Ο Bob δεν ειναι gay. Είναι εργάτης.

Όλοι μας φαντάζομαι ακούσαμε για την επικείμενη απαγόρευση του Bob. Πέραν του ότι η μαλακία βασιλεύει σε αυτή τη χώρα μάλλον δεν έχω να προσθέσω και πολλά πράγματα. Πέραν από μία προσωπική εμπειρία.

Είναι απόγευμα, είμαι πρωινός και κοντεύω να σχολάσω. Εκεί που βαράω τις υπογλυκαιμίες μου και κάθομαι μπροστά στο μαγαζί να περάσει η ώρα να πάω να φύγω αρπάζω κάτι από αυτά τα μεταλλαγμένα το σοκολατοειδή που τρώνε τα πιτσιρίκια σήμερα. Το τρώω και καθώς περιεργάζομαι τη συσκευασία να δω πάλι τι έφαγα (είναι ένας καλός τρόπος ψυχολογικής άμυνας απέναντι στους πειρασμούς. Πέρνεις κάτι, το τρως, διαβάζεις τα συστατικά, δεν το ξανατρως...). Βλέπω το παραπάνω αυτοκολλητάκι με τον Μπομπ. Το κοιταω για αρκετή ώρα ενώ ο σκληρός στο κεφάλι κάνει σαν καφετιέρα. Το δείχνω στη Μ. που ήταν στο ταμείο και της λέω. "Μ. μας γαμήσανε πάλι σήμερα."

Ήρθε όμως η ώρα να σχολάσω και καθώς περπάταγα και αναλόγιζομουνα τα της υπόθεσης Bob. Αναλογίστηκα εγώ ο σοφός στο γιατί να απαγορευτεί ο φίλος μας.

Φυσικά, ένας πούστης εργάτης δεν μπορεί να είναι πρότυπο για την ελληνική νεολαία.

8 Comments:

  1. annie's animal said...
    ειναι βλακαs εργατηs ομωs και συνειδητοποιημενοs μαλιστα. Χερεται να δουλευει για το αφεντικο του και ονειρο του ειναι να γινει καποτε ιδιοκτητηs. Εγω ειμαι με τον Καλαμαρη που ειναι ασυνειδητοs εργατηs και εχει οργανωσει απεργια στη δουλεια του. Ε ναι ειμαι fan τηs σειραs τρεχει τιποτε ???
    anarchist cores said...
    http://youtube.com/watch?v=jbkCmYbDJY0

    δεν καταφερα να το βρω ολοκληρο στο youtube, παντως το επεισοδιο bubblestand (δε ξερω τιτλο στα ελληνικα) αποτελει ισως τη δηκτικοτερη αναλυση του καπιταλισμου σε καρτουν...: Ο Μπομπ ανοιγει παγκο οπου πουλαει ΦΟΥΣΚΕΣ(!!!) δηλαδη επινοικιαζει το μεσο-εργαλειο μεσα στο οποιο φυσας για 25 σεντς τη φορα, ο Καλαμαρης (που για καποιο λογο μου κανει για κνιτης) αρχικα αδιαφορει, αλλα οταν ο αφελης Πατρικ τσιμπαει (δανειζομενος τα 25 σεντς του αντιτιμου απο τον Μπομπ!) ψηνεται να δοκιμασει κι ο ιδιος, για να μαθει οτι ολη η "μαγεια" ηταν στην μεθοδο του φυσηματος-Οντας ασχετοι με τα μεσα (της παρασκευης φουσκων) με τα οποια ο Μπομπ μεγαλουργει σαγηνευοντας τους, οι Πατρικ κ Καλαμαρης θα πληρωσουν πολλα 25αρακια...

    R.
    βα.αλ. said...
    Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φαν της σειράς. Όμως μετά από μία ανάλυση των κρυφών νοημάτων που μου έκανε το ζωάκι της Αννυς, και τις σοβαρές υποψίες του ότι κάποιος κομμουνιστικός δάκτυλος κρύβεται από πίσω, άρχισα να αναθεωρώ τις απόψεις μου. Έτσι είδα κάποια επεισόδια το καλοκαίρι που πέρασε (γενικώς δεν έχω τηλεόραση σπίτι) και το ζωάκι επιβεβαιώθηκε.

    ζωάκι. Συμφωνώ ότι είναι βλάκας εργάτης αν και δεν θα το έθετα έτσι. Νομίζω ότι απλά ανταποκρίνεται στο επίπεδο της συνείδησης της σημερινής εργατικης τάξης. Άλλωστε πρέπει κάπως να καταδειχτεί η διαφορά του συνειδητοποιημένου από τον ασυνείδητο εργάτη μέσα στο καλλιτεχνικό έργο.

    R. Ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα. Ωστόσο θέλω να δώσω και μία άλλη διάσταση πέραν του θέματος τεχνολογία και γνώση. Αυτό της διαφήμισης και του lifestyle. Ας πούμε έιναι προφανές πόσο απλό είναι να πάρεις σαπουνάδα και ένα ματζαφλάρι και να φτιάξεις ΜΟΝΟΣ σου φούσκες. Ωστόσο, μέσα από μία διαδικασία πρόσδωσης αξίας ανταλλαγής και διαφήμισης (ο Μπομπ φυσάει γαμάτες φούσκες, πληρώνει τον άλλο να κάνει φούσκες) το κάνω φούσκες ανάγεται σε εμπόρευμα. Εγώ θα έλεγα ότι αυτή είναι μία διαδικασία που συμβαίνει σχεδόν με όλα τέτοιου τύπου "εμπορεύματα". Ας πούμε το νερό. Είναι προφανές ότι το νερό σα νερό είναι δωρεάν. Τι κάνουμε; Το βάζουμε σε μπουκάλι και το διαφημίζουμε. Και φυσικά το πουλάμε και φυσικά βγάζουμε λεφτά.

    Κνίτης ο καλαμάρης; Μμμμμ...
    Ανώνυμος said...
    a re antiexousia twn blogs, gia fulakismenous agonistes oute mia episimansi, gia erga terastias periballontikis upobathmisis (aheloos, tumbaki) to idio, gia koinonika (asfalistiko, paideia) to idio, alla gia ton bob sfouggaraki oloi exoume tin apopsara mas, apo ta mpaxalofrikia tis thessalonikis mexri tous anthupoautonomous tis athinas........ auto einai pou leme edo o kosmos kaigetai........... kai gia na mi mou ti pei kaneis pou sxoliazo edo apo to google epesa pano sas. xilies fores knitis
    βα.αλ. said...
    Μην ανησυχείς αγαπητέ ανώνυμε. Κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει εδώ για ότι κάνεις κακές παρέες, είμαστε φαντάζομαι και ελπίζω οι περισσότεροι χαλαρλων πολιτικών ηθών.

    Αν έκανες όμως τον κόπο να κοίταζες και λίγο πιο κάτω στο αρχείο να κοίταζες τι στο διάολο έχει δημοσιέυσει ο μαλάκας που χει αυτό το ιστολόγιο δεν θα μίλαγες σαν μαλάκας.

    Αλλά μάλλον δεν είδες ας πούμε το θεματάκι από κατω για το AIDS.

    Μην αγχώνεσαι ένας αναρχοκνιτάκος είσαι.
    annie's animal said...
    xxxμμμ θα διαφωνησω εδω οτι "ανταποκρίνεται στο επίπεδο της συνείδησης της σημερινής εργατικης τάξης" ακομα και ο βλακαs εργατηs πολλεs φορεs τσατιζεται με οτι συμβαινει στη δουλεια του και θελει τουλαχιστον να πληρωνεται. Ο bob ομωs σε επεισοδια οχι μονο χαιρεται να δουλευει αλλα πληρωνει και το αφεντικο του. Υπαρχει επεισοδιο οντωs που πληρωνερι το αφεντικο του. Ο καλαμαρηs αντιθετα αποτελει αντιδραστικο στοιχειο και υπαρχει επεισοδιο που οργανωνει απεργια. Γενικα οι αμερικανοι βγαζουνε καλα καρτουν, μαλλον ειναι και εναs τροποs να ξεδωσουν απο το πολυ γαμησι που φαγανε απο τον Ρηγκαν
    βα.αλ. said...
    ντάξει δεν ειναι και ιταλικός νεορεαλισμός. Ένα καρτούν είναι και δείχνει τα πράγματα με ακρότητα ακριβώς για να κατδείξει την ουσία του θέματος.

    Οι αμερικανοί έχουν όντως καλά καρτούν, (έχουν τεράστια ιστορία σε αυτά) αλλά στα κομικς είναι ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ...
    Ανώνυμος said...
    polu wraia ta sxolia paidia mi masate me ton ka8e blammeno, pragmatika o bob de xwraei stin elliniki pragmatikotita, einai saxlos men oxi arketa de, oso gia ta comics t amerikanika, tha xe polu endiaferon ena afierwmataki stin amerikaniki logokrisia sta comics upo to prisma tou anti-kommounismou, anti-antiamerikanismou argotera. dustuxws den exw xrono i tis gnwseis na sumballw se mia tetoia prospa8eia, to proteinw genika ki aorista ki opoios tsimpisei pantws :)

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα