότητες που είναι κατά θέμα.

  Από αυτονομία αμα ψάχνεις δες σε κάποιον από το συνδέσμους μου και ψάξε.

  Αναρχικό σάιτ να προτείνω δεν έχω.

  Γενικώς είπαμε: Google και Yahoo.

  @ άθλιε ευχαριστώ. Η δεύτερη φώτο όντως είναι πολύ καλή. Οι πληβείοι στα αριστερά μοιάζουν με ένα τεράστιο πολεοδομικό κύμα έτοιμο να χυμήξει... (ελπίζω να μην είναι μόνο η φαντασία μου).
  nikolakisdiaselos said...
  Ξέρεις τι κορυφαίο έχει πει ο Βανεγκειμ για την πολεοδομία ε; Με την σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση η εξουσία δεν θα χρειάζεται να καταφεύγει στην αγένεια των πολυβόλων!
  βα.αλ. said...
  Ντάξει ο Ραούλ είχε φυσικά δίκιο. Απλά τώρα πια (και ειδικά στη Λατινική Αμερική και στην ΝΑ Ασία) η πολεοδομία δεν είναι και πολύ περισσότερο ευγενική...
  ΠανωςΚ. said...
  Οι φωτογραφίες είναι φοβερές.
  Οσο για τους καταστασιακούς, τα νοήματά τους μού μοιάζουν σαν το αριστερό μισό της δεύτερης φωτογραφίας: χάος.
  Βέβαια αυτό από μόνο του τους καθιστά γοητευτικούς: θέλει πολύ προσπάθεια για να τους πιάσεις, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε.
  βα.αλ. said...
  Μμμμ... κοίτα καταρχήν όλα θέλουν πολύ κόπο για να τα πιάσεις, ο Μαρξ ας πούμε δεν είναι και πολύ πιο κατανοητός. Ωστόσο, υπάρχουν δύο κομμάτια τα οποία έχουν να κάνουν με αυτό το ζήτημα. Το ένα είναι ότι εισάγουν πολλά καινούρια νοήματα τα οποία θα πρέπει κανείς να τα διαβάσει από πολλές μεριές για να τα κατνοήσει. Το άλλο κομμάτι είναι ότι στην ελλάδα δυστυχώς δεν είναι όλες τους οι μεταφράσεις και οι καλύτερες. Πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσοτερο την προσπάθεια.
  a8lios said...
  @βα.αλ
  Τώρα που τη βλέπω καλύτερα, φαίνεται σαν να τους έχουν περικυκλώσει, σίγουρα. Αν θα ορμίξουν κιόλας, θα δούμε. Μακάρι...

Post a CommentΝεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα